diumenge, 1 de novembre del 2015

Amb la cua entre les cames

Article de @lesportiucat

El Llagostera va competir contra la Ponferradina, però això no li va servir per mantenir la bona dinàmica de resultats a casa, on va perdre per la mínima

Els jugadors d'Oriol Alsina van tenir bones ocasions per marcar més d'un gol, però la definició no va ser la correcta

Giva intenta superar a Andy en el duel d'ahir a Palamós Foto: J.C./ICONNA.
1
Després de la derrota contra la Ponferradina, el Llagostera va acabar amb la cua entre les cames, perquè va fer mèrits per emportar-se alguna cosa més, però amb el cap ben alt, ja que l'equip va tornar a lluitar dignament. Al Palamós-Costa Brava, s'hi va veure un partit amb dos equips competint en què la gran efectivitat dels d'El Bierzo va acabar sent clau. L'equip d'Alsina va netejar la imatge després de la desfeta a Alcorcón, però, a diferència dels últims partits a casa, el gol matiner que els havia permès encarrilar victòries com les assolides contra l'Elx i l'Alcorcón no va arribar. Les ocasions sí que hi van ser, però aquesta vegada la pólvora estava mullada. La Ponferradina, que també va arribar diversos cops a porteria, en va fer prou amb una diana de Berrocal per sumar els tres punts i aconseguir la primera victòria a domicili.
En la primera part, el ritme no gaire alt que hi van imprimir els dos conjunts va deixar la sensació que no passava gaire res. Però, un cop superats els primers 45 minuts i analitzant la feina d'uns i altres, un resultat d'empat a dos en arribar al descans no hauria estat desassenyat. Des del principi va quedar ben clar que la desconnexió del Llagostera a Santo Domingo va ser un accident. I és que la intensitat defensiva va tornar a ser bona, però no va poder evitar que la primera aproximació clara fos favorable a la Ponferradina. Adán va col·locar una magnífica centrada a l'àrea, on Berrocal va connectar un potent cop de cap. L'acció, a pocs metres de la línia de gol, va topar amb una gran aturada de Ratti.
Després de l'ensurt inicial, el Llagostera va passar a controlar la pilota, però les circulacions –llargues i amb velocitat de pilota– passaven massa lluny de la zona de Roberto Santamaría.
Per centímetres
Pels volts del minut 15, i coincidint amb els millors minuts dels llagosterencs, una pilotada procedent d'un refús en defensa va estar a punt de convertir-se en l'1-0. Benja es va plantar davant del porter, però la rematada es va escapar a tocar del pal dret (14'). El duel va entrar en un intercanvi de cops, però sense ocasions clares, i no va ser fins al minut 28 que la Ponferradina va tenir a tocar el primer gol. Yuri va controlar a l'àrea i va afusellar Ratti, però el jove porter va reaccionar com un gat i va fer una gran aturada des de terra. El refús va caure una altra vegada als peus del brasiler, que, quan ja gairebé donava el gol per fet, va veure com el porter llagosterenc tornava a fer gala dels seus reflexos amb una altra parada estratosfèrica des de terra.
En l'últim quart, va ser la Ponferradina la que va acaparar la possessió, però sempre sense generar gaire perill amb la pilota als peus. En canvi, en un contraatac brillant, Juanto va estar a punt d'inaugurar el marcador. Juanjo va deixar la pilota al mig del camp i va assistir així el murcià, el qual, amb dues fintes amb el cos, es va plantar davant Santamaría. De nou, només els centímetres que li van sobrar en la rematada van impedir que Palamós veiés un dels gols de la jornada. En el descans, el partit continuava ben obert.
Al començament de la segona part, la Ponferradina va engegar amb més bones sensacions i Yuri va fallar incomprensiblement, tenint en compte el personatge, una acció en què des de l'interior de l'àrea va enviar a fora la pilota. La clara ocasió fallada va ser el preludi de la diana dels blanc-i-blaus.
Un cop per connectar
Nico Ratti s'havia convertit en heroi en la primera part aturant dues rematades molt difícils i ho va tornar a fer amb un xut enverinat d'Acorán. El rebuig, però, va caure als peus de Berrocal, que no va perdonar i va signar el 0-1 (57'). La diana va activar el Llagostera i també el seu cos tècnic, que ràpidament va moure la banqueta. Emilio va entrar al terreny de joc (62') per buscar la reacció que tan bé els va funcionar contra el Valladolid. Amb el manxec al camp i amb homes com Juanto i Giva connectant més entre ells, el Llagostera es va tornar a trobar còmode a la gespa, però les arribades encara no eren prou clares per causar problemes al porter Santamaría.
Vint minuts abans del final, l'equip de la Costa Brava va posar més carn a la graella i Ríos Reina va substituir Samu, de manera que es va deixar la defensa amb tres jugadors i l'ex-Mirandés es va fer seu el carril esquerre. Les arribades van començar a fluir, però la pilota, ahir, no volia entrar. En una acció de força, Masó va fer una bona recuperació i va treure una bona centrada, però entre Juanto i Giva es van molestar a l'interior de l'àrea i van desaprofitar l'ocasió més clara de la segona part (77').
La Ponferradina va entomar el pas endavant del Llagostera substituint els tres jugadors d'atac –Acorán, Berrocal i Yuri– per perfils més de contenció, i el resultat van ser uns últims minuts amb els locals penjant moltes pilotes a l'àrea. La insistència, però, no va trobar recompensa i els d'Alsina va veure com se li escapaven els tres punts i es posava fi a una ratxa de dues victòries seguides a casa. La setmana serà llarga, que no tornaran a jugar fins al dilluns 9 de novembre, a la Catedral, contra l'Athletic B.

PONFERRADINA: Santamaría; Adán, Lolo Pavón, Ignasi Miquel, Alan Baró; Andy i Casado; Álvaro Antón, Berrocal (Melero, 78'), Acorán (Caiado, 63'); Yuri (Willian Jebor, 70').

LLAGOSTERA: Nico Ratti; Samu de los Reyes (Ríos Reina, 71'), Chus Herrero, Fran Cruz, Masó; Pitu (Emilio Sánchez, 62'), Escassi; Juanto, Giva; Benja (Chumbi, 77') i Juanjo.

MOLT CLARES

En la primera meitat, els dos equips van tenir bones ocasions per avançar-se
MINUT A MINUT: 2' Centrada de Giva des de la dreta que acaba a les mans de Santamaría. 4' Falta lateral molt llunyana que executa Pitu, però no troba cap rematador a l'interior de l'àrea. 5' Contraatac que finalitza Yuri amb un bon xut i obliga Ratti a intervenir. 5' Primer córner del partit favorable a la Ponferradina. Acaba en un nou córner que tampoc genera perill. 8' La Ponferradina disposa d'una falta a la zona de tres quarts que la defensa es veu obligada a enviar a córner. 10' Gran centrada d'Adán, Berrocal remata des del punt de penal amb el cap i gran aturada de Ratti. 14' Una pilotada en defensa esdevé una acció d'un contra un de Benja davant del porter. El davanter pica bé la pilota, però s'escapa a la dreta de la porteria. 24' Juanto controla a la frontal, però triga unes dècimes de segon a fer la passada cap a Giva, que cau en fora de joc. 27' Nou córner a favor de la Ponferradina. La centrada va al primer pal, on Ratti l'atura sense problemes. 28' Ratti fa dues aturades de molt de mèrit davant de dues rematades a molt poca distància de Yuri. 30' Ratti torna a blocar un intent de gol olímpic en un llançament de córner de la Ponferradina. 34' Contraatac de llibre del Llagostera que acaba amb una magnífica acció individual de Juanto. La rematada s'escapa massa alta. 41' Falta perillosa a favor del Llagostera des de la frontal de l'àrea que executa Pitu i acaba a córner. 42' Una pilota que es passeja per l'àrea dels d'El Bierzo acaba als peus de Juanjo, que connecta un fort xut des de la frontal. Santamaría l'atura sense problemes. 48' Yuri remata a fora incomprensiblement una passada al punt de penal que li deixa Berrocal. 53' Contraatac de la Ponferradina que acaba en córner al seu favor. 55' Xut sec i ras de Yuri des de l'interior de l'àrea que Ratti atura bé. 56' Escassi remata en una posició molt bona, però el col·legiat invalida l'acció per fora de joc. 57' 0-1 Berrocal afusella Ratti després que el porter tragués una bona mà al xut d'Acorán. 65' Xut massa alt d'Emilio des de la frontal de l'àrea. 68' Giva fa una centrada al segon pal, on Juanjo no arriba per poc. 68' El mateix Giva acaba una acció amb un xut massa escorat i amb la seva cama dolenta. Santamaría l'atura bé. 74' Falta lateral favorable a la Ponferradina que remata Pavón però desviat. 77' Gran recuperació i passada de Masó a l'interior de l'àrea, on Giva i Juanto es molesten quan estaven en una bona posició per marcar. 82' Córner a favor del Llagostera que no porta perill i acaba donant un contraatac a la Ponferradina. 84' Nova falta des de la zona de tres quarts a favor del Llagostera que no permet generar perill. 85' Juanto no fa un bon control quan ho tenia tot a favor per girar-se i xutar des de l'interior de l'àrea. 87' Centrada de Ríos Reina que no toca ningú i està a punt de colar-se a la porteria de la Ponferradina. 91' El Llagostera desaprofita dos córners consecutius que no generen cap tipus de perill.
GOLS: 0-1 (57') Berrocal. ÀRBITRE: Ais Reig (col·legi valencià). T.G.: A Escassi (44'), Masó (74') i Giva (93') del Llagostera, i a Acorán (61') de la Ponferradina. PÚBLIC: 1.293 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.