dilluns, 7 de desembre del 2015

"A domicili, la història de sempre". Article de @lesportiucat

A domicili, la història de sempre

El Llagostera cau al Carlos Tartiere (2-1), continua sense guanyar a camp contrari (1 punt de 24 possibles) i queda a dos punts de la permanència

L'Oviedo es va avançar només començar amb un gol de Linares (2'), Querol va empatar poc després (19'), però Koné va tornar a avançar els seus abans del descans (25')

El Llagostera ho va intentar en la segona part, però les ocasions no van ser clares i l'equip va tornar a casa de buit

El Llagostera va confirmar ahir amb una derrota al Carlos Tartiere (2-1) la nefasta ratxa a camp contrari (1 punt de 24 possibles), una dinàmica que comença a ser preocupant i que deixa l'equip llagosterenc antepenúltim en la taula, a dos punts de la zona de permanència. El conjunt dirigit per Oriol Alsina es presentava al camp de l'Oviedo amb la intenció de sumar la primera victòria del curs a domicili, però, tot al contrari, va tornar a sortir amb la cua entre cames i amb la sensació que aquesta temporada s'hauran de fer molt bé les coses a Palamós si l'equip no es vol quedar despenjat abans d'hora. Per a més pressió, el Llagostera jugarà el dissabte vinent (a les 18 h) el segon partit consecutiu fora de casa, al camp del líder, el Còrdova, que ahir es va imposar a Montilivi (1-2).
Imperdonable
El rival, l'Oviedo (ara sisè), i l'estadi (gairebé 13.000 persones van animar els locals sense parar) eren de nivell, però el que no es pot perdonar el Llagostera és que tot just en el minut 2 de partit ja havia encaixat un gol en contra. Va ser pràcticament en la primera jugada del matx, quan Miguel Linares va aprofitar una gran passada a l'espai del lateral Johannesson per definir dins l'àrea amb un xut amb la cama esquerra que avançava l'Oviedo. El Llagostera començava de la pitjor manera possible, i encara sort que el porter René Román va estar encertat en les dues següents aproximacions dels locals, primer aturant un xut a boca de canó del mateix Linares (7') i just després fent el mateix amb una rematada des de la frontal de Koné (8'), que, si haguessin entrat, haurien deixat molt tocats els blaugrana.
El Llagostera estava tocat i l'Oviedo continuava arribant amb insistència a l'àrea rival, amb els dos homes de banda –Hervías i, sobretot, Borja Valle– creant molt de perill. Però quan semblava que el 2-0 estava a prop els llagosterencs van empatar el partit mitjançant David Querol, que va driblar Esteban després d'una passada llarga de Chus Herrero i va rematar a plaer (19'). Ben poc li va durar l'alegria al Llagostera, ja que l'Oviedo es va tornar a avançar al cap de pocs minuts en una jugava que Oriol Alsina, després del matx, va retreure als seus jugadors. Els locals van servir en curt un córner cap a Peña, aquest va centrar tot sol des de la banda esquerra i la va pentinar Vila cap a Koné, que, tot sol a l'àrea petita, va afusellar René. El Llagostera tornava a anar a remolc i Alsina va decidir moure la banqueta i donar entrada a Ríos Reina en detriment de Juanto, inèdit fins aleshores i també criticat pel tècnic al finalitzar l'enfrontament. Després, Borja Valle va vorejar el 3-1 amb un xut ajustat que va sortir fregant el travesser i el partit va començar a entrar en una fase boja sense que cap dels dos equips tingués el domini total del joc. El Llagostera va estar a punt de tornar a empatar en un córner servit per Pitu, però la pentinada amb el cap de Chumbi va anar fora per ben poc (35'), mentre que a les acaballes de la primera part altra vegada Borja Valle va tornar a tenir el gol a tocar, en aquesta ocasió, enviant la pilota al travesser amb una espectacular volea. Pitu també ho va provar amb una falta directa molt tova que va aturar fàcilment el porter Esteban abans que l'àrbitre xiulés el descans al Carlos Tartiere.
Va ser una primera meitat d'allò més entretinguda en la qual el Llagostera, tot i mostrar-se inferior, es va mantenir amb vida de cara a la segona. L'Oviedo, de la seva banda, es lamentava de no haver tancat el partit.
Insuficient
Després de la represa, el Llagostera va sortir decidit a buscar l'empat, amb una primera rematada amb el cap de Jesús Imaz, massa fluixa, que va blocar Esteban. També l'Oviedo va trigar molt poc a jugar a camp contrari, però sense tenir la combinació fluïda de la primera part, així que Sergio Egea va decidir moure fitxa i donar entrada a Edu Bedia –va substituir el golejador Linares, que no havia pogut jugar la setmana passada per culpa d'una contusió.
Amb el pas dels minuts, a tots dos equips els van començar a entrar les presses, als locals per matar el partit i als visitants per fer el gol de l'empat, que no arribava. El Llagostera estava ben posat damunt del terreny de joc, però no aconseguia crear ocasions clares de gol, fet que va propiciar l'entrada al camp de Benja Martínez, que va substituir Tito (75'). Els llagosterencs sacrificaven un migcampista –amb targeta– per donar entrada a un davanter centre, però ni així va arribar el perill en atac. Mentrestant, l'Oviedo ho continuava provant per les bandes, primer mitjançant l'elèctric Borja Valle i més tard via Diego Aguirre, que precisament havia substituït el seu company al carril esquerre, però ni els uns ni els altres aconseguien moure el resultat.
El Llagostera ho va intentar fins al final, però sempre imprecís, fins que Pérez Pallas va assenyalar el final del partit, que deixava capcots els de la Costa Brava, que no acaben de trobar la tecla per tirar endavant els enfrontaments a camp contrari.

LLAGOSTERA: René, Aimar, Escassi, Chus Herrero, Samu de los Reyes, Tito (Benja, 75'), Pitu, Jesús Imaz (Eloy Gila, 86'), David Querol, Juanto (Ríos, 27') i Chumbi.

OVIEDO: Esteban, Johannesson, Borja Gómez, David Fernández, Peña, Erice, Vila, Borja Valle (Diego Aguirre, 80'), Hervías, Koné (Cervero, 44') i Miguel Linares (Edu Bedia, 64').

INICI FATAL

El Llagostera va encaixar el primer gol tot just al minut dos, obra de Linares
MINUT A MINUT: 2' 1-0 Linares avança l'Oviedo pràcticament en la primera jugada del partit. El davanter va aprofitar una passada a l'espai de Johannesson per definir dins l'àrea amb la cama esquerra. 4' Chumbi rep una pilota dins l'àrea i prova la rematada, però la defensa de l'Oviedo està atenta i rebutja el perill. 7' René salva el seu equip després d'aturar una rematada a boca de canó de Linares, que havia rebut la passada de la mort de Borja Valle. 8' Aimar perd una pilota que habilita Koné per provar un xut des la frontal de l'àrea que torna a aturar René. 19' 1-1 Querol aprofita una passada llarga de Chus Herrero per driblar el porter Esteban i rematar a plaer. 25' 2-1 Koné torna a avançar l'Oviedo. El davanter va aprofitar una pentinada de Vila per afusellar, tot sol dins l'àrea petita, la porteria del Llagostera. 28' Borja Valle voreja el 3-1 amb un potent xut que surt fregant el travesser. 35' Gran ocasió del Llagostera. Pitu centra un córner i la pentinada amb el cap de Chumbi surt fora per molt poc. 45' Borja Valle torna a tenir el gol a tocar, aquesta vegada enviant la pilota al travesser amb una volea. 46' Pitu xuta una falta directa que Esteban atura sense problemes abans que l'àrbitre xiuli el descans. 52' Jesús Imaz remata amb el cap massa fluix i Esteban atura la pilota. 63' Samu de los Reyes serveix un llarg servei de banda a dins l'àrea que finalment remata Chumbi, que fa lluir el porter Esteban. 77' Borja Valle ho torna a provar amb un xut amb la cama dreta, però René atura la pilota. 80' Pitu prova un gol olímpic, sense problemes per a Esteban. 85' Diego Aguirre rep la pilota a la banda esquerra i engalta un xut que surt fregant el pal.
GOLS: 1-0 (2') Linares. 1-1 (19') Querol. 2-1 (25') Koné. ÀRBITRE: Pérez Pallas, del col·legi gallec. T.G.: Als locals Borja Valle i Hervías i als visitants Tito, Querol, Samu i Aimar. T.V.: Cap. PÚBLIC: 12.877 espectadors al Carlos Tartiere.

REACCIÓ REACCIÓ

Després de dues grans ocasions de l'Oviedo, Querol va empatar per al Llagostera (19')

L'ALEGRIA DURA POC L'ALEGRIA DURA POC

Koné va tornar a avançar els locals (25') i Borja Valle va vorejar el 3-1 en dues ocasions

EL RITME S'ATURA EL RITME S'ATURA

En la segona meitat cap dels dos equips va crear ocasions clares de gol

SENSE OCASIONS

El Llagostera va buscar l'empat fins al final però, de perill real, en va crear ben poc
El dissabte vinent els blaugrana tornen a jugar a fora, al camp del líder, el Còrdova
Darrera actualització ( Dilluns, 7 de desembre del 2015 02:00 )