"La bona ratxa a casa s'acaba ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

La bona ratxa a casa s'acaba

El Llagostera, que no perdia a Palamós des del febrer, cau davant d'un Barça B més efectiu

30.10.2016 | 00:00
Rubén Martínez, del Llagostera, condueix la pilota durant un moment del partit d´ahir.
Totes les ratxes es trenquen, i si la setmana passada la UE Llagostera-Costa Brava va posar punt i final a deu mesos sense guanyar fora de casa, ahir va veure com s'acabava la de vuit mesos invicte al Nou Municipal de Palamós. L'última va ser el 27 de febrer de 2016 davant del Girona (0-1). Aquest cop el botxí va ser un Barcelona B que gràcies al seu triomf (0-2) s'ha col·locat al capdavant de la classificació. La visita del filial blaugrana era una bona oportunitat perquè els d'Oriol Alsina s'enganxessin a la zona alta però també una prova de gran exigència davant el millor rival que ha visitat els gironins. Com en jornades anteriors, i malgrat recuperar Samu San José, el tècnic tenia la baixa d'homes importants, fet que el va obligar a recórrer al filial.
Sabedors de la qualitat i la proposta de joc de l'equip de Gerard López, el Llagostera va començar molt ordenat en defensa, intens en la lluita per la pilota i volent sorprendre al contra atac mentre el Barça B dominava la possessió encara que sense generar perill. Els minuts van anar passant, i el partit només es va alterar per una topada fortuïta entre Manel i Palencia que va requerir la intervenció dels metges. Tot va quedar en un ensurt.
La primera arribada a l'àrea dels locals va ser a pilota aturada mitjançant una falta que Manel va rematar fluix a les mans de Suárez. Un minut més tard, Alberto Perea va estar a punt d'aprofitar una bona jugada personal de Daniel Romera per banda dreta que el davanter manxec va enviar fora. Abans de la mitja hora novament Manel, va disposar de la ocasió més clara recollint una bona passada entre línies de Marc Fernández que el davanter va xutar contra el cos d'un defensa. Van ser el millors moments del Llagostera, efectiu en la recuperació molt a prop de la porteria i ràpid a l'hora de construir l'atac. En una d'aquestes Robert Simón, Rubén i Manel van triangular a la frontal de l'àrea en una jugada en la que els gironins van demanar penal per unes mans de Tarín que van semblar clares.
Ja amb el temps complert Alberto Perea va finalitzar una jugada personal per l'esquerra amb un xut llunyà que va fer tremolar la porteria de José Moragón després d'estavellar-se al pal. Malgrat aquest últim ensurt, el Llagostera va marxar al descans satisfet pel joc i amb la intenció de mantenir la solidesa defensiva durant els segons 45 minuts, però el seus plans es van torçar poc després del descans. Al minut nou de la represa, Carbonell va desfer l'empat enviant al fons de la porteria un llançament de falta d'Alfaro, que Romera va pentinar a l'interior de l'àrea i que el migcampista blaugrana va rematar amb la cama dreta. L'acció no va estar exempta de polèmica, ja que els gironins van demanar falta prèvia per una agafada a Samuel San José.
El 0-1 va caure com una galleda d'aigua freda, i a partir d'aquest moment el Llagostera va desaparèixer del camp. Alsina va intentar capgirar la dinàmica fent diversos canvis introduint primer Pablo Sánchez en lloc de Marc Fernández per jugar amb dos homes a la punta d'atac i situar Rubén en banda, i després substituint Albarrán per Colorado en una clara intenció de buscar la porteria amb més efectius. Cap d'aquests moviments va donar resultat, i el tècnic es va arriscar fent entrar Cano en el lloc de Robert Simón.
En l'últim quart d'hora el Llagostera va avançar la pressió afavorint l'aparició de mes espais en defensa, un fet que els de Gerard López van intentar aprofitar amb passades a l'espai. En una d'aquestes accions, Alfaro va recollir una pilota a la dreta que va acabar amb un xut, al qual Moragón va respondre de punys. La rèplica no es va fer esperar, i en l'única arribada del segon temps Cano va buscar l'empat amb un cop de cap sense perill. A dos minuts del temps reglamentari una aparició d'Alfaro per banda dreta va significar la sentència: una centrada al primer pal que Marc va enviar al fons de la xarxa desviant amb la punta del peu i fent inútil l'estirada del porter.