dimarts, 22 de desembre del 2015

Dos problemes comuns

Dos problemes comuns

El Llagostera va tornar a oferir una bona imatge, però no va aconseguir sumar tres punts que li haurien permès enganxar-se a la permanència abans de l'aturada nadalenca

La falta d'encert en atac va ser la nota negativa del partit; la pròpia porteria a zero, la més positiva

Juanto fa una passada enmig de dos jugadors del Mirandés Foto: J.R/ICONNA.
1
El Llagostera va dir adéu al 2015 amb un partit a casa que va deixar sensacions contradictòries. Els llagosterencs van tornar a oferir una bona imatge en línies generals, però es va repetir un problema massa comú en el primer tram del curs: la rematada final
no va arribar i, malgrat aconseguir desfer el peculiar entramat de Terrazas, el gol que hauria fet justícia als esforços locals no es va produir. D'altra banda, el segon problema que va tenir el Llagostera no va ser aturar un rival molt perillós –en defensa es van fer bé les coses i el Mirandés poc perill clar va generar–, sinó les decisions arbitrals. El col·legiat va passar per alt un penal per mans d'Álex Ortiz en la primera part –es poden considerar involuntàries, però tallaven una acció clara de gol–, i tampoc va penalitzar unes segones mans de Salinas, aquest cop força clares, a pocs centímetres de la línia de gol. El punt, doncs, deixava més satisfet el Mirandés, que transita per la zona tranquil·la de la classificació, que no pas el Llagostera, que veia com s'escapava una gran oportunitat per enganxar-se als equips en zona de permanència.
El Llagostera va decidir no tocar res del que li havia funcionat fins ara a casa i, en la primera part, el 4-4-2 habitual de Palamós li va servir per tenir ben lligat el Mirandés en atac. De fet, en els primers 45 minuts, ben poques coses destacables van passar, si bé és cert que els llagosterencs van ser l'equip que va arribar més i millor a la porteria de Raúl Fernández. Això sí, més enllà de les fogonades que feien pensar més en un primer gol local que no pas visitant, seria complicat dir qui va tenir més el control del partit.
La primera part també va servir per demostrar que n'ha de passar una de molt grossa perquè un col·legiat xiuli una acció dubtosa a favor del Llagostera. I és que Álex Ortiz va fer un mal refús a la seva àrea, la pilota va sortir disparada cap a la seva mà i va impedir que Imaz hi arribés, i no va passar absolutament res (25'). Més enllà d'això, el Llagostera va centralitzar el perill bàsicament per la banda esquerra, on Ríos i Samu van trobar forat per posar bones centrades que no van trobar destinatari. Per la dreta, Querol va intervenir poc però bé i, entre les ocasions més destacades de la primera part, hi va haver una gran acció individual que no va trobar rematador.
En defensa, amb Lago Júnior ben controlat, els llagosterencs no van passar gaires angúnies més enllà d'alguna pilotada a l'àrea procedent d'accions d'estratègia.
En la segona part, es
va mantenir la dinàmica, amb un Llagostera que disposava de més arribades i un Mirandés que esperava la seva ocasió al contraatac.
Cap endavant
Alsina va decidir anar a guanyar el partit i, en els últims 15 minuts, va col·locar sobre el terreny de joc Juanto i el debutant José Carlos com a homes de refresc. A cama canviada, el de Minas de Riotinto ja va mostrar espurnes de
la seva capacitat tècnica.
En una acció de desequilibri, la pilota va arribar a Samu, que des de terra
va aconseguir fer una passada de la mort que Salinas va tallar amb la mà sense ser castigat amb penal (78').
Amb el Llagostera llançat a l'atac, encara hi va haver temps perquè el Mirandés deixés amb l'ai al cor el miler d'espectadors del Palamós-Costa Brava. En una transició ràpida, la pilota va acabar als peus d'Abdón, que no va perdonar a pocs centímetres de René (89'). Sagués Oscoz aquest cop la va encertar i va anul·lar l'acció per fora de joc del mallorquí.

MIRANDÉS: Raúl Fernández; Galán, Álex Ortiz, Álvaro Corral; Rúper; Kijera (Provencio, 66'), Eguaras (Carlos, 60'); Néstor Salinas; Sangalli (Abdón Prats, 56'), Álex Garcia; Lago Júnior.

LLAGOSTERA: René; Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu de los Reyes; Tito, Pitu; Querol, Ríos Reina (José Carlos, 74'); Imaz (Juanto, 62') i Benja.

PER LES BANDES

Davant d'un estil poc comú amb molta gent al mig, el Llagostera va trobar forats
MINUT A MINUT: 3' Raúl fa un mal rebuig en la sortida de la pilota i per poc Imaz no pot controlar i rematar en bona posició. 6' Gran internada de Samu per la banda esquerra que acaba amb una bona centrada a l'àrea que no troba rematador. 8' Passada en profunditat de Kijera cap a Lago Júnior que obliga René a sortir molt de pressa per blocar la pilota. 12' Benja aconsegueix baixar molt bé una pilota a l'interior de l'àrea, però l'esfèrica queda a massa distància perquè Imaz pugui rematar. 19' Lago Júnior marxa amb molta facilitat d'Escassi per la línia de fons, però la seva centrada al punt de penal no troba cap rematador. 25' Álex Ortiz fa una pífia en el control i acaba tocant la pilota amb la mà i evitant que l'esfèrica arribi a Imaz. El col·legiat no hi veu penal. 28' Rematada tova de Néstor Salinas amb el cap que René no té problemes per aturar. 29' Primer córner del partit a favor del Mirandés que Escassi rebutja al primer pal. 33' Falta lateral que pica Ríos Reina i que acaba sense perill. 34' Primer córner a favor del Llagostera que bloca Raúl després que Chus intentés posar la pilota a l'interior de l'àrea des del segon pal. 39' Ríos intenta col·locar una falta molt escorada al punt de penal i Lago Júnior talla la pilota amb facilitat. 40' Xut sec de Pitu des de la distància que rebutja Raúl. Benja intenta rematar el refús, però fa falta al porter del Mirandés. 43' Gran acció per la dreta de Querol, que marxa molt bé del seu defensor. La centrada de la mort no troba rematador blaugrana. 47' Córner favorable al Llagostera que executen molt tancat i la defensa pot allunyar el perill. 49' Benja, molt forçat, controla a l'àrea, però la rematada li surt molt elevada. 51' Córner molt tancat que René rebutja amb els punys just abans que el col·legiat xiuli falta sobre el porter. 54' El Llagostera disposa d'un llançament de cantonada que es perd directament pel segon pal. 58' Falta per al Llagostera des de l'esquerra que Benja remata amb el cap per sobre del travesser. 67' Xut des de la frontal d'Abdón que es perd a tocar del pal de René. 71' Pitu fa una passada de vaselina cap a Querol a l'interior de l'àrea, però Raúl surt amb força i desfà el perill. 72' Falta molt perillosa per mans a la frontal de l'àrea del Llagostera que acaba amb una falta en atac molt absurda dels visitants. 78' Un nou possible penal per mans de Salinas, que talla una centrada de Samu des de la línia de fons. 81' Abdón troba espai per armar la cama i connecta un xut que s'escapa alt. 86' Lago Júnior fa una gran cavalcada per la dreta i la defensa llagosterenca ha d'estar molt atenta per aturar el jugador. 89' Gol anul·lat a Abdón Prats per fora de joc després d'una bona passada d'Álex Garcia.
ÀRBITRE: Sagués Oscoz (col·legi basc). T.G.: A Escassi (40'), Pitu (72'), Querol (80') i Chus (90') del Llagostera, i a Álex Ortiz (39') i a Galán (58') del Mirandés. PÚBLIC: 1.233 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

NO HI HA MANERA

L'equip d'Oriol Alsina va veure com no li xiulaven dos possibles penals

UN BON ENSURT

En una jugada aïllada, Abdón va marcar, però el gol del Mirandés va ser anul·lat (89')

BEN ENGANXATS

El Llagostera tanca el 2015 en descens, però a només 2 punts de la permanència
Darrera actualització ( Dilluns, 21 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui