dilluns, 24 d’agost del 2015

Una ensopegada per aixecar les antenes

Article de l'Esportiu  / per G. Freixa

Un camí llarg. El Llagostera va tornar a començar el campionat de lliga amb una derrota, un fet habitual en els darrers cursos. La part positiva és que hi ha temps i molt marge de millora

Chus Herrero i Juanjo saluden al col·legiat després de perdre contra l'Osasuna Foto: LL.SERRAT.

Una temporada més, el Llagostera no ha pogut començar amb bon peu la lliga. De fet, els inicis amb derrota no són cap novetat en les files del club de la Costa Brava, ja que en els últims cinc cursos només han pogut guanyar en la primera jornada una vegada: va ser en la lliga 2013/14, quan els llagosterencs van superar a casa el filial del Vila-real per 2-0. En la resta de debuts del darrer lustre, l'equip ha tancat la primera jornada amb la sensació que encara hi ha molta feina per fer i, gairebé sempre, l'equip no ha parat de créixer en els següents partits. Dissabte passat, a Palamós i contra tot un històric del futbol estatal com l'Osasuna, la història va ser molt semblant al que va passar el curs passat a Las Palmas: una primera part igualada però un cop el rival es va posar al davant en el marcador, els blaugrana ja no van poder reaccionar.
Primers retocs
En finalitzar el duel contra l'Osasuna, el tècnic llagosterenc, Oriol Alsina –que dissabte s'estrenava oficialment en el càrrec dins del futbol professional–, ja va deixar clar que algunes coses del seu equip no li havien acabat d'agradar. Així doncs, amb 41 jornades al davant i amb una plantilla força àmplia, és molt probable que durant la setmana es comencin a preparar retocs en diverses zones del camp. De fet, la temporada passada va costar gairebé mig curs trobar la tecla que feia funcionar correctament l'equip, un objectiu que s'espera que aquest any, amb un bloc un mica més consolidat, s'aconsegueixi més d'hora.
El que queda clar és que el vestidor llagosterenc va ser conscient des del primer moment que no s'havia fet un bon partit i així ho expressaven a la sortida del Palamós-Costa Brava: “No és el que esperàvem. No comencem amb bon peu. És una categoria en què has de ser molt efectiu i no ho hem sigut”, remarcava Benja, un dels futbolistes que s'estrenava com a titular amb el Llagostera en competició oficial. En la mateixa línia, la parella atacant del de Sant Cugat contra l'Osasuna, Chumbi, també explicava que el marge de millora de l'equip és molt gran: “L'actuació és millorable i de les derrotes se n'ha d'aprendre.”
Juanjo, present en el difícil començament del curs passat i clau en la reacció del Llagostera, també pensava amb mentalitat positiva després de la primera derrota del curs: “Després de molt de temps obtenint moltes victòries, perdre 0-2 en el primer partit a casa és dur. Sabem que la categoria és molt dura i el que hem de fer és començar a treballar ben ràpid per corregir els errors d'aquest partit.”
La resposta del públic
Dues de les principals novetats del primer partit de lliga van ser la utilització dels nous seients de l'estadi i la posada en funcionament dels torns de control d'accés a l'estadi Palamós-Costa Brava. El nou sistema d'entrada al terreny de joc permet afinar molt bé el recompte de públic que assisteix als partits del Llagostera. En la primera jornada, l'assistència va ser de 2.103 espectadors.
El curs passat, en el primer partit a la 2a divisió A amb públic –cal recordar que el Llagostera va haver de jugar una jornada a porta tancada contra el Leganés–, l'assistència que va facilitar el club va ser de 2.838 espectadors. Tot i això, aleshores no hi havia torns i la imatge va ser similar a la d'enguany. Precisament, el primer partit de lliga a casa també va ser contra l'Osasuna. Igual que el curs passat, enguany, l'equip de Pamplona va tornar a arrossegar un bon gruix d'aficionats que van donar color i van ser molt sorollosos durant els noranta minuts. A diferència del curs anterior, l'afició visitant no es va col·locar al gol de l'avinguda Catalunya, sinó que van ocupar una part de la zona de preferent.

LA DADA

TEMPORADA 2015/16 (2a A)
Llagostera-Osasuna
0-2
0-1 (53') Pucko. 0-2 (61') Torres.
TEMPORADA 2014/15 (2a A)
Las Palmas-Llagostera
2-0
1-0 (28') Aythami. 2-0 (59') Araújo.
TEMPORADA 2013/14 (2a B)
Llagostera-Vila-real B
2-0
1-0 (14') Enric Pi. 2-0 (74') Sellarès.
TEMPORADA 2012/13 (2a B)
Llevant B-Llagostera
2-1
1-0 (23') Rubén. 2-0 (76') Roger.
2-1 (80') Pitu de penal.
TEMPORADA 2011/12 (2a B)
Llagostera-Ontinyent
1-3
0-1 (9') Javi Gómez. 0-2 (24') Javi Gómez. 1-2 (42') Marc Mas. 1-3 (60') Javi Gómez.
1
victòria
en la primera jornada de lliga ha pogut sumar només el Llagostera en els últims cinc anys
Hem de començar a treballar ja i corregir els errors que hem fet en el primer partit
Juanjo Expósito
davanter del llagostera
L'actuació és molt millorable, i ara el que hem de fer és aprendre de les derrotes i créixer
Rafa ‘Chumbi'
davanter del llagostera
No comencem amb bon peu. És una categoria en què has de ser molt efectiu i no ho hem sigut
Benja Martínez
davanter del llagostera

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui