diumenge, 24 d’abril del 2016

"La passió i l'entrega donen només un punt". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

La passió i l'entrega donen només un punt

El Llagostera empata a un gol contra el Nàstic en un duel català carregat d'intensitat

Els d'Oriol Alsina encaixen el 0-1 en el 50', reaccionen, però es queden a un pas de la victòria

El punt a casa és insuficient i l'equip haurà de guanyar a Osca per mantenir-se viu

José Carlos lluita amb Mossa, en una acció del partit Foto: L.SERRAT.
1
El Llagostera va empatar a un gol contra el Nàstic. El conjunt llagosterenc va anar de menys a més i, tot i sumar un punt contra un dels equips instal·lats a la part alta des del començament del curs, la victòria de l'Osca al Carlos Tartiere d'Oviedo (0-1) va deixar glaçats els jugadors blaugrana, que si bé eren conscients que no podrien aconseguir tots els punts possibles al Palamós-Costa Brava, ara afrontaran el duel a El Alcoraz com una de les darreres oportunitats de salvar la categoria.
Els primers minuts de l'enfrontament no van tenir un dominador clar. Si bé el Nàstic, a través del joc directe, generava més sensació de perill amb Naranjo, molt mòbil durant tot el partit, i les internades de Muñiz, perillós en les centrades a l'àrea, el Llagostera intentava no descuidar la defensa, una prioritat que li impedia tenir la frescor en atac dels darrers partits com a local. Natalio intervenia poc en atac i els homes de banda –Querol per la dreta i Imaz per l'esquerra– no trobaven la manera de sorprendre els defensors. Els minuts passaven i el Nàstic va decidir fer un pas endavant buscant aproximar-se a l'àrea llagosterenca. Les arribades grana cada vegada eren més clares –en el 14' una internada de Muñiz gairebé l'aprofita Naranjo per fer el primer dins l'àrea petita, en el 21', un xut de Tejera en una jugada assajada a través del llançament d'un córner i un altre llançament de Palanca (27')–. El conjunt dirigit per Vicente Moreno, amb paciència i buscant en moltes ocasions l'esquena de Chus Herrero i Escassi va disposar de la millor ocasió en el 34'. Una passada a l'espai de Tejera va ser aprofitada per Naranjo, que va arribar a impactar amb la pilota abans que René. L'esfèrica, plorant, va llepar el pal dret de la porteria de l'andalús, just davant de l'afició grana desplaçada a Palamós.
El Llagostera s'apropava amb comptagotes a l'àrea tarragonina, i és que, durant deu minuts, Juanjo Expósito va ser atès pels metges a conseqüència d'un trau al cap, fet que va posar encara més en guàrdia els blaugrana, mirant de reüll si des de l'àrea tècnica s'aportava alguna solució. El bon posicionament de la defensa grana i la feina de Xavi Molina i Suzuki a l'eix ofegaven els gironins, que no trobaven la fórmula. Això sí, en el 33' va ser el lateral esquerre, Samu de los Reyes, qui ho va intentar després d'una jugada personal. Després de driblar diversos contrincants, el defensa no va saber executar l'acció ni assistir cap company i la defensa va refusar.
La reacció al cop grana
El Nàstic va tornar del descans amb uns aires renovats. La possessió era indiscutiblement grana i Naranjo va decidir posar-se l'equip a l'esquena, pel que fa a la faceta atacant. El futbolista grana va fer anar de bòlit els defensors llagosterencs i ja només de començar el segon temps va avisar amb una volea que va sortir desviada (46'). Pocs minuts després, el davanter andalús va fer una excel·lent jugada personal, va cedir la pilota a Aníbal, que la va protegir molt bé i la va tornar al seu company. La resta, màgia i subtilesa, i és que, amb un gran xut amb l'exterior del peu va batre René (50').
La reacció del Llagostera no podia esperar gaire i Alsina va esgotar els canvis que li quedaven –Benja i José Carlos van entrar per Juanjo i Imaz, respectivament (61')–. Només un minut més tard del moviment tàctic, els d'Alsina ja van trobar un forat a la defensa grana amb una internada d'Edu Oriol. La centrada del de Cambrils la va aprofitar Natalio al segon pal per superar Reina i establir l'empat a un que seria definitiu. Com ja li va passar en els darrers partits al Palamós-Costa Brava, el Llagostera va notar l'efervescència del gol i va empènyer més que mai per buscar la remuntada. De fet, dos minuts després, Ríos Reina va assistir el mateix Natalio, que amb la punta de la bota va superar la sortida de Reina, però la pilota es va perdre per poc al pal curt. En només dos minuts, els llagosterencs van fer gairebé tant o més mal als tarragonins que en tota l'hora que s'havia disputat. El Nàstic mirava de superar el mal tràngol com podia però José Carlos va marejar Mossa diverses vegades. En una d'aquestes, en el 71', després de retallar tres vegades el marcador va fer una centrada que Benja va rematar però Reina va salvar. En els instants finals, amb els locals menjant més terreny als visitants les accions de perill van disminuir. El cansament i la desesperació de no poder superar la muralla formada pels de Vicente Moreno va fer minvar les forces als llagosterencs, que no van poder fer moure més el marcador.

NÀSTIC: Reina, Xisco Campos, Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Madinda, Tejera,
Palanca (Jean Luc, 72'),
Muñiz (Àlex López, 68'),
Naranjo i Aníbal (Xisco
Muñoz, 82').

LLAGOSTERA: René Román, Edu Oriol, Escassi, Chus Herrero, Samu de los Reyes, Tébar, Pitu, Querol (Ríos Reina, 53'), Imaz (José Carlos, 61'), Juanjo (Benja, 61') i Natalio.

EL PERILL

Naranjo va ser l'home que va portar tot el pes de l'atac de l'equip tarragoní
MINUT A MINUT:
4' Falta lateral executada per Pitu al segon pal, massa passada. Un defensor grana acaba enviant la pilota a córner.
9' Refús de Suzuki a una centrada de Juanjo Expósito. La pilota cau a les botes d'Imaz, que retalla Madinda, xuta de rosca i la pilota surt per damunt de la porteria defensada per Reina.
14' Internada de Muñiz fins a la línia de fons, fa la centrada, Palanca habilita amb el taló però Naranjo no pot fer la rematada després de topar el seu xut amb les cames de Chus Herrero.
21' El Nàstic executa un córner mitjançant l'estratègia. La pilota arriba a Tejera a la frontal però el seu xut topa amb Edu Oriol, ben col·locat al primer pal.
23' Centrada de Mossa que no pot rematar bé Naranjo, despistat
27' Naranjo cedeix a Palanca, que no s'ho pensa i després de retallar Escassi engalta un fort xut que atura René.
31' Falta perillosa al vèrtex de l'àrea que executa Muñiz i que envia per damunt de la porteria de René.
33' Bona jugada personal de Samu, que arriba dins de l'àrea grana però no sap assistir un company.
34' Gran passada a l'espai de Tejera. Naranjo arriba abans que René a la pilota i la vaselina surt llepant el pal dret de la porteria.
42' Falta perillosa a la frontal de l'àrea de Tébar a Palanca. Executa Muñiz però el seu xut va a la barrera.
46' Muñiz arriba al vèrtex, cedeix a Naranjo que després de retallar xuta malament. El refús li cau a ell mateix però la volea li surt alta.
47' Centrada de Naranjo, omnipresent, que Aníbal no pot rematar bé al primer pal. La pilota es passeja per davant de René, sense perill.
50' Naranjo fa una jugada personal espectacular. Passa la pilota a Aníbal, que li cedeix de primeres i engalta un xut amb l'exterior per establir el 0-1.
62' Gran centrada d'Edu Oriol per la banda dreta que remata al segon pal
Natalio, molt forçat però efectiu. 1-1.
64' Ríos Reina assisteix a l'espai Natalio, que amb la punta de la bota impacta amb la pilota però la rematada surt llepant el pal dret de la porteria.
71' Excel·lent jugada personal de José Carlos, que retalla tres vegades el seu marcador, fa la centrada, i Benja remata al cos de Reina. Natalio etziba un fort xut després de recollir el refús.
77' Passada de Naranjo a Àlex López, que xuta molt desviat.
84' Benja no s'ho pensa i prova el xut des de la llarga distància però topa amb les cames de Xavi Molina.
85' Passada de Pitu a Benja. L'atacant fa un control orientat però no pot rematar en condicions.
87' Xisco Muñoz controla a la frontal de l'àrea, ho prova de rosca però el seu xut surt desviat.
GOLS: 0-1 (50') Naranjo. 1-1 (62') Natalio.
ÀRBITRE: González Fuertes (col·legi asturià). T.G.: als locals Alberto Escassi (16'), Edu Oriol (59') i Ríos Reina (66'); als visitants Mossa (12'), Suzuki (14') i Naranjo (89').
T.V.: cap.
PÚBLIC: 2.119 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

DOMINI GRANA

El Nàstic va manar en uns primers minuts en què els locals no eren profunds

PEL SEU PROPI PES

Els visitants van tornar intensos del descans i Naranjo va fer el 0-1 amb un xut brillant

S'AIXEQUEN

Els llagosterencs van empatar 12 minuts després i, fins i tot, haurien pogut guanyar

NEFAST

L'empat hauria estat bo si l'Osca no hagués vençut en la seva visita al camp de l'Oviedo
Darrera actualització ( Diumenge, 24 d'abril del 2016 02:00 )