dissabte, 26 de setembre del 2015

Una connexió que perdura

Article de l'Esportiu / per E.C. / J. S.

Pablo Machín i Oriol Alsina tornen a demostrar la seva complicitat dos dies abans del derbi gironí

Alsina, aleshores director esportiu del Girona, va fitxar Machín per intentar salvar l'equip del descens

Machín i Alsina, ahir a Montilivi Foto: JOAN SABATER.

Pablo Machín i Oriol Alsina van assistir ahir a la trobada d'entrenadors que va tenir lloc a Montilivi dos dies abans del derbi entre el Girona i el Llagostera. Els tècnics van demostrar que la seva complicitat continua intacta i ho van aprofitar per repassar la connexió que mantenen des del març del 2014, quan el Girona, aleshores amb Alsina de director esportiu, va contractar Machín per intentar salvar l'equip del descens a segona B. L'aposta va sortir a la perfecció, els blanc-i-vermells van aconseguir la permanència i Machín va sortir reforçat en la seva primera experiència lluny de Sòria –anteriorment només havia fet carrera en el Numància–. Després Alsina va decidir tornar al club de la seva vida, el Llagostera, que havia aconseguit un històric ascens a segona A, cosa que no va impedir que la relació amb el tècnic de Gómara es refredés. Així ho expliquen els dos protagonistes.
Tot són bones paraules
“Segurament hi ha entrenadors que han coincidit anteriorment, però és difícil trobar-ne dos que hagin compartit tan poc temps treballant junts com nosaltres i que puguin tenir l'afinitat o el feeling que tenim amb l'Oriol. En els tres mesos i mig que vaig estar aquí amb ell vaig estar molt a gust i sempre li estaré agraït, com també crec que és just reconèixer tot el que ell va fer pel Girona; va posar-ho tot de la seva part perquè l'equip se salvés, al mateix temps que el seu club de tota la vida va pujar. Una vegada va passar això era lògic que ell tornés al Llagostera”, explica Machín.
Oriol Alsina també va donar la seva versió: “Quan el vam fitxar pel Girona era el perfil d'entrenador que necessitàvem i l'aposta va funcionar, no només aquell any, sinó el següent, en què el Girona va fer la millor temporada de la seva història, i fins ara. L'amistat que vam tenir i que seguim tenint ja queda per sempre, això no ens ho traurà ningú i està per sobre de qualsevol partit i de qualsevol club que defensem.”
Al camp, cap amic
El que tenen molt clar els dos tècnics és que diumenge cadascú defensarà els interessos del seu equip en el derbi gironí, un partit que preveuen que serà d'una igualtat màxima i en el qual ningú no regalarà res. “És un partit atractiu, en tots els duels pot passar qualsevol cosa, però en un derbi encara més. Ens l'hem de prendre com un partit més, amb normalitat, perquè després encara en quedaran molts més”, explica Machín, que no va avivar cap mena de rivalitat entre els dos equips, sinó al contrari: “Encara que hi hagi derbis tant de bo que el Girona i el Llagostera puguin ser dos clubs agermanats en lloc de dos d'enfrontats.”
Per la seva banda, Alsina també va mostrar bones maneres cap al Girona, un club que segueix de ben a prop: “Segurament és l'equip del qual veig més partits, perquè hi ha en Pablo i perquè hi vaig estar. Els desitjo el millor de tot sempre, menys contra nosaltres. Diumenge vull guanyar i farem tot el possible per intentar-ho, tot i que sabem que serà molt complicat. Nosaltres no regalarem res i ells hauran de demostrar al camp que són superiors a nosaltres si ens volen guanyar. No deixa de ser un partit qualsevol, però ara estem necessitats de punts i per a nosaltres és un partit a vida o mort.”

ELS PROTAGONISTES

És difícil trobar dues persones que hagin compartit tan poc temps treballant juntes i que puguin tenir l'afinitat que tenim amb l'Oriol

TOT IGUAL

Sempre li estaré agraït, com també crec que és just reconèixer tot el que ell va fer pel Girona
Pablo Machín
entrenador del Girona

EL DERBI

L'amistat que vam tenir i que seguim tenint ja queda per sempre. Està per sobre de qualsevol partit i de qualsevol club que defensem
El Girona és l'equip del qual veig més partits, perquè hi ha en Pablo i perquè hi vaig estar
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
La tornada d'Alsina al Llagostera el curs passat no va refredar la relació amb Machín
Els dos tècnics pronostiquen que serà un partit de màxima exigència per als dos equips

L'últim derbi del curs passat, aigua passada

El de diumenge serà el tercer partit entre el Girona i el Llagostera a segona divisió A. La temporada passada els blanc-i-vermells es van imposar en totes dues ocasions; 1-2 a Palamós i 1-0 a Montilivi, un partit de tornada que va estar marcat per una alta tensió al terreny de joc. Era l'antepenúltima jornada de lliga i el Girona s'hi estava jugant l'ascens directe a primera divisió, mentre que el Llagostera mantenia les últimes esperances d'entrar al play-off d'ascens. Finalment, els locals es van imposar per la mínima amb un gol de Sandaza en el minut 75, un duel en el qual el Llagostera no va regalar res i va empènyer fins al final per intentar puntuar a Montilivi.
Quatre mesos després els tècnics dels dos equips ja només volen pensar en el futur, tal com es desprèn de les seves declaracions. “El que va passar el curs passat ja és aigua passada, cadascú valorarà el que vulgui, és més que res la morbositat que hi pugui haver, que ja està bé al voltant d'un derbi”, diu Machín.
“La situació ara és diferent, són tres punts en joc i un derbi de la demarcació de Girona s'ha de gaudir; s'ha de ser conscient del mèrit que té que els dos clubs estiguem a segona A.”

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui