dissabte, 14 de novembre del 2015

Alsina signa un empat sense gols per tal de mantenir la porta a zero

Article de @diaridegirona

La baixa del marroquí Munir farà que el mallorquí, que encara no ha rebut cap gol, sigui titular demà a Palamós

14.11.2015 | 07:21
L´entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, vol sortir com sigui de l´espiral de derrotes en què ha entrat l´equip.
L´entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, vol sortir com sigui de l´espiral de derrotes en què ha entrat l´equip.
«Quan no es pot guanyar com a mínim s'ha d'empatar». No li manca raó, a Oriol Alsina, perquè el Llagostera (cuer) és l'equip que ?menys partits ha empatat juntament amb el líder Còrdova, només un. Per això el tècnic gironí considera que si l'equip hagués empatat algun partit «segur que no seria últim». Les tres derrotes consecutives que acumula el Llagostera, 6-1 a Alcorcón, 0-1 contra el Ponferradina i el 2-0 de dilluns a San Mamés han situat els gironins a l'última posició de la taula. L'inici de Lliga, òbviament, no és el que es desitjava però l'entrenador manté la calma. De fet, si s'observa com estava l'equip fa un any, els números fins i tot eren un xic més dolents que els actuals. Com va recordar ahir el tècnic maresmenc després de l'entrenament realitzat a Palafrugell, en les dotze primeres jornades de la passada Lliga l'equip sumava 9 punts mentre que ara en suma un més: 10. Alsina s'agafa a la reacció i remuntada que van protagonitzar els seus homes i espera que en breu l'actual plantilla també faci el mateix. Per tant, tot i ocupar la 22a posició res de nervis, angoixes ni preocupacions «perquè això és molt llarg».
El Llagostera de les últimes temporades s'havia caracteritzat per la fortalesa defensiva i per construir un mur al davant dels tres pals. Una virtut que ara troben a faltar ja que en totes les jornades com a mínim ha encaixat un gol. Alsina explica que «la deficiència més gran del Llagostera és una que no havíem tingut mai, la de mantenir el zero a la nostra porteria. En canvi, generem més ocasions de gol que l'any passat». El d'Arenys de Mar adverteix que «la responsabilitat de no encaixar gols no és només de la defensa o del porter sinó de tot l'equip».
L'equilibri és la clau. Ser ofensius i sortir a buscar el gol amb la cara descoberta o esperar el rival i apostar per un joc més defensiu, són alternatives que qualsevol equip es planteja. En aquest sentit, Alsina creu que la clau rau a trobar l'equilibri. «És el cas de la manta. Si t'abrigues la part de dalt deixes al descobert els peus». Amb 20 gols encaixats, l'equip més golejat juntament amb el penúltim Almería, Alsina es conformaria amb un empat sense gols. «Necessitem una porteria a zero, fins i tot, un empat sense gols que ens doni confiança i ens permeti dir-nos a nosaltres mateixos: ho podem fer».
L'estadi Palamós-Costa Brava és un escenari on els d'Alsina s'hi troben més còmodes que no pas a domicili, com ho demostren els triomfs davant l'Elx (4-1) o contra el Valladolid (3-1).?L'entrenador dels blaugrana ho ratifica dient que «a casa les sensacions que oferim són bones i a fora en ocasions dolentes». La recepta per tombar els sorians demà a Palamós és sabuda per a tots aquells que coneixen Alsina. «Cal fer un pas endavant i competir sempre, això en els meus equips és innegociable», assegura.
Del rival que visitarà demà la llar llagosterenca, Alsina avisa dels perills del conjunt dirigit per Jagoba Arrasate. «El Numància és un rival compacte i complicat. És l'equip que menys partits ha perdut juntament amb el Saragossa i el Leganés però si oferim el rendiment que hem donat en els últims partits a casa tindrem moltes opcions de victòria». Alsina considera que demà els «espera un rival contundent, ben situat i difícil de fer-li gol amb un davanter, Alex Alegría que els dóna molt i té molta projecció».
Fugir de baix
La victòria no és una possibilitat, és una obligació. Si els gironins volen escapar de l'última plaça només hi ha un camí a seguir i aquest passa per sumar els tres punt després de tres ensopegades seguides. «Necessitem guanyar a casa perquè a fora ho hem fet tan malament pel que fa a resultats que no podem deixar escapar més punts». La classificació es troba atapeïda i una victòria permetria sortir a la superfície i respirar un xic als gironins. Alsina creu que «la Lliga està molt renyida i per exemple si els dos partits de Copa del Rei que vam guanyar els haguéssim guanyat a la Lliga, ara estaríem a dos punts del play-off». En aquest sentit, Alsina destaca que en?guany a Segona Divisió A «hi ha una igualtat molt gran i si guanyes dos partits seguits te'n vas cap amunt o com ens ha passat ara a nosaltres, en perds tres i et situes últim».
Maleïdes lesions
Alberto Escassi reapareixerà. El jugador andalús es va perdre el partit de dilluns per culpa d'una lesió però demà davant el Numància figurarà en l'onze titular. L'ex Alcorcón havia estat titular en tots els partits de Lliga excepte el del duel disputat a San Mamés. Escassi ahir va entrenar-se amb el grup i té tots els números de recuperar la titularitat. Segons el tècnic dels gironins, «les lesions ens estàn perjudicant i condicionant moltíssim perquè són peces importants». Alsina recorda que a San Mamés no només van trobar a faltar Escassi sinó també Ortuño i Imaz «dos jugadors que tot i actuar a les bandes han fet sis dels tretze gols de l'equip i a part les assistències que donen». Tenir fons d'armari, una bona decisió d'Alsina veient l'allau de lesionats. «Som una plantilla llarga però tot i això hi ha hagut jornades en què hem tingut cinc o sis baixes. Una animalada. A l'estiu discutíem si era convenient o no tenir una plantilla ampla i sort que vam dir que sí», confessava ahir.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui