dilluns, 4 de gener del 2016

"El costum de perdre a fora". Article de @educiu a @lesportiucat

El costum de perdre a fora

El Llagostera continua sense guanyar a domicili i perd al camp de l'Almeria, que l'avança en la taula i deixa els blaugrana penúltims a tres punts de la permanència

Després d'una primera part estèril dels dos equips, l'Almeria va ser més efectiu que els d'Alsina, erràtics en atac

Tito i Querol intenten frenar a Zongo de l'Almeria Foto: IDEAL.
1
Nova derrota del Llagostera a domicili, aquesta vegada contra el cuer, que continua deixant el conjunt llagosterenc com el pitjor equip de la categoria a camp contrari, amb un sol punt, el que va aconseguir a Montilivi. La desfeta manté el Llagostera en descens, ara com a penúltim classificat (amb la victòria, l'Almeria el va avançar) i amb la zona de permanència tres punts per sobre, un més que abans de començar la jornada. El partit, en general, va ser igualat, amb una primera part molt ensopida i amb un segon acte vibrant i ple d'ocasions de gol. El que va passar és que l'Almeria en va aprofitar dues i el Llagostera, tot i tenir-ne més i de més clares, només una. I és que la falta de punteria en els metres finals continua condemnant el conjunt dirigit per Oriol Alsina en molts enfrontaments, en especial els que es juguen lluny de Palamós, que ja comencen a agafar el caire de malefici.
El duel d'ahir semblava idoni per sumar la primera victòria del curs a domicili, contra un rival directe a la zona baixa que encadenava quinze jornades sense guanyar i que estrenava el seu quart tècnic de la temporada (els catalans Sergi Barjuan i Joan Carrillo, a més de l'interí Miguel Rivera, van dirigir l'equip abans de l'arribada de Gorosito), però el Llagostera se'n va tornar a casa de buit i només les bones sensacions competitives permeten pensar que, tard o d'hora, el triomf a camp contrari acabarà arribant. De moment, però, tocarà esperar.
Per començar, avorriment
El partit es va iniciar amb una pilota robada per Benja a tres quarts de camp, però el davanter es va mostrar molt lent i només va aconseguir arribar fins l'àrea rival i disparar un fluix xut que va aturar sense problemes el porter Julián. A mesura que passaven els minuts, l'Almeria era l'equip que tenia més possessió, encara que no es traduïa en ocasions clares de gol. Tampoc en tenia el Llagostera, que confiava més en el joc per les bandes i en els contraatacs, també estèrils. Els llagosterencs van tornar a jugar d'inici amb un triple pivot al mig del camp –format per Tito, Jordi López i Pitu, més avançat– que donava consistència a l'equip d'Oriol Alsina, però Benja continuava estant massa sol i despenjat a la punta d'atac.
El partit era soporífer i ni dues ocasions consecutives de l'Almeria, primer de Quique González (28') i després de Jonathan Zongo (31'), van fer despertar l'afició local, que sí que es va empipar de valent quan poc després David Querol es va plantar sol davant Julián, encara que la rematada del reusenc va ser massa alta (33'). Els dos equips es van anar perdent el respecte mutu, però el joc continuava sent molt travat, sense continuïtat, així que es va arribar al descans amb empat a zero en el marcador. Va ser una primera part avorrida, que, això sí, ho deixava tot obert de cara a la segona meitat. El que ningú imaginava és que el segon acte seria tan radicalment diferent al primer.
S'imposa l'efectivitat
El Llagostera va començar la represa de la pitjor manera possible, encaixant un gol. L'Almeria va servir un córner que va anar a parar als peus de Ximo, aquest va engaltar un xut des de fora l'àrea que va rebotar en la multitud i Quique va aprofitar el rebuig per avançar els seus amb la cama esquerra, segurament en posició de fora de joc (47'). Amb el gol, els llagosterencs no es van arronsar, sinó tot al contrari, i van anar a buscar l'empat amb insistència. Va arribar poc després, quan Querol va aprofitar una passada llarga de Pitu per superar Julián amb una gran vaselina (54'). Però l'alegria de l'empat li va durar ben poc al Llagostera, ja que només tres minuts més tard l'Almeria es va tornar a avançar mitjançant Fatau, que va engaltar una forta canonada des de fora l'àrea en la qual no va poder fer res el porter René Román (57'). Acte seguit, el Llagostera va fer dos canvis ofensius de cop i va donar entrada a Chumbi i José Carlos en detriment de Jordi López i Ríos Reina, fet que també va provocar un canvi de sistema, tornant al clàssic 4-4-2. El dibuix va tornar a variar ràpidament, ja que Juanto va substituir Samu de los Reyes i els llagosterencs van passar a jugar amb una arriscada defensa de tres.
El partit passava una fase boja, però era l'Almeria qui més a prop estava de tornar a veure porteria. Els andalusos, aprofitant la pujada de línies del Llagostera, van muntar un perillós contraatac conduït per Iván Sánchez, que Masó va fer caure dins l'àrea. L'àrbitre, però, va decidir assenyalar falta, i el mateix Sánchez va enviar la pilota als núvols (74'). El Llagostera no es rendia, i José Carlos va estar a punt d'empatar el partit quan faltaven sis minuts, però l'extrem, després de retallar dos rivals dins l'àrea, va enviar la pilota al travesser (84'). Quedava molt poc perquè Ocón Arráiz assenyalés el túnel de vestidors, però el Llagostera encara va tenir una última oportunitat. Una d'immillorable, d'aquestes que no es poden fallar, i menys quan es tracta d'un davanter, però Chumbi, després de rebre una gran passada de Pitu, va fallar tot sol davant del porter en el temps afegit i va deixar sense possibilitats l'equip, que va tornar a casa amb la cua entre cames. Una altra vegada.

LLAGOSTERA: René, Masó, Aimar, Fran Cruz, Samu de los Reyes (Juanto, 70'), Tito, Jordi López (Chumbi, 62'), Pitu, Querol, Ríos Reina (José Carlos, 62') i Benja Martínez.

ALMERIA: Julián, Ximo Navarro, Morcillo, Fran Vélez, Adri, Lolo Reyes, Fatau, Zongo (Eldin, 69'), Iván Sánchez (Iago Díaz, 81), Soriano (José Ángel, 86') i Quique González.

BEN POCA COSA

Ni l'Almeria ni el Llagostera van generar ocasions clares en una fluixa primera part
MINUT A MINUT: 1' Tot just arrencar, Benja recupera una pilota i avança fins l'àrea rival, però el seu xut surt molt fluix, molt fàcil per al porter Julián. 13' Pitu centra una falta lateral que va agafant velocitat, però tot i així cap company aconsegueix impactar la pilota i la jugada acaba en no res. 18' En un córner, Fatau l'engalta amb la cama dreta, però la seva rematada surt alta. 26' Pitu centra per la banda esquerra i connecta amb Querol, que dispara fort, i Julián envia a córner. L'àrbitre assenyala un fora de joc molt dubtós. 28' Quique rep una passada en profunditat, però està molt lent i la seva rematada toca en Fran Cruz abans que René bloqui la pilota. 31' Zongo remata des de la banda esquerra, més col·locat que no pas amb potència, i René atura sense gaires complicacions. 33' Querol es queda sol davant Julián, però la seva rematada surt molt alta. 40' En un servei de córner, Benja remata amb el cap, massa tou. 47' 1-0 Quique. Ximo engalta un xut des de fora l'àrea després d'un córner que rebota en la multitud i Quique, en posició dubtosa, aprofita el rebuig per avançar els seus. 51' Jugada assajada per al Llagostera que acaba amb Querol dins l'àrea. El davanter xuta ras, però atrapa Julián. 53' Pitu centra amb la cama esquerra i Benja intenta una xilena sense arribar a tocar la pilota. 54' 1-1 Querol aprofita una passada llarga de Pitu per fer una vaselina que supera el porter local. 57' 2-1 Fatau torna a avançar els seus amb una forta canonada des de fora l'àrea, inabastable per a René. 65' Quique González s'interna dins l'àrea i intenta fer una passada enrere que no troba destinatari. 72' Juanto, que acabava d'entrar, colpeja amb el cap una centrada de Pitu, però la seva rematada surt desviada. 74' L'Almeria reclama un més que possible penal de Masó sobre Iván Sánchez, però l'àrbitre, Ocón Arraiz, decideix assenyalar falta. El mateix Iván Sánchez va executar la falta, sense èxit. 78' Iván Sánchez torna a desbordar per la banda dreta i fa la passada de la mort. René està atent i aconsegueix blocar la pilota, i evita així que els davanters de l'Almeria marquin a plaer. 84' Ocasió claríssima del Llagostera. José Carlos regateja dins l'àrea i xuta, però envia la pilota al travesser. 87' José Ángel, de l'Almeria, prova una rematada amb la cama esquerra que surt alta. 88' Benja remata amb la punta dels dits una centrada per la banda dreta de Pitu, però surt fora. 92' Chumbi no aprofita una gran assistència de Pitu dins l'àrea. El davanter, tot sol, falla en la rematada i Julián envia la pilota a córner.
GOLS: 1-0 (47') Quique González. 1-1 (54') David Querol. 2-1 (57') Fatau. ÀRBITRE: Ocón Arráiz, del col·legi de la Rioja. T.G.: als locals Ximo, Fatau i Lolo Reyes, i als visitants Pitu, Samu de los Reyes, Querol i Masó. T.V.: Cap. PÚBLIC: 6.427 espectadors a l'estadi Jocs del Mediterrani.

EL PRIMER COP

Només començar la segona part, Quique, en posició dubtosa, va avançar els locals

REACCIONEN

Querol va empatar amb una gran vaselina que donava vida als blaugrana (54')

L'ALEGRIA DURA POC

Sense temps per celebrar l'empat, Fatau va marcar el 2-1 des de fora l'àrea (57')
José Carlos va enviar la pilota al pal (84') i Chumbi va fallar tot sol davant Julián (92')
Darrera actualització ( Dilluns, 4 de gener del 2016 02:00 )