diumenge, 24 d’abril del 2016

"Un punt i encara gràcies". Article de Rubèm Miró a @lesportiucat

Un punt i encara gràcies

A mig camí. El Llagostera i el Nàstic empaten un partit tens, dominat d'entrada pels grana, que es van avançar, però en què els d'Oriol Alsina van mostrar el seu poder de reacció

Xisco Campos i Juanjo lluiten per la possessió de la pilota en una jugada del partit jugat ahir a Palamós Foto: LLUIS SERRAT.
1
Ni per als uns ni per als altres. A mig camí. Un punt per barba, que és la recompensa més justa al que es va veure ahir sobre la gespa del municipal de Palamós. El Nàstic, per qualitat i control, i el Llagostera, per coratge, van empatar un matx molt intens que hauria pogut acabar de qualsevol manera i en què cap dels dos equips va aconseguir el seu objectiu: sumar tres punts clau en dues lluites antagòniques. D'entrada, més tensió i nervis que no pas futbol. El físic va imposar-se a la tècnica i es va veure un enfrontament tosc i calent. Amb la pluja com a condicionant, els dos conjunts van apostar més per les connexions llargues que no pas per les combinacions. L'estratègia, però, no li va rutllar a ningú, i cap dels dos porters va haver d'intervenir. A poc a poc, en tot cas, el joc es va assentar i en aquest context el Nàstic va prendre la batuta. Veient la proposta futbolística de tots dos equips es podia entendre, perquè n'hi ha un que lluita per pujar i un altre que vol eludir les brases de l'infern. Els de casa abusaven del joc directe i, en aquesta batalla, la parella de centrals grana, Suzuki i Molina, van imposar-se. Amb el pas dels minuts els visitants van abandonar la precipitació inicial i van començar a tocar. La línia de quatre formada per Palanca, Tejera, Madinda i Juan Muñiz –sobretot aquest últim– buscava amb insistència un Aníbal batallador però amb l'instint adormit i un Naranjo elèctric com sempre. Així, en el 13', l'extrem andalús ja va avisar. Estava, però, massa pressionat i no va poder connectar en condicions una bona assistència de Muñiz. Vuit minuts després, en un córner, ho va intentar Tejera, però va veure com Edu Oriol interceptava el seu xut. Va ser la primera intervenció encertada del cambrilenc, ahir lateral dret, però no l'última, ja que més endavant seria determinant. Les dues ocasions dels tarragonins no van fer altra cosa que plasmar el seu domini aclaparador. El Llagostera, inoperant i amb un mig del camp que es dedicava a la contenció i a veure com les pilotes li passaven per sobre, no va aconseguir fer pessigolles al Nàstic. Els grana, tot i acaparar la pilota, van tenir dificultat per transformar el domini en gols. De fet, l'única gran ocasió del primer temps va ser una vaselina creuada de Naranjo, que va aprofitar que estava sol davant la sortida del porter. La pilota, però, es va perdre fregant la fusta. Al final, doncs, es va arribar al descans amb la llauna per obrir.
Gol i reacció
L'arrencada de la segona part va ser una continuació del final de la primera. El Nàstic aclaparava un Llagostera innocentot. Així, després d'un avís de Naranjo en el 46', el mateix extrem va obrir la llauna culminant amb molta classe una paret deliciosa amb Aníbal (50'). Per treure's el barret. Amb el 0-1 i el rival més que controlat, el partit tenia una pinta deliciosa per als de Vicente Moreno. Semblava que en un moment o altre se l'acabarien de cruspir. Però res més lluny de la realitat. Els tarragonins no van tenir aquell punt de serenor que fa falta per acabar de posar a ratlla un rival ferit i, en una acció que semblava senzilla de defensar, va arribar l'empat. Edu Oriol va culminar una cursa per la banda amb una centrada mil·limètrica i Natalio, que l'havia vist quadrada tot el partit, va imposar-se a la marca i va rematar-la al fons de la xarxa. Les forces s'equilibraven. El Llagostera segurament té molts defectes. Però també virtuts. De vegades, un mateix atribut és les dues coses alhora. I anar a fogonades n'és el millor exemple. Amb l'1-1 en el marcador els blaugrana van tenir un moment de lucidesa en què haurien pogut matar el partit. Els d'Oriol Alsina, comandats per un José Carlos que va revolucionar el partit, van tenir contra les cordes el Nàstic, que encara no es creia com un matx tan controlat havia agafat una deriva tan perillosa. En el 64', per exemple, Natalio es va plantar sol davant de Reina en un contraatac i va acabar rematant un pèl desviat. Més clara va ser l'ocasió que es va veure en el minut 71'. José Carlos, màgic, va assistir Benja, que va veure com el porter grana salvava la seva rematada a boca de canó. Natalio va caçar el refús, però la defensa va estar atenta. Aquesta gran ocasió va precedir un tram de partit molt obert i poc endreçat, en què qualsevol dels dos equips hauria pogut fer mal en accions directes, sense floritures. El desgast físic i la poca repercussió ofensiva dels canvis en les files visitants, però, van impedir que algú celebrés o lamentés cap altre gol.

LLAGOSTERA1
NÀSTIC1

LLAGOSTERA: René; Edu Oriol, Chus Herrero, Escassi, Samu; Tebar, Pitu; Edu Querol (Ríos Reina, 53'), Juanjo (Benja, 61'), Imaz (José Carlos, 61'); i Natalio.
NÀSTIC: Manu Reina; Xisco Campos, Suzuki, Xavi Molina, Mossa; Palanca (Jean Luc, 72'), Tejera, Madinda, Juan Muñiz (Àlex López, 68'); Aníbal (Xisco Muñoz, 82') i Naranjo.
GOLS: 0-1 (50') Naranjo. 1-1 (62') Natalio.
ÀRBITRE: González Fuertes (col·legi asturià). T.G.: als locals Escassi, Edu Oriol i Ríos Reina; i als visitants Mossa, Suzuki i Naranjo.

Àlex López torna a jugar quatre mesos després

Tot i empatar i encadenar quatre jornades sense vèncer (3 punts de 12), una de les bones notícies per al tècnic del Nàstic, Vicente Moreno, va ser el retorn del punta Àlex López al terrenys de joc. L'ariet grana ja està recuperat del trencament al menisc del genoll esquerre que es va fer el desembre passat i, després de quatre mesos de baixa, va poder tornar a tenir minuts. Val a dir, això sí, que el de Calafell no va estar gaire fi. Va mostrar-se participatiu, però li va mancar clarividència en la presa de decisions. Així, tot i intervenir de valent en els més de 20 minuts que va jugar, no va ser capaç de generar ocasion clares de perill. Vicente Moreno, en tot cas, va mostrar-se satisfet amb l'actitud que va tenir i va atribuir la manca d'ocasions al fet que a l'atacant
li falta rodatge i també a la dinàmica de tot l'equip, que tot i tenir bones arribades, no va estar encertat de cara a porteria.
Darrera actualització ( Diumenge, 24 d'abril del 2016 02:00 )