dissabte, 2 de gener del 2016

"Una bèstia en letargia". Article de @lesportiucat

Una bèstia en letargia

El rival. Tot i ser l'equip amb més límit salarial, l'Almeria ha tancat el 2015 enfonsat. L'estrena del projecte dirigit per Gorosito serà contra el Llagostera


. Foto: L'ESPORTIU.
1
Si hi ha hagut una decepció esportiva transcorreguda gairebé la meitat de la lliga de segona divisió A, de ben segur que el nom que es col·locaria en el primer lloc de la llista és l'Almeria. A l'estiu, el conjunt andalús entrava en totes les travesses per ser el principal dominador de la competició, ja que l'aleshores conjunt dirigit per Sergi Barjuan acabava de baixar de primera divisió, però havia confeccionat un projecte ambiciós, mantenint força peces de la plantilla que va jugar en la màxima categoria del futbol estatal i fent incorporacions d'entitat com els davanters Cristian Herrera (Elx) i Chuli (Leganés).
D'una banda a l'altra
Demà es trobaran cara a cara els dos equips que a l'estiu representaven la plantilla més cara –l'Almeria– i la més econòmica, la del Llagostera. I és que el conjunt blanc-i-vermell disposava d'un límit salarial de 9,7 milions d'euros per invertir en la plantilla, mentre que el marge dels de la Costa Brava era d'aproximadament uns 3,8 milions. El rendiment als terrenys de joc, però, ha portat els dos equips a la zona baixa, i ha fet evident que els diners no ho són tot. De fet, el Llagostera es presentarà a l'estadi Juegos del Mediterráneo amb tres punts més que l'Almeria, i una victòria llagosterenca seria una estocada important a l'actual cuer. Per entitat i potencial de la plantilla, l'Almeria continua sent una bèstia de segona A, però ara mateix es troba en plena letargia com demostra la ratxa de quinze jornades sense guanyar.
D'amenaces, en sobren
L'escenari que es trobarà demà el Llagostera a l'estadi Juegos del Mediterráneo d'Almeria és una arma de doble tall. El rival, tot i estar tocat i molt necessitat de victòries, hi arribarà després de fer un punt i a part en l'activitat gràcies a l'aturada nadalenca, i ho farà estrenant entrenador, l'argentí Néstor Gorosito. Un altre dels perills que coneix bé el Llagostera és el del seu davanter Chuli. L'exjugador del Betis i el Recreativo de Huelva, entre altres equips, va despertar la temporada passada com a golejador jugant contra el Llagostera. Amb el Leganés, va marcar un gol i aquell partit va suposar un punt d'inflexió en la seva temporada.

LA XIFRA


9,7
milions
és el límit salarial de l'Almeria. És el club que el té més alt, amb diferència, respecte a la resta.

A Xerez, Gorosito va rentar la cara d'un cuer enfonsat

L'Almeria va decidir fer un segon cop de timó aquest curs per redreçar el rumb de l'equip, i la setmana passada es va confirmar que l'argentí Néstor Gorosito es convertia en el quart entrenador que tindrà el club blanc-i-vermell aquesta temporada després de les males experiències amb Sergi Barjuan, Miguel Rivera i Joan Carrillo. Gorosito, amb una dilatada experiència en el món del futbol argentí, només ha dirigit una vegada a l'Estat espanyol. Va ser en la primera divisió de la temporada 2009/10, quan ‘El Pipo' va agafar les regnes del Xerez a l'inici de la segona volta de la lliga. El conjunt blau semblava del tot sentenciat al descens quan finalitzada la primera meitat de la temporada tan sols sumava vuit punts, només havia guanyat un partit en 18 jornades i es trobava del tot enfonsat en la cua de la classificació. De la mà de Gorosito, el Xerez va reaccionar, va sumar 26 punts en la segona volta i va mantenir les possibilitats de salvar-se fins a l'última jornada. Amb l'Almeria, Gorosito també buscarà l'efecte efervescent que va aconseguir a Chapín, però ho voldrà arrodonir amb
un final que li doni bons resultats. El primer obstacle per aconseguir-ho serà el Llagostera.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui