dilluns, 24 d’octubre del 2016

"models ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

models

24.10.2016 | 07:18
models
Poques vegades el xiulet de l'àrbitre resulta tan alliberador com el que ahir va fer sonar al final del partit Ivan González. Tres simples cops de xiulet que posaven punt i final a més d'un any sense guanyar fora de casa, vint-i-cinc partits de lliga en què la UE Llagostera-Costa Brava no assaboria el triomf a domicili. I ho va fer davant d'un Gavà envoltat de greus problemes econòmics que s'arrosseguen des de fa temps i que recorden molt els que anys enrere havien afectat la UD Gramenet o, entre altres, l'últim Huracán.
Cal retrocedir al 2008, quan el conjunt del Baix Llobregat, aleshores dirigit per Toni Llebaria, era un dels equips de moda del futbol català, arribant fins i tot a jugar una promoció d'ascens a Segona A en la que van quedar eliminats en primera ronda davant l'Osca. Un relleu a la presidència va derivar en un canvi de model en la gestió econòmica i esportiva del club, que no ha parat d'empitjorar. En aquell mateix moment la UE Llagostera va aconseguir pujar a Preferent a les ordres d'Alsina i Lluís Carrillo. El declivi d'uns va coincidir amb el creixement dels altres, i mentre els primers van començar un període de davallada ininterrompuda, els segons han viscut l'etapa més daurada en la història del club. Serà perquè en això del futbol els diners i la manera com es gestionen manen tant o més que els resultats, o almenys segur que influeixen. Caldrà esperar al maig per veure com acaben en la classificació, però de moment és indiscutible que fixant-nos únicament en la faceta econòmica, el Llagostera és un club exemplar. Totalment sanejat. El model auster dels gironins té pocs precedents; per a mostra, el procés de conversió a Societat Anònima Esportiva i posterior reducció de capital un cop consumat el descens de categoria, que ha deixat un generós repartiment de beneficis entre tots els seus accionistes.
Si tornem a La Bòbila, el model esportiu va donar una nova alegria en forma de debut. Pol Gómez es va estrenar jugant amb el primer equip acompanyant a l'eix de la defensa Eloi Zamorano, tots dos del filial i rendint a un gran nivell.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui