diumenge, 14 de febrer del 2016

"Només val un signe". Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

Només val un signe

El Llagostera rep l'Albacete, un rival directe de la zona baixa de la classificació, amb l'obligació de guanyar per no quedar enclotat en l'última posició de la taula

L'equip blaugrana necessita convertir la millora del joc en l'últim partit en una victòria a casa

Querol intenta evitar que la pilota surti per fora de banda en l'últim partit del Llagostera a casa contra el Lugo Foto: QUIM PUIG.
1
A la segona divisió encara li queden divuit jornades i 54 punts en joc, però el marge de maniobra del Llagostera per sortir de la zona de descens s'esgota, i el partit d'aquesta tarda a casa contra l'Albacete ja és un primer control de pas molt important. Una victòria dels de la Costa Brava reactivaria els ànims d'una plantilla i afició que fa nou jornades que no celebren un triomf, i gairebé segur que acostaria els futbolistes llagosterencs als equips que tenen al davant en la classificació. Una derrota, en canvi, suposaria deixar el Llagostera en una situació molt delicada, ja que la distància respecte dels llocs de permanència pot sobrepassar la barrera psicològica dels deu punts. Així, doncs, la sensació de la plantilla que dirigeix Oriol Alsina té clar que el duel d'aquesta tarda és la primera gran final del curs. “És un enfrontament molt important. El fet de ser un rival directe fa que els tres punts siguin molt més importants que en altres jornades. Guanyar vol dir acostar-se a només quatre punts de l'Albacete; en canvi, perdre seria deixar escapar un equip de la zona baixa a deu punts de distància”, va explicar l'entrenador blaugrana, que de retruc també pensa en el goal average tot i que té molt clares les prioritats: “Ara mateix firmo guanyar aquest partit per 1-0 [el resultat que es va produir en la primera volta] i guanyant de penal en l'últim minut, però en funció de com vagi el partit pot ser interessant anar a guanyar el goal average. És un factor que a final de curs ens pot servir per desempatar amb l'Albacete o fins i tot amb altres equips.”
Amb el cap ben alt
La situació del Llagostera no és gens fàcil: l'equip blaugrana és cuer, fa nou jornades que no guanya –l'última vegada va ser el 28 de novembre a casa contra l'Osca (2-0)– i ha marcat dos gols en els darrers nou partits. Malgrat aquestes estadístiques negatives, Alsina va explicar que la plantilla va aprendre una bona lliçó del camp de l'Alavés, on tot i perdre va jugar millor que el rival. “Quan has fet uns resultats tan dolents la moral de l'equip hauria d'estar afectada, però després de competir a un molt bon nivell al camp del líder tothom es va convèncer que ho podem tirar endavant. Si juguem com ho vam fer fa set dies segur que guanyarem”, va remarcar.
Alsina també va fer referència a les decisions arbitrals polèmiques que el Llagostera ha denunciat en els últims dies i que també han minat la moral dels de la Costa Brava: “Dels últims sis partits n'hi ha tres que s'han perdut per la mínima [Almeria, Leganés i Alavés] i en tots el partit s'ha decidit per un gol en fora de joc ben clar, com s'ha pogut veure per televisió. Volem que hi hagi justícia. Nosaltres hem de fer més gols, defensar millor, però els àrbitres també han de millorar.”

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui