diumenge, 6 de setembre del 2015

Per sobre de tot, sumar

Article de l'Esportiu / per G. Freixa / J. Sebastian

Tot i jugar-se tot just la jornada 3, el Llagostera té la necessitat de començar a sumar punts per espantar els fantasmes i agafar confiança

L'Alavés dirigit per Bordalás es presenta a Palamós en molt bona forma

A l'entorn del Llagostera ja hi haurà temps durant la temporada per debatre, analitzar i intentar millorar o no l'estil i la vistositat del seu joc però en aquesta tercera jornada de lliga l'objectiu és ben clar: cal començar a sumar punts, ja que tot i que estem a les beceroles de la competició els futbolistes d'Oriol Alsina necessiten una injecció de moral i de confiança en forma de resultat positiu per així espantar els fantasmes i començar a escalar posicions en la classificació. “M'estimo molt més guanyar jugant malament que no pas perdre i haver fet un gran partit. Tot i això sóc conscient que aconseguir un bon resultat sol ser sinònim d'haver fet un bon partit”, remarca Alsina, que al seu parer, a Lugo, precisament el seu equip va ser víctima de la mala fortuna: “A Lugo vam tenir estones de bon joc, vam aguantar un bon rival i el gol que ens va deixar sense premi va arribar després d'una acció en què Chumbi podia haver quedat sol davant del porter si un defensa no hagués enviat la pilota a córner, un córner que no ens van assenyalar”, explica l'entrenador dels blaugrana.
No serà agradable
Si el Llagostera vol aconseguir els primers punts aquesta setmana ben segur que li tocarà suar sang, ja que al davant hi tindrà una plantilla potent que ha adaptat a la perfecció l'estil tan intens que aplica Bordalás als seus equips. “Juguen al límit, amb una intensitat extrema i els funciona molt bé. En part, aquest estil també és el nostre. La diferència és que l'Alavés ha fet una plantilla molt ambiciosa, amb noms de molta qualitat. Hi haurem de posar més ganes que ells”, va analitzar Alsina, que preveu que l'inici del partit i l'efectivitat en les ocasions que es generin serà clau per obtenir el primer resultat positiu del curs.
El curs passat, un dels equips que més problemes va generar als de la Costa Brava va ser l'Alcorcón que dirigia Bordalás i on jugaven diversos futbolistes que ara militen a l'Alavés. L'empat a zero que es va viure a Palamós dóna pistes a Alsina del duel que es pot produir aquesta tarda. “Es pot veure un duel similar però els dos tècnics hem fet petites modificacions en la manera de jugar. El que tinc clar és que serà molt complicat”, destaca el tècnic sobre un rival que suma dues victòries en les dues primeres jornades.
El Llagostera comença una setmana en què haurà de jugar tres partits, un fet que pot provocar que homes com Jorge, Giva o Juanto, que encara no han debutat, tinguin els primers minuts. “La meva prioritat és guanyar el primer partit que disputem. Això no vol dir que llencem la copa. En tots els partits intentarem fer alineacions competitives”, va remarcar Alsina, que espera que el seu equip continuï creixent avui a casa.

LA PRÈVIA

Ara mateix el més important és guanyar més enllà del joc però sóc conscient que, en general, quan es guanya és perquè es juga bé
El curs passat molts equips dels
de dalt es van deixar punts aquí, haurem de vigilar
José Bordalás
entrenador de l'alavés
L'Alavés juga al límit i amb molta intensitat. Enguany han fet una plantilla de molt nivell
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
L'Alavés té figures com Kiko Femenía i Toquero i un sistema defensiu molt treballat
Ens enfrontarem a un rival ferit, que té la necessitat de sumar. El Llagostera té les idees molt clares i aprofita molt bé l'estratègia

Tres candidats a substituir Chus en l'eix defensiu

La parella titular de centrals formada per Chus I Escassi no es podrà repetir aquesta setmana causa de la lesió de l'aragonès. Així, doncs, Escassi estrenarà company a l'eix defensiu, i en aquesta posició hi ha tres candidatures. La més natural seria l'entrada de Jorge, central que pot jugar tant a la dreta com a l'esquerre i que coneix bé els mecanismes de l'equip. Aimar, que ja hi va jugar a Lugo, també ha ofert un bon rendiment tot i ser lateral dret en origen. Per últim, aquesta setmana ha arribat Fran Cruz, cridat a tenir un paper destacat en la part defensiva dels llagosterencs: “S'ha entrenat molt bé però encara no coneix gaire els companys ni té assumit del tot el sistema. Encara no hem decidit qui jugarà, però tenim clar que hi ha tres opcions molt bones”, va remarcar ahir el tècnic Oriol Alsina.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui