dilluns, 4 d’abril del 2016

"La salvació es manté a 5 punts de distància ".Article de Quim Grau a @diaridegirona

La salvació es manté a 5 punts de distància

La derrota de l'Osca i l'empat de l'Almeria mantenen viva l'esperança

04.04.2016 | 07:40
Tot i la derrota al camp de la Ponferradina, la permanència segueix a la mateixa distància.
Tot i la derrota al camp de la Ponferradina, la permanència segueix a la mateixa distància.


Vint-i-quatre hores després, i amb tots els partits jugats, el Llagostera pot tornar a mirar la classificació amb una dosi d'optimisme. El polèmic penal de Ponferrada xiulat dissabte per Eiriz Mata i que va condemnar els d'Oriol Alsina a una nova derrota lluny de Palamós és història. La permanència segueix, però, a 5 punts.
Els blaugrana (28 punts) segueixen, per tant, allà on eren. La salvació encara la marca l'Osca, que ahir va caure davant el Numància per 3-2. Això sí, l'Almeria, que va empatar al camp del Valladolid, iguala els 33 dels aragonesos, però per goalaverage es mantenen en zona de descens.
El més preocupant, però, és que ja sembla que l'única plaça de salvació que queda a l'abast és la que ocupa l'Osca, ja que, amb la victòria de dissabte davant els d'Alsina, el Ponferradina se situa a deu punts del Llagostera, cinc per sobre del descens, d'igual manera que el Mallorca, que també dissabte es va desfer (3-0) del Leganés. Mallorca i Ponferradina, doncs, queden ja a una considerable distància dels gironins, que veuen el bloc aragonès com l'únic punt on aferrar-se per mantenir la categoria aquesta temporada.
Per arribar fins al final amb opcions el Llagostera, a més de fer-se fort a casa, com està demostrant les darreres jornades, queda obligat a sumar lluny de Palamós, la gran assignatura pendent aquesta temporada. Amb tot, són més els partits que els queden al Municipal de Palamós-Costa Brava que com a visitant. En primer lloc, la propera jornada reben la visita del cuer el Bilbao Athlètic. Una punxada a casa, a aquestes altures del campionat, tal com està tot, deixaria els d'Alsina a l'espera d'un miracle per aconseguir mantenir-se.
Després de la visita del cuer a Palamós han d'enfrontar un desplaçament complicat, però assequible, la visita al camp del Numància. De la seva banda, l'Osca, en les dues properes jornades, tot i jugar com a local, ho fa davant dos rivals que estan en posicions de promoció d'ascens i que aspiren a atrapar les places d'ascens directe, el Nàstic (jornada 33) i el Còrdova (jornada 34). L'Almeria, empatat amb l'Osca, té un calendari també complicat: rep l'Alcorcón, un dels altres candidats a la promoció i ha de visitar El Toralín. I l'Albacete, el quart en discòrdia per aquesta plaça ha d'afrontar dos desplaçaments molt complicats en les properes jornades, ja que visitarà el camp d'un Tenerife a l'alça (set jornades consecutives sense perdre) i, seguidament, s'enfrontarà amb el Còrdova.
Vistos els enfrontaments de les dues properes jornades, una victòria dels d'Alsina a casa, combinada, com a mínim, amb un empat a Los Pajaritos, donaria possibilitats al Llagostera de mantenir-se en la lluita per salvar la categoria per segon any consecutiu.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui