dissabte, 19 de març del 2016

"La urgència de guanyar ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

La urgència de guanyar

El Llagostera busca un triomf fora de casa que mantingui l'esperança contra un Valladolid que encara aspira a pujar

19.03.2016 | 07:45
L´equip pot quedar a 7 punts de la salvació.
L´equip pot quedar a 7 punts de la salvació.
A la setzena anirà la vençuda? Això espera l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, en una nova sortida dels gironins per buscar la primera victòria com a visitants de la temporada. Als blaugrana els espera en un dels escenaris de més bon record des del salt a la Lliga Adelante: Repetir aquell 2-4 de l'última jornada de la temporada passada seria fantàstic per consolidar les aspiracions de permanència d'un equip que, tot i veure's a 7 punts de l'objectiu, està convençut de poder donar molta guerra. «Estem en el millor moment de joc de la temporada i no ens fa por res», deia ahir el tècnic del Llagostera. Abans de marxar cap a Valladolid, i després de fer l'últim entrenament a Palamós, Oriol Alsina va explicar que «la plantilla està animada perquè encara que la distància sigui important anem a Valladolid després d'un empat i una victòria, i amb la confiança d'assolir l'objectiu».
Alsina va analitzar el conjunt que dirigeix Miguel Ángel Portugal com «un equip del màxim nivell que és de Primera Divisió, tot i que circumstancialment està jugant a Segona». Segons ell, el rival d'aquesta tarda compta «amb jugadors que són els millors en les seves posicions, com Villar a la banda dreta o Rennella, Roger, Mojica. Tenen molta velocitat i aquests quatre atacants són del millor de la categoria». Si el Llagostera vol sumar el primer triomf a domicili del curs, Alsina té clar que els seus homes hauran d'actuar «amb tots els sentits, amb la màxima intensitat i caldrà fer un dels nostres millors partits». De les possibilitats d'assaltar el José Zorrilla i també d'enllaçar per primer cop dos triomfs seguits, el també director esportiu dels blaugrana assegura que «potser és el pitjor rival perquè és dels més complicats, però si guanyem ens donaria una injecció de moral molt gran».
El 2-4 de la temporada passada en l'última jornada de lliga regular (el Valladolid estava més pendent del play-off que de res més) no l'oblida Alsina, tot i que admetia que «aleshores ells estaven preparant la promoció i van reservar jugadors». Avui, en canvi, els locals tenen moltes més urgències si és que encara aspiren a atrapar les posicions de play-off d'ascens a Primera. L'entrenador del Llagostera va treure importància a aquell 2-4 perquè «tots els partits són diferents i demà (avui per al lector) ells s'hi juguen moltíssim perquè estan molt a prop de la promoció i per mi, fins i tot, tenen temps d'aconseguir una de les dues primeres places». Del conjunt blanc-i-violeta, Alsina destaca que «és un equip fet per pujar de categoria i el nostre està fet per no baixar, per tant, les diferències són molt grans». Això sí, el preparador dels blaugrana avisa que «damunt del rectangle de joc sortirem onze contra onze i en il·lusió i sacrifici com a màxim ens poden empatar». Alsina, inconformista de mena, assegura que «ara mateix només tenim en ment la victòria, abans del partit no em conformo amb l'empat».
Álex Cruz, la gran novetat
El tècnic llagosterenc va repassar la llista d'altes i baixes, expressant amb satisfacció que «és la primera vegada que tinc més dificultats a l'hora de planificar una convocatòria i això és gratificant perquè podem triar i remenar». Alsina lamenta, d'altra banda, que «això provoca el fet de prendre decisions injustes perquè tots treballen molt bé i hem hagut de deixar sis jugadors a casa».
La principal novetat a la llista de convocats va ser veure per primera vegada el nom de l'extrem gadità Álex Cruz. L'ex-Toledo va arribar a principis d'any però per culpa d'una lesió muscular s'ha perdut els vuit partits posteriors a la seva arribada. Avui, si Alsina ho considera oportú, s'estrenarà amb la samarreta blaugrana. Pel que fa a la infermeria només José Carlos, Jordi López i Nando Quesada són baixa per lesió.
El Valladolid, que no guanya a casa des del passat 24 de gener, té moltes baixes i Portugal només ha convocat 17 jugadors. La lesió muscular d'Álvaro Rubio va ser ahir l'última novetat negativa de l'equip, al costat de la baixa confirmada de Marcelo Silva, cosa que va fer entrar a la llista Cristian i Anuar, del filial. Alfaro, Manu del Moral, Nikos i André Leao també estan lesionats, mentre ?Juanpe és baixa per sanció.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui