diumenge, 5 de juny del 2016

"Dignes de la categoria que acomiaden". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Dignes de la categoria que acomiaden

El Llagostera goleja sense pietat el Saragossa, el priva de jugar el ‘play-off' d'ascens i tanca el cicle a segona A de la millor manera possible

David Querol, amb quatre dianes, es va erigir en el gran estilet de l'atac dels d'Alsina, ahir amb un nivell d'eficàcia poc habitual durant la temporada

Querol davant de Manu Herrera, a punt de fer el 5-2 Foto: J. RIBOT / ICONNA.
1
El Llagostera va acomiadar-se de la millor manera possible de la segona divisió A. El conjunt gironí va golejar un Saragossa desdibuixat, que va ser un ninot a les mans dels d'Alsina, molt més serens que el rival. Els blaugrana acaben amb 40 punts sumats a casa; la xacra, ja sabuda per tothom, són els quatre punts lluny de l'estadi Palamós-Costa Brava, que ahir hauria pogut presenciar el darrer matx del Llagostera com a local.
Els primers minuts de l'enfrontament van ser de tempteig entre els dos equips. Si bé el Llagostera no tenia cap mena de complex per atacar el rival i buscar, sobretot, els contraatacs, el Saragossa semblava necessitar un període d'adaptació al terreny de joc. Els aragonesos ho intentaven tímidament des de la llarga distància –Morán i Lanzarote van posar a prova René–, però el Llagostera jugava amb la desimboltura d'un equip sense pressió. Els jugadors dirigits per Oriol Alsina van disposar d'una gran ocasió de gol a través d'una falta servida per Emilio, que Ruymán va pentinar des del punt de penal. Manu Herrera va haver d'intervenir per enviar la pilota a córner. Era el primer avís seriós del Llagostera, que només cinc minuts més tard es va avançar en el marcador. Edu Oriol, des del lateral, va fer una passada a l'espai en profunditat cap a Querol, que es va encarar a Manu i el va superar amb un xut ras al pal curt. L'afició aragonesa va emmudir, només uns segons, els suficients per empassar saliva i tornar a esperonar els seus, que s'hi jugaven molt més en aquest darrer partit de lliga. Els de Lluís Carreras van intentar reaccionar a còpia de possessió de pilota i paciència. Amb Manu Lanzarote com a principal valedor del joc d'atac, el Saragossa va disposar de dues faltes a la frontal de l'àrea que van inquietar els gironins –una la va xutar Pedro i l'altra, Lanzarote–. De fet, el català va disposar de la millor arribada visitant amb un xut de rosca que gairebé sorprèn René (17'), sempre atent.
El joc dels dos equips va abaixar les revolucions, i és que el Llagostera tenia controlat el rival, erràtic en la darrera passada i sense profunditat per fer mal. En una jugada de murri, els llagosterencs van fer el segon gol. Iza no va saber controlar un canvi d'orientació de Diego Rico i la pilota es va perdre per fora de banda. Samu va agafar ràpid la pilota i va fer un servei de banda des de camp propi fins a la frontal de l'àrea, on es trobava Querol, despenjat. El de Reus va deixar botar l'esfèrica i va fer una vaselina per sobre de Manu Herrera, ja batut. El més llest de la classe va aprofitar el regal del seu company per assestar un nou cop al Saragossa, que va quedar en estat de xoc.
Els jugadors de Lluís Carreras esperaven el descans amb candeletes, esperant trobar respostes als dubtes que els havien generat les dues dianes llagosterenques.
Imaz sentencia
Ja en els primers instants de la segona meitat, el Saragossa va prémer l'accelerador per buscar retallar distàncies en el marcador i mantenir vives algunes de les possibilitats –Carreras va treure del camp Pedro i Javi Ros per fer entrar Jaime i Ángel– però, tot i que les arribades eren amb més assiduïtat, el descontrol del joc permetia al Llagostera sentir-se cada vegada més còmode. I la demostració impecable d'això va arribar en el 50': Edu Oriol va treure la pilota jugada des del darrere davant d'una pressió sense cap sentit del conjunt aragonès, fins a sis jugadors diferents van tocar l'esfèrica, que finalment arriba a Juanjo, que veu com Samu el dobla i fa una centrada mil·limètrica per a Imaz, que posa molt bé la bota i supera Manu. El gol va acabar de silenciar l'afició del Saragossa, que es va indignar amb els seus jugadors i amb Lluís Carreras. El tercer gol dels blaugrana va semblar anestesiar els visitants, sabedors que només un miracle en forma de remuntada els permetria accedir al play-off.
Bogeria col·lectiva
Després de la baixada de braços dels visitants, els d'Alsina encara van poder fer el quart gol, quan Querol va aprofitar una imprecisió entre Guitián i Manu Herrera en una sortida fora de l'àrea. Pocs minuts després, el Saragossa va semblar que començava una petita reacció, que va quedar en un miratge, quan Ruymán va fer penal a Isaac. Jaime va executar la pena màxima (69') i, només tres minuts més tard, Ángel va retallar més distàncies amb un bon gol (72'). Amb més cor que cap, els aragonesos van veure com l'enèsima passada a l'esquena dels centrals feia que Querol aconseguís el seu pòquer de gols, fet que li permet acabar la lliga amb nou dianes i pitxitxi de l'equip. A més, va arribar un sisè i definitiu gol, de Jordi López.

SARAGOSSA: Manu Herrera, Iza, Rico, Guitián, Cabrera, Morán, Javi Ros (Ángel, 45'), Diamanka (Gil, 63'), Pedro (Jaime, 45'), Lanzarote i Dongou.

LLAGOSTERA: René, Edu Oriol, Escassi, Ruymán, Samu, Tito, Emilio (Pitu, 51'), José Carlos (Aimar, 56'), Querol, Imaz i Juanjo (Jordi López, 63').

ROTACIONS

Chus, Masó, Ríos, Tébar i Natalio no van jugar, els dos últims per sanció; van ser els 5 canvis
MINUT A MINUT:
2' Bona triangulació entre Querol i Imaz que el lleidatà no sap aprofitar. Es fa un embolic i acaba perdent la pilota per la ratlla de fons de porteria.
4' Érik Morán ho prova de molt lluny. L'esfèrica bota davant de René, que atura la pilota en dos temps.
5' Ara és Lanzarote qui ho prova de lluny. El seu xut, sec però sense força, l'atura René sense problemes.
7' Falta lateral que executa Emilio. Ruymán, des del punt de penal, pentina la pilota i Manu Herrera ha de refusar a córner amb els punys.
11' Bona jugada de Lanzarote, que dribla el seu marcador i xuta, però René refusa a córner.
12' Gran passada a l'espai d'Edu Oriol que aprofita Querol per establir l'1-0 després de superar Manu Herrera al pal curt de la porteria.
16' Falta directa centrada a la frontal de l'àrea que xuta Pedro. La pilota es perd per damunt de la porteria de René.
17' Diamanka obre la pilota cap a Lanza, que condueix, retalla cap a l'exterior i xuta de rosca. L'esfèrica es perd per poc a fora.
20' Gran centrada de Samu de los Reyes al segon pal que Querol gairebé arriba a rematar. Rico, providencial, va evitar el xut.
29' Servei de banda de Samu de los Reyes des del propi camp. Querol, molt murri, esperava a la frontal de l'àrea. Deixa botar la pilota i amb una gran vaselina supera a Manu Herrera i fa el 2-0.
36' Lanzarote fa la passada enrere cap a Pedro, que fa un xut sec, però René refusa amb els punys.
46' Centrada des de la ratlla de fons de Rico que Escassi salva sota pals, i René acaba blocant l'esfèrica.
47' Lanzarote per Iza, que al primer toc fa la centrada de rosca i Dongou, per molt poc, no arriba a la rematada.
50' Gran jugada col·lectiva del Llagostera. Edu Oriol treu la pilota jugada, tot al primer toc. Juanjo condueix, veu Samu com el dobla, l'andalús centra i Imaz, remata directe i fa el 3-0.
53' Recuperació de Cabrera dins de l'àrea, cedeix la pilota cap a Guitián i el xut d'aquest surt per poc damunt de la porteria.
62' Refús que es converteix en passada cap a Querol, Guitián i el porter Manu Herrera xoquen entre ells i Querol només l'ha d'introduir i fer el 4-0.
69' Internada a l'àrea d'Isaac i Ruymán comet penal. Jaime executa la pena màxima i fa el 4-1.
72' Ángel aprofita una passada interior, es regira tot i la pressió de Ruymán i supera René i anota el 4-2.
75' Passada a l'espai cap a Querol, que torna a agafar la defensa del Saragossa avançada i supera sense miraments Manu Herrera. És el 5-2.
78' Nova imprecisió dins de l'àrea del Saragossa, que aprofita Jordi López per posar la punta de la bota i batre el porter visitant i establir el 6-2.
GOLS: 1-0 (12') Querol. 2-0 (29') Querol. 3-0 (50') Imaz. 4-0 (62') Querol. 4-1 (69') Jaime, de penal. 4-2 (72') Ángel. 5-2 (75') Querol. 6-2 (78') Jordi López.
ÀRBITRE: Valdés Aller (col·legi de Castella i Lleó). T.G.: als locals Juanjo (41'), Edu Oriol (66') i Ruymán (67'). T.V.: cap.
PÚBLIC: 1.643 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

EL PROTAGONISTA

Amb quatre dianes, Querol va firmar un gran partit i acaba la lliga com a pitxitxi de l'equip

MAREA ARAGONESA

Un 450 aficionats del Saragossa van ocupar el gol sud i part de la grada de preferent
Darrera actualització ( Diumenge, 5 de juny del 2016 02:00 )