dimecres, 23 de desembre del 2015

"Tocarà remar més fort". Article de @lesportiucat

Tocarà remar més fort

Les xifres amb què el Llagostera arriba a finals d'any són sensiblement pitjors a les del curs passat

L'equip s'ha mostrat molt fort a casa i amb més potencial en atac

Els resultats nefastos a domicili han fet encallar els blaugrana a la zona de descens


Els jugadors del Llagostera fan pinya en un duel d'aquest curs Foto: Quim Puig.
1
L'any 2015 arriba a la seva fi i el Llagostera afronta la primera, i única, gran aturada del curs. Després de 18 jornades, la plantilla llagosterenca disposa ja d'una setmana de festa que s'allargarà fins dilluns vinent. Amb temps per reflexionar, les conclusions a l'entitat de la Costa Brava seran força clares: en la tornada a la feina tocarà remar una mica més fort que el curs passat si es vol aconseguir l'objectiu de la permanència. I és que el rendiment del Llagostera pel que fa a xifres un cop arribats a la fi del 2015 és sensiblement inferior al curs passat.
Per ben poc
El Llagostera tanca el 2015 en vintena posició, un lloc més avall que fa un any. Aleshores, l'equip blaugrana tenia 19 punts i havia guanyat l'últim partit abans de l'aturada l'Albacete. Diumenge passat, els futbolistes llagosterencs van marxar de vacances amb disset punts, dos menys que la temporada anterior.
En aquest dèficit de dos punts entre la primera i la segona temporada en la 2a divisió A hi ha jugat un paper clau el rendiment a domicili. En el primer tram del curs de la campanya anterior, el Llagostera ja havia aconseguit guanyar dos partits a fora de casa –Barça B i Albacete– i hi havia sumat tres empats. Aquesta temporada, el Llagostera s'ha mostrat molt sòlid a casa –16 punts sumats de 27 possibles–, però del tot nul pel que fa a la puntuació a domicili, amb 1 punt de 27 jugats.
Ràpida i constant
El Llagostera va aconseguir salvar la categoria el curs passat gràcies a una gran trajectòria en la segona volta. Els primers símptomes de recuperació van arribar precisament amb l'estrena del nou any, un fet que els d'Oriol Alsina intentaran repetir. A la conclusió del 2014, els de la Costa Brava havien d'eixugar un punt per treure el cap a la zona de permanència, mentre que enguany en són dos els que haurà de recuperar si vol començar a escalar cap a la zona tranquil·la de la classificació.
Les xifres diuen que el rendiment de l'equip és un pèl inferior, però les sensacions en el joc fan pensar que la reacció és a prop. Des del vestidor, l'optimisme també és la idea dominant: “Si fent-ho molt malament a fora de casa estem a punt de sortir-ne, vol dir que per poc que millorem ens en sortirem. Estic segur que ho farem”, explicava Tito just després de jugar el darrer partit del 2015. De ben segur que un dels desitjos que demanarà tota la plantilla llagosterenca de cara a l'any nou és tenir el respecte de l'arbitratge. I és que en les últimes setmanes d'aquest 2015 diverses decisions polèmiques han tret de polleguera els jugadors blaugrana.
Un descans merescut
El Llagostera va ser un dels equips més matiners de la categoria a posar-se en marxa. Els d'Oriol Alsina van arrencar l'activitat el 8 de juliol i, per tant, els llagosterencs s'aturen totalment després de vint-i-quatre setmanes d'entrenaments i partits.
Les piles s'han de carregar al màxim, ja que a la tornada tocarà remar ben fort i de manera ininterrompuda per sortir del pou.

SENSE ATURAR-SE


33
punts
ha de sumar l'equip per no patir per la salvació. Ara queden 25 jornades per disputar-se.

PETITA PAUSA


24
setmanes
d'activitat suma el Llagostera des que va arrencar la pretemporada el 8 de juliol.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui