dissabte, 14 de novembre del 2015

El primer objectiu, el zero

Article de @lesportiucat

Fortalesa. El Llagostera té entre cella i cella recuperar una de les característiques que sempre els ha funcionat, com és no encaixar gols

Alsina en una imatge d'aquest curs a Palamós Foto: M.LLADÓ.
1
El curs passat, en aquest moment de la temporada, el Llagostera tenia un punt menys dels que té ara, però per aconseguir-los havia aconseguit deixar la porteria a zero fins a cinc vegades, un repte que aquest curs només s'ha aconseguit un cop.
A Oriol Alsina el fet de no encaixar gols li treu la son i el tècnic llagosterenc té molt clar que el primer pilar perquè el seu equip aixequi el vol és tancar amb clau la pròpia porteria. “Ara mateix crec que la deficiència més gran del Llagostera és precisament una que històricament no havíem tingut mai, com és no encaixar gaires gols”, analitza l'entrenador blaugrana, conscient que si la plantilla no aconsegueix deixar la porteria a zero serà complicat guanyar molts partits. I és que el curs passat el Llagostera va acabar 19 dels 42 partits que va jugar sense rebre cap gol.
Buscant l'equilibri
Alsina va explicar que per rebre el Numància s'ha treballat específicament el treball defensiu de l'equip. L'equip de Sòria, amb disset gols marcats, és un dels més golejadors d'aquesta arrencada de lliga i ben segur que serà una bona prova per als futbolistes blaugrana: “Treballem tots els aspectes però en la defensa ens hi hem centrat molt. A Llagostera defensa tot l'equip i trobar l'equilibri entre atac i defensa no és fàcil. Enguany generem molt en atac, i si ara reforcem molt la defensa podem perdre aquest fet positiu. És una mica com la manta del llit, que si estires per tapar-te el cap se't destapen els peus i a l'inrevés.”
El que té clar és que en un moment delicat pel que fa a resultats, un zero a la porteria llagosterenca reforçaria molt la feina que s'està fent. “Ens donaria molta confiança, encara que fos un empat a zero. Ens serviria per demostrar-nos que ho podem aconseguir”, explicava el d'Arenys, que aquest any només ha pogut veure com el seu equip no encaixava gols contra l'Alavés.
El Numància, per la seva banda, tan sols ha deixat de marcar en quatre de les dotze jornades que s'han jugat fins ara, tres de les quals, fora de casa.

EL PROTAGONISTA

La deficiència més gran del Llagostera ara mateix és precisament una que no havíem tingut mai: no rebre gaires gols
Per contra, estem generant molt més en atac i el que és complicat és trobar l'equilibri
Oriol Alsina
entrenador del Llagostera

Imaz i Juanto, fins a última hora

Oriol Alsina va confirmar ahir en roda de premsa que, tot i no estar en l'estat de forma òptim, tant Escassi com Chumbi estaran a la seva disposició. “Escassi s'entrena amb el grup, però hi ha entrat a finals de setmana. Chumbi, després de l'operació al dit de fa una setmana, s'ha entrenat amb una fèrula i també podrà jugar si ho creiem convenient”, va explicar el tècnic llagosterenc. Els dos jugadors, doncs, són les dues principals novetats respecte al partit a Bilbao. Pel que fa a Juanto i Imaz –que tampoc no van ser a San Mamés–, la seva presència al terreny de joc genera més dubtes. “Han fet entrenament a part i ho decidirem a última hora”, va comentar Alsina. Els dos jugadors estaven en un bon moment de forma quan es van lesionar: “Són jugadors molt importants. Hem de pensar que dels 16 gols que hem marcat, entre ells dos n'han marcat la meitat, tot i no ser puntes. A més, generen moltes accions i donen assistències.”
Darrera actualització ( Dissabte, 14 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui