diumenge, 20 de març del 2016

"Un pas més cap al clot". Article de @educiu a @lesportiucat

Un pas més cap al clot

El Llagostera és molt inferior al Valladolid, cau golejat al José Zorrilla i es complica encara més la vida en la lluita per la permanència

Els blaugrana, que continuen sense guanyar a fora, es van mostrar estèrils en atac i no van poder frenar el talent ofensiu del conjunt local, liderat per Mojica, Roger Martí i Rennella

Chus Herrero i Alberto Escassi pressionen a Roger Martí, autor del primer gol Foto: R. GÓMEZ.
1
La segona divisió A és una categoria en la qual en la majoria de partits no hi ha grans diferències entre els equips, independentment de la posició que ocupin en la taula, una tendència que ahir van trencar del tot el Valladolid i el Llagostera al José Zorrilla. El conjunt local va superar completament els llagosterencs demostrant un potencial ofensiu envejable, i es va imposar per un clar 3-0 que el reafirma en el seu objectiu d'escalar a les posicions de play-off. En contrapartida el Llagostera, que arribava amb la moral alta després de guanyar clarament el Mallorca (3-0), va evidenciar una falta competitivitat i de pólvora en atac preocupant –en la primera meitat els blaugrana ni tan sols van xutar a porteria– i continua sense guanyar a fora, un handicap que el manté enfonsat en la classificació. Un gol de Roger Martí en la primera meitat i dos de Rennella en la represa –el primer va ser un gol olímpic– van ser suficients per donar la victòria al Valladolid, que fins i tot va fer la sensació que va jugar a mig gas. Vist com li estan anant les coses a camp contrari, molt haurà de remar el Llagostera si vol mantenir la categoria.
Només juga un equip
El començament del partit va coincidir amb l'inici d'una pluja intermitent que no va impedir que el Valladolid disposés de la primera ocasió clara de gol, quan Roger Martí va estar a punt d'avançar els seus amb un toc d'esperó a la sortida d'un córner que va sortir fregant el pal. El conjunt local va controlar ràpidament el partit i fins i tot va reclamar unes mans de Marcos Tébar dins l'àrea que l'àrbitre no va assenyalar. Mentrestant, el Llagostera es dedicava a defensar i només ho provava amb tímids contraatacs que no donaven fruit. De la parsimònia llagosterenca es va passar a la qualitat individual de Mojica, que va originar el primer gol del conjunt dirigit per Miguel Ángel Portugal. El jugador colombià va progressar tot sol des del mig del camp per la banda esquerra i va fer una centrada mil·limètrica a Roger Martí, que només va haver d'empènyer la pilota amb la punta de la bota per avançar els locals (32'). El Valladolid agafava avantatge en el marcador i el Llagostera continuava sent incapaç de crear perill a la porteria defensada per Kepa.
Llavors Mojica va perdonar el 2-0 amb un xut des de dins l'àrea que va sortir desviat per damunt del travesser i el partit se'n va anar al descans amb 1-0 en el marcador. Van ser uns primers quaranta-cinc minuts ensopits en els quals al Valladolid se li va posar el partit favorable i el Llagostera ni tan sols va arribar a xutar a porteria. Una primera meitat inacceptable per a un equip que està amb l'aigua al coll i que es va veure superat en totes les facetes.
Rennella ho remata
El Llagostera sabia que
per poder endur-se alguna cosa positiva del José Zorrilla havia de posar una, dos, o tres marxes més que en la primera meitat. En el descans Oriol Alsina va fer seure Chumbi i va donar entrada a Edu Oriol, que va ocupar la banda esquerra i va recol·locar Natalio a la punta d'atac. Precisament Oriol va protagonitzar la primera ocasió del Llagostera, però el jugador de Cambrils va rematar alta una bona centrada de Natalio. Llavors el Valladolid va reclamar penal de Samu sobre Juan Villar, que va simular, mentre la pluja tornava a fer acte de presència i el Llagostera que semblava donar símptomes de millora, encara que amb un joc lent i travat.
Atesa la falta de perill ofensiu, el conjunt llagosterenc va optar per fer entrar Benja en el lloc de Natalio, però ni així els blaugrana aconseguien inquietar la porteria rival. Poc després els blaugrana van esgotar els canvis –Emilio va rellevar Pitu–, mentre que el Valladolid s'ho prenia amb calma i no aprofitava els contraatacs de què disposava. I quan més estàtic estava el matx el Valladolid va marcar el 2-0 amb un gol olímpic de Vincenzo Rennella, després que ningú de la defensa llagosterenca va ser capaç d'interceptar el llançament de córner directe del davanter (71'). Amb el segon gol local el Llagostera ja va quedar tocat de mort, i encara més quan el mateix Rennella va marcar el definitiu 3-0 a les acaballes de l'enfrontament. René va rebutjar en primera instància una centrada xut de Juan Villar, però va deixar la pilota morta dins l'àrea i l'atacant francoitalià va rematar a pler (89').
Va ser una derrota contundent, merescuda i dolorosa que deixa el Llagostera en una situació crítica quan només queden dotze jornades per disputar-se. Diumenge vinent la visita de l'Alcorcón al Palamós-Costa Brava (a les cinc de la tarda) tornarà a ser una autèntica final per als llagosterencs, que ja només els queda sumar de tres en tres –tant a casa com a fora– per conservar esperances de salvació.

LLAGOSTERA: René, Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu, Tébar, Pitu (Emilio, 67'), Querol, Natalio (Benja, 60'), Juanjo i Chumbi (Edu Oriol, 45').

VALLADOLID: Kepa, Moyano, Samuel, Hermoso, Chica, Mojica (Guzmán, 83'), Tiba (Óscar, 81'), Borja, Juan Villar, Roger (Rodri, 67') i Rennella.

L'1-0 (32')

Roger Martí va avançar els locals després d'una gran jugada
de Mojica

LA SENTÈNCIA

MINUT A MINUT:
8' A la sortida d'un córner Roger es troba amb una pilota pentinada i és a punt d'avançar el Valladolid amb un toc d'esperó que surt fora, fregant el pal.
12' Natalio obre a la banda esquerra a Samu, que fa una bona centrada cap a Juanjo, que no hi arriba per ben poc.
19' Tiba ho prova amb la cama dreta des de fora l'àrea, però René atura sense problemes.
20' El Valladolid reclama mans de Marcos Tébar dins l'àrea, però l'àrbitre decideix no assenyalar penal.
25' Xut molt llunyà de Mojica, que surt desviat per sobre del travesser llagosterenc.
27' Tiba xuta amb potència i el rebot a les cames d'Escassi està a punt de sorprendre René, que veu com la pilota va finalment a córner.
32' 1-0 Roger Martí. Mojica travessa mig camp per la banda esquerra i fa una centrada mil·limètrica cap a Roger Martí, que marca l'1-0 empenyent la pilota amb la punta de la bota.
33' Cop de cap de Borja a Querol sense pilota que el col·legiat Piñeiro Crespo només castiga amb una targeta groga.
41' Mojica perdona dins l'àrea amb una rematada que surt alta.
46' Edu Oriol, que havia substituït Chumbi en la mitja part, remata fora una centrada de Natalio.
48' El Valladolid reclama penal de Samu sobre Juan Villar, que simula.
52' Rennella ho prova amb un fort xut des de la frontal amb la cama esquerra que René envia a córner.
57' Juanjo Expósito remata amb el cap una centrada de Pitu, però la pilota surt alta per damunt del travesser de Kepa.
70' Rodri centra per la banda dreta i Chus Herrero salva ‘in extremis' el gol del conjunt local.
71' 2-0 Rennella. Gol olímpic del davanter, després que ningú de la defensa llagosterenca interceptés el llançament de córner directe.
75' Rennella remata molt forçat i envia la pilota fora.
78' Escassi és a punt de fer-se un gol en pròpia porteria, però finalment René rebutja amb els punys.
86' Emilio centra i la defensa del Valladolid rebutja la pilota en última instància i evita la rematada de cap de Benja.
89' 3-0 Rennella. René rebutja una centrada xut de Juan Villar, deixa la pilota morta dins l'àrea i Rennella no perdona, marcant a pler el definitiu 3-0.
GOLS: 1-0 (32') Roger Martí. 2-0 (71') Rennella. 3-0 (89') Rennella.
ÀRBITRE: Piñeiro Crespo, del col·legi asturià. T.G.: als locals Samuel, Juan Villar i Borja, i als visitants Masó, Juanjo i Escassi. T.V.: Cap.
PÚBLIC: 7.165 espectadors al José Zorrilla.

MOLTA DIFERÈNCIA

El Llagostera va acabar la primera part sense xutar a porteria i Mojica va perdonar el 2-0

INSUFICIENT

Els blaugrana van millorar en l'inici de la represa, però va tornar
a faltar pólvora

EL QUE FALTAVA

Rennella va fer
el 2-0 per al Valladolid (71') amb un gol de córner directe
El Valladolid ben aviat va controlar el partit i el Llagostera només es podia defensar