divendres, 4 de març del 2016

"Un equip que s'hi posa bé". Article de M Salgas i @educiu a @lesportiucat

Un equip que s'hi posa bé

El Llagostera visita l'Elx, un club que li porta bons records i contra el qual sempre ha aconseguit resultats positius

El curs 2013/14 els d'Alsina ja hi van jugar i hi van puntuar (2-2)

Masó, disputant una pilota amb Cristian Herrera al Martínez Valero Foto: LA VERDAD.
1 2
Sense cap victòria a fora i amb un sol punt com a visitant en tota la temporada –a Montilivi (2-2)–, el Llagostera retorna demà al camp d'un dels rivals que li porten més bons records de la seva temporada d'ascens a segona A, l'Elx. D'entrada, perquè la primera visita dels gironins a l'estadi Martínez Valero, el desembre del 2013 i contra l'Elx B, es va saldar amb un resultat d'empat a dos amb el qual van tancar la primera volta líders. Però, sobretot, perquè en l'últim partit de la temporada, al municipal de Llagostera, els homes d'Oriol Alsina van aconseguir una victòria (1-0) que els va fer campions de la categoria, una gesta gairebé insuperable per a un equip modest. Després vindrien la fase de promoció i l'històric ascens de categoria del Llagostera a la segona màxima competició estatal, i en l'actualitat lluita per mantenir-se en aquesta categoria per tercer any consecutiu.
Retorn al Martínez Valero
Dues temporades després, els dos equips es tornen a trobar al camp de l'Elx. Aquest cop els alacantins alineen, però, el seu primer equip, que el juliol passat va baixar administrativament a causa dels deutes del club amb Hisenda. Dels jugadors del Llagostera que van enfrontar-se a l'Elx en la temporada de l'ascens ja només en queden cinc: José Moragón, Jordi Masó, Jordi López, Pitu Comadevall i Tito Ortiz. Aquest últim recorda la visita del Llagostera al Martínez Valero: “Vam jugar un bon partit contra l'equip filial. Tenen un camp de primera, molt maco, amb una afició molt bona. A qualsevol jugador li agrada jugar en un escenari així. I, en aquell moment, teníem una bona dinàmica.”
Tito també avisa que l'Elx serà un rival perillós en el partit de demà. Tot i que els alacantins fa quatre partits que no guanyen –i només han aconseguit 2 dels últims 12 punts en joc–, considera que, com qualsevol animal ferit, no seran de fiar. “Serà un partit molt difícil. Sergio León [ex-Llagostera] està en ratxa i ha fet molt gols, i a Àlex Moreno ja el coneixem, és molt ràpid i desequilibrant”, explicava el jugador blaugrana.
El precedent de la primera volta confirma que el Llagostera sempre obté bons resultats en els enfrontaments contra l'Elx. Els d'Oriol Alsina es van imposar 4-1 l'octubre passat, en la victòria més àmplia de la temporada i en el seu partit amb més gols: “De l'últim precedent al Martínez Valero recordo que hi vam jugar l'any de l'ascens i vam empatar a dos gols. A la primera volta d'enguany ens va sortir un bon partit i els vam poder superar. Per a nosaltres és un orgull poder anar a ciutats i camps que ho han sigut tot en la història del futbol estatal i esperem seguir fent-ho durant molts anys”, diu Oriol Alsina
Els alacantins, doncs, s'hi posen bé, com ho demostren els tres precedents. De fet, Tito confia que el Llagostera en pot treure alguna cosa positiva, de la visita a l'Elx: “Hem de mantenir la referència del partit contra l'Alavés, que és el millor que hem fet a fora. Si conservem aquest nivell tenim possibilitats de guanyar.”

LES REACCIONS

L'Elx ha anat de més a menys, està en una situació una mica difícil, hem de mantenir la referència del partit contra l'Alavés
És un orgull poder anar a ciutats i camps importants i esperem seguir fent-ho molts més anys
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera
Tenen un camp de primera, amb una bona afició. A tothom li agrada jugar en un escenari així
Tito Ortiz
migcampista del llagostera

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui