dimecres, 13 d’abril del 2016

"El gol més necessari". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

El gol més necessari

Benja va tornar a fer un gol, després de 23 jornades sense poder sucar

El Llagostera necessita que els seus davanters estiguin endollats en el tram decisiu

Benja en el moment del xut per batre a Remiro i fer el 2-1 contra el Bilbao Athletic Foto: J.RIBOT/ICONNA.
1
En totes les victòries hi ha elements positius o sorgeixen protagonistes, sobretot, en el bàndol guanyador. El triomf del Llagostera contra el Bilbao Athletic de la darrera jornada del campionat (2-1) va convertir Benja Martínez en un dels homes clau. El davanter de Sant Cugat va fer el gol que va culminar la remuntada en dos minuts màgics per als llagosterencs, que gràcies a un gol en pròpia porteria després d'una bona jugada de José Carlos (69') i de la diana de Benja (71'), que va aprofitar un rebot per superar el seu marcador i batre el porter Remiro al pal curt, va sumar tres punts vitals per continuar viu en la lluita per la permanència. El gol de Benja va fer que l'atacant posés fi a la sequera més llarga des que és professional, i és que, després de vint-i-tres jornades sense poder celebrar un gol, el davanter centre del Llagostera va estripar les males estadístiques per sumar la seva tercera diana del curs –les dues anteriors les va fer contra l'Elx, en la setena jornada, i el Valladolid, en la novena–: “Per als davanters, ja ho sap tothom, marcar i fer un bon partit és vital per agafar confiança, i més si en els darrers enfrontaments no havia tingut tot el protagonisme i els minuts que desitjava. Al final, però, el que més importava era poder capgirar el resultat i sumar els tres punts crucials contra un rival directe com el Bilbao Athletic”, comenta Benja Martínez, que respecte a la mala ratxa explica: “Sóc d'un tarannà tranquil i, tot i ser una de les pitjors ratxes des que jugo a futbol, sempre tinc confiança en mi i en el meu joc. Per a un davanter fer gol és la vida i si puc agafar més confiança i ajudar l'equip en el tram final, molt millor.”
Benja acumula 1.341 minuts i els seus tres gols els ha fet al Palamós-Costa Brava. Tot i ser un home de la confiança del tècnic, Oriol Alsina, en les darreres deu jornades ha participat en 163 minuts, 64 dels quals en l'últim partit–: “L'entrenador, tot i no haver-me fet jugar gaire en les últimes jornades, ha estat molt pendent de mi. Som molts jugadors i últimament l'equip havia millorat força i havia donat confiança a altres jugadors. Per això hi és, per prendre decisions, bastants mals de caps deu tenir”, admet l'atacant català, que és conscient que la sort de l'equip en el tram final, entre altres aspectes, ha d'estar ben coberta amb l'ajuda dels gols dels davanters, i de tot el bloc en general: “Ens necessitem tots. En defensa, per exemple, no concedim oportunitats, tothom es sacrifica molt i per això hem millorat. Més que individualitzar, hem de ser un grup. Que faci gols qui sigui, però que hi hagi unitat com a equip”, diu l'exjugador del Sabadell, Las Palmas i el Girona.
La mala trajectòria de l'equip a domicili, però, és el fantasma que persegueix la plantilla llagosterenca, que és conscient que sense guanyar lluny de Palamós no sortiran mai del descens directe: “Ho veu tothom que els mals números a fora ens han portat fins a la posició en què estem. No és cap secret i ho volem intentar solucionar. Som el pitjor visitant de la categoria, no hem guanyat a fora. Si no volem baixar hem de guanyar i sumar un mínim de punts a domicili. Ho haurem de començar a fer contra el Numància” sentencia Benja Martínez.

EL PROTAGONISTA

Per als davanter, ho sap tothom, marcar i fer un bon partit és vital per agafar confiança, i més, si no has tingut gaire protagonisme

ELS NÚMEROS

L'atacant de Sant Cugat ha fet tres dianes en els
1.341 minuts
que ha acumulat

NECESSARI

L'aportació de Benja serà vital
per a l'equip, que necessita els gols dels davanters

A PALAMÓS

Les tres dianes
de l'atacant han estat a casa, i coincidint en tres dels nou triomfs
Vint-i-tres jornades sense fer cap gol ha estat Benja. Contra el Bilbao Athletic, va trencar la ratxa
Som el pitjor visitant a la categoria, no hem guanyat a fora. Si no volem descendir hem de guanyar a domicili
Benja Martínez
davanter del llagostera
Més que individualitzar hem de ser un grup. Que faci gols qui sigui, però que hi hagi unitat com a equip. En defensa tothom treballa i per això hem millorat
Sóc d'un tarannà tranquil i, tot i ser una de les pitjors ratxes des que jugo
a futbol, sempre tinc confiança en mi i
en el meu joc

El ressorgiment dels davanters centre

La posició de davanter centre ha estat un maldecap per a Oriol Alsina durant bona part de la temporada. La sequera golejadora dels futbolistes que han ocupat aquesta demarcació ha estat greu. I és que, a més de la mala ratxa amb el gol de Benja Martínez, ja solucionada contra el Bilbao Athletic, Chumbi, que ha estat bona part del curs lesionat encara no s'ha estrenat en la lliga amb la samarreta blaugrana –fins i tot, quan Juanjo Expósito ha ocupat la posició, tot i que en pocs partits, no ha pogut marcar–. Amb l'arribada de Natalio, que també li va costar vuit enfrontaments fer el primer gol i la diana de Benja contra el filial de l'Athletic Club, la maledicció sobre la posició de davanter de referència queda acabada. El ‘hat-trick' de Natalio en la golejada contra l'Alcorcón (4-0) i la consolidació d'aquest davanter a la demarcació han esvaït un problema que preocupava molt l'entrenador del conjunt llagosterenc.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui