dilluns, 11 de gener del 2016

"La pitjor història possible". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

La pitjor història possible

El Leganés va mostrar les seves virtuts i, amb un gol matiner i una bona defensa, va aconseguir els tres punts

El Llagostera va tornar a tenir problemes massa habituals: desconnexions fatals en defensa i falta d'encert en els metres finals

Benja lluita una pilota amb Insua del Leganés en el duel d'ahir Foto: GLÒRIA SÁNCHEZ / ICONNA.
1
El duel del Llagostera tornava a ser una petita final. Com havien fet fins ara, els de la Costa Brava necessitaven recuperar a casa el que no havien pogut sumar a fora, però aquesta vegada va sortir creu. Oriol Alsina va explicar en els dies previs al duel contra el Leganés que qui marqués primer faria un gran pas cap a la victòria i que si el conjunt madrileny s'avançava –tot i venir sense davanters– seria molt complicat foradar la millor defensa de la competició. També va posar molt d'èmfasi en el fet de ser intensos, i sobretot efectius, ja que l'equip venia d'unes jornades en què es generaven ocasions, però no es transformaven. Doncs ahir, a Palamós, va sortir tot al revés, i el Llagostera va encaixar un gol ben matiner i evitable –Rubén Peña va agafar badant la defensa en el minut 5–, va remar tot el partit per superar una defensa de cinc homes molt ben col·locada i, les vegades que va arribar davant del porter Serantes, la definició no va ser la més correcta. Amb aquesta ensopegada, el Llagostera encadena cinc jornades sense guanyar, ha sumat un punt de quinze possibles i la zona de permanència s'allunya un punt i ja és a quatre de distància.
Inici condicionant
Si hi havia un guió que no es podia produir en el partit d'ahir era que el Leganés, la millor defensa de
la competició, s'avancés aviat. Doncs dit i fet: l'equip madrileny, que es presentava a la Costa Brava sense els únics davanters purs que té a la plantilla –Guillermo i Borja Lázaro–, va ser efectiu al màxim quan Rubén Peña va fer pujar el 0-1 en el minut 5. La veritat és que el ràpid atacant blanc-i-blau va aprofitar la falta de tensió de la defensa llagosterenca per plantar-se davant René i afusellar el porter local, que, tot sigui dit, va tocar la pilota, però no la va poder frenar.
A la banda, el tècnic del Leganés, Asier Garitano, es fregava les mans de satisfacció, ja que el maldecap que li suposava la parcel·la ofensiva en el duel d'ahir quedava resolt ben d'hora. Amb la diana, el rendiment del Llagostera es va poder dividir en dues parts: en defensa, l'equip no va acabar de funcionar; primer Mantovani –l'argentí va marcar en el minut 17, però el gol no va pujar al marcador per fora de joc– i després Rubén Peña en diverses ocasions van sorprendre una defensa en què van actuar dos futbolistes que no són centrals purs i que ben poques vegades havien actuat junts com Escassi i Aimar.
En atac, els més encertats van ser José Carlos i Pitu, que amb la pilota als peus van intentar fer el joc combinatiu per dins que Alsina havia anunciat que seria efectiu per fer mal al Leganés. Els llagosterencs van fer alguna acció de mèrit, però en els últims metres la pólvora va continuar mullada. De fet, la millor ocasió local es va produir a pilota aturada, amb un llançament de falta d'Escassi. L'acció va venir precedida de polèmica, ja que Benja va rebre falta, però el col·legiat la va xiular quan el davanter encara tenia possibilitats de rematar i marcar. El xut de falta d'Escasssi, molt ajustat al pal, va fer lluir Serantes amb una gran mà (19').
En el tram final de la primera meitat, el Llagostera va tenir més temps la pilota, però sense generar gran perill, mentre que el Leganés ho intentava amb fogonades al contraatac que obligaven els blaugrana a estar ben atents.
En la segona part, els primers moviments a les files del Llagostera per buscar la reacció no es van fer esperar i Tébar va debutar amb la samarreta del Llagostera en el lloc de Pitu. L'entrada del madrileny no va tenir l'efecte efervescent esperat –ben segur que el mig encara
ha d'agafar molts automatismes del joc blaugrana–; en canvi, amb l'aposta per Juanto, el conjunt d'Oriol Alsina sí que va guanyar una marxa més en la parcel·la ofensiva. I és que el Leganés va ser dominat de manera clara en el segon temps i pràcticament no van arribar als dominis de René. Amb cinc defenses i un mig del camp ben poblat, però, els d'Asier Garitano es van adaptar bé a la situació i tampoc van passar penúries aturant les escomeses dels llagosterencs. Això sí, els de Butarque no van xutar entre els tres pals en els segons 45 minuts.
Juanto, en la primera pilota que va tocar, va aconseguir marxar dels defenses i va rebre una falta a la frontal. Ell mateix la va executar, però la pilota es va estavellar al lateral de la xarxa (66'). Poc després va ser Imaz qui es va emportar la pilota aprofitant un parell de rebots i el seu xut de rosca va passar fregant l'escaire (72').
Ni contra un menys
La insistència del Llagostera –no se'ls pot retreure que no ho intentessin, però en els últims metres els falta encert– i el desgast en defensa del Leganés van deixar més espais als blaugrana. En una de les poques ocasions en què Benja va aconseguir guanyar l'esquena a la defensa per velocitat i encarar Serantes, Insua el va frenar a la frontal de l'àrea amb una falta que li va suposar l'expulsió amb vermella directa. La falta resultant la va tornar a xutar Juanto, que aquest cop va voler sorprendre amb un xut ras sense èxit (80'). Aquesta va ser l'última ocasió clara d'un partit que suposa una derrota dolorosa per al Llagostera i que obliga a la reacció lluny de casa per no quedar enclotat en el pou del descens.

LEGANÉS: Serantes, Víctor Díaz, Albizua, Insua, Mantovani, Luis Ruiz; Sastre, Gabriel (Alberto, 76'); Miramón, Omar Ramos (Bustinza, 83'); Rubén Peña (Szymanowsky, 85').

LLAGOSTERA: René; Samu de los Reyes, Aimar (Chumbi, 73'), Escassi, Masó; Tito, Pitu (Marcos Tébar, 46'); Imaz, José Carlos (Juanto, 65'); Juanjo i Benja.

NO PERDONEN

Rubén Peña (5') va marcar per al Leganés en la primera ocasió clara del partit
4' Pitu arriba a la línia de fons, però la seva centrada topa amb un defensa que envia la pilota a córner. 5' Jugada embolicada que acaba amb un xut de Benja desviat. 5' 0-1 Rubén Peña aprofita una passada en profunditat i la badada de tota la defensa per encarar René i afusella el porter. 10' Primer córner favorable al Llagostera, que l'executa molt tancat i ningú aconsegueix rematar. 12' José Carlos fa una bona paret amb Benja que acaba amb una bona centrada que obliga Serantes a intervenir per evitar la rematada de Juanjo. 15' Luis Ruiz força el primer córner per al Leganés, que acaba rebutjant la defensa. 19' Escassi executa molt bé una falta des de la frontal i Serantes fa una gran aturada. 31' Rematada forçada de Samu que un defensor envia a córner. En el llançament, Escassi remata al primer pal desviat. 32' Rubén Peña supera la defensa amb una paret, però topa amb una ràpida intervenció de René. 36' Falta des de l'escaire de l'àrea que xuta Pitu, però ho fa amb massa potència i es perd per sobre del travesser. 38' Rubén Peña torna a ser més ràpid que la defensa i aquest cop, davant de René, xuta massa desviat. 45' Sastre connecta un potent xut des de la frontal, però la pilota surt molt per sobre de la porteria de René. 45'+1' Falta lateral des de la zona de tres quarts que acaba a les mans de René. 49' Omar Ramos pica una falta molt escorada que rebutja bé la defensa llagosterenca. 53' Rubén Peña disposa d'una nova ocasió per marcar, però la seva rematada davant la sortida de René surt desviada. 63' Xut de volea de Miramón des de la frontal que s'escapa per sobre de la porteria de René. 66' Falta sobre Juanto a la frontal de l'àrea que executa ell mateix. La pilota acaba ben ajustada, però al lateral exterior de la porteria. 70' Juanto fa una bona acció i la seva centrada acaba amb la intervenció providencial d'un defensa que rebutja a córner. 72' Imaz s'emporta a la frontal de l'àrea la pilota fruit d'un seguit de rebots i el seu llançament s'escapa ben a prop de l'escaire. 74' Benja es regira a l'àrea i el seu xut es passeja per la línia de gol sense que ningú l'empenyi cap a dins. 78' Chumbi remata des de l'interior de l'àrea, però ho fa alt. 80' Benja encara Serantes i rep la falta d'Insua, que és expulsat. Juanto busca el xut ras, però no sorprèn Serantes. 85' Córner desaprofitat a favor del Llagostera. Cap possibilitat que un jugador local remati. 88' Falta lateral des de l'esquerra que acaba amb Benja intentant col·locar la pilota a l'àrea amb el cap en fora de joc. 90' Rematada amb el cap des de l'interior de l'àrea d'Escassi que Serantes bloca sense gaires problemes. 93' Xut de Chumbi des de massa lluny que ni inquieta el porter del Leganés.
GOLS: 0-1 (5'), Rubén Peña. ÀRBITRE: Areces Franco (col·legi asturià). T.G.: A Pitu (40'), Juanjo (48'), Aimar (49'), Escassi (57') i René (91'), del Llagostera, i a Insua (18'), Luis Ruiz (36'), Díaz (54') i Mantovani (66'), del Leganés. T.V.: Directa a Insua, del Leganés (80'). PÚBLIC: 1.303 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

DOMINI AMB PERILL

El Llagostera tenia la possessió, però el rival arribava amb ràpids contraatacs

NO HI HA MANERA

Tot i tenir algunes ocasions clares per empatar, la tònica de la falta d'encert es manté

FA MÉS PUJADA

La permanència queda a quatre punts i l'equip afrontarà ara dos partits a fora
Darrera actualització ( Dilluns, 11 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui