diumenge, 11 de desembre del 2016

"Un problema psicològic ". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Un problema psicològic

Nova patacada. El Llagostera es torna a avançar, no sap tancar el partit i veu com volen dos punts més en l'últim sospir del Palamós-Costa Brava 

llagostera 1 l'hospitalet 1

LLAGOSTERA:Moragón, Masó, Samu San José, Diego, Valentín, Vivi, Marc Martínez, Pablo Sánchez (Rubén Martínez, 63'), Marc Fernández (Soufiane, 70'), Manel Martínez i Rafa Jordà (Colorado, 59').l'HOSPITALET:Oliveros, Dani Fernández, Ciria (Teo, 50'), Selvas, Juste, Hostench, Benji (Lucas Porcar, 75'), Carlos López (Tabala, 86'), Higón, Rubio i Salinas.GOLS:1-0 (21') Manel Martínez. 1-1 (88') Salinas.ÀRBITRE:Muñoz Pérez.T.G.:al local Samu (89'); als visitants Selvas (26'), Benji (71'), Juste (82') i Hostench (90').PÚBLIC:Uns 300 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.
Ensopegar amb la mateixa pedra i buscar una explicació sempre és complicat. El Llagostera va deixar escapar de nou la victòria en els instants finals del partit que l'enfrontava a l'Hospitalet (1-1). Després d'una bona primera meitat del conjunt gironí, que es va poder avançar en el marcador gràcies a un gol de Manel Martínez, el setè en la lliga, una segona part fluixa i plana va permetre als riberencs créixer i creure's que podien marxar amb un bon resultat del Palamós-Costa Brava. Així va ser, i és que, en el 88', un refús de Moragón va ser aprofitat per Salinas, que va fer l'empat a un gol i va tornar a assestar un cop difícil de pair per als llagosterencs.
En els primers compassos del partit, el Llagostera va intentar aplicar el ritme de joc que més li convenia, a través de la possessió de pilota i buscant la profunditat per les bandes. La fórmula no va acabar de funcionar, i és que, gràcies a la defensa dels riberencs, composta per dos carrilers i tres centrals, les dues referències en l'atac, Manel Martínez i Rafa Jordà, quedaven desconnectats dels companys. Els jugadors d'Alsina sabien que la paciència havia de ser el principal ingredient per tenir possibilitats de sumar els tres punts tan necessaris per evitar seguir en l'espiral negativa de resultats. En el minut 6, els llagosterencs van gaudir d'una bona oportunitat després que Marc Martínez servís una falta lateral que Diego va rematar amb el cap massa centrada. El partit va entrar en una fase de refredament, però amb el Llagostera dominant més facetes del joc que el rival. Sense aproximacions clares per fer treballar Oliveros, l'estratègia va començar a adquirir una importància extrema, com en la majoria de partits de segona B. I el Llagostera va decidir fer la seva jugada més característica. En un córner, l'aglomeració de futbolistes amb els braços aixecats va impedir al porter visitant sortir amb precisió. Marc Martínez la va posar perfecta al primer pal i Manel Martínez va rematar amb el cap al fons de la xarxa. Com ja va passar a Lleida, el Llagostera va aconseguir el més complicat, avançar-se en el marcador. Evitar l'especulació i endarrerir terreny en benefici del rival segur que eren les consignes que el cos tècnic va ordenar als jugadors llagosterencs per a la segona part, unes consignes que no van tenir efecte, ja que després del gol local l'Hospitalet va disposar de la seva millor ocasió amb una bona jugada d'Hostench, que va fer la centrada, però Salinas va rematar malament de manera acrobàtica (36')
Especular surt car
La segona meitat va seguir amb la mateixa tònica però amb l'Hospitalet avisant amb més regularitat. Els del Barcelonès van disposar de dues ocasions seguides, la primera amb un xut d'Higón que Moragón va refusar a córner, i la segona, la més clara del partit, a les botes de Salinas, que va rebre una centrada de Rubio i va controlar dins de l'àrea petita, però el seu xut va sortir llepant el pal esquerre de la porteria llagosterenca.
Els d'Alsina tenien controlat el rival, però sabien que amb un avantatge mínim jugaven amb foc. Vivi va estar a punt de fer el segon en una jugada calcada a la del primer gol (58') però el pas enrere evident dels gironins va acabar amb una nova decepció. Un xut creuat que semblava que anava a fora va acabar amb un refús de Moragón a les botes de Salinas, que, sol al segon pal, va introduir la pilota a dins de la porteria (88') i va fer aflorar la desesperació i la frustració en l'ambient, que va arribar al seu punt més elevat amb el xiulet final del col·legiat.

‘COPYRIGHT'

L'1-0 va ser de córner, en la típica jugada estratègica plena d'efectius al primer pal

EL DEBUT

L'extrem del filial Soufiane va entrar en el lloc de Marc Fernández en el minut 70

Segona titularitat per a Rafa Jordà

A poc a poc, l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, comença a recuperar i a posar en l'estat físic més òptim diversos jugadors de la plantilla que han tingut lesions en l'inici de la campanya. Si bé ja fa setmanes que Vivi s'ha consolidat en l'onze, Diego va tornar a ser titular al costat de Samu i, com a principal novetat en el duel contra l'Hospitalet, el tècnic d'Arenys de Mar va alinear en l'onze titular el davanter Rafa Jordà. El de Santa Perpètua de Mogoda va formar parella en la línia més avançada amb Manel. Alsina va apostar per un 4-4-2 clàssic amb dues puntes diferenciades, una banda profunda amb Marc Fernández i una altra més equilibrada amb Pablo Sánchez, que en ocasions centrava la seva posició per acumular homes. Respecte a l'últim duel contra el Lleida, Alsina va fer dos canvis en l'onze inicial: Rafa Jordà per Alex Colorado i Pablo Sánchez per Rubén Martínez.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui