dilluns, 15 de febrer del 2016

"Una alenada d'oxigen del tot necessària". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Una alenada d'oxigen del tot necessària

El Llagostera es retroba amb la victòria guanyant l'Albacete, deixa la cua de la classificació i eixuga tres punts la distància amb la zona de permanència

El gol de Samu (49') va encarrilar el triomf, Querol va sentenciar i el rival, amb dos expulsats, no va tenir arguments per remuntar

Samu, en el moment de fer la rematada que va suposar l'1-0 Foto: M.LLADÓ.
1
Braços enlaire, expressions de ràbia i esbufecs
de satisfacció. Aquesta és l'escena que van protagonitzar els jugadors i integrants de la plantilla llagosterenca després d'obtenir tres punts vitals contra l'Albacete. De fet, la tranquil·litat es va instal·lar al Palamós-Costa Brava quan a 25 minuts del final Querol va marcar el segon gol de la tarda i,
contra un jugador menys, permetia lligar un triomf que suposa una alenada d'oxigen en la cursa cap a la salvació. El duel va tenir una primera part igualada pel que fa al domini del joc però amb arribades a les dues porteries, i un segon temps que es va desencallar ben d'hora a favor dels locals amb un gol de Samu de los Reyes. L'expulsió de Paredes (61') va aplanar
el camí per assolir un triomf imprescindible que demostra que el Llagostera està ben viu i, acompanyat d'una jornada rodona, l'equip pot reduir a cinc punts la distància respecte a la permanència.
Com ja és habitual en els partits com a local, el Llagostera va tornar a sortir amb força en els primers minuts de l'enfrontament, però al davant hi va trobar un Albacete ben posicionat que va saber frenar l'envestida inicial dels blaugrana. Els de Luis César van refredar el ritme del joc volent tenir la pilota, però quan el control començava a ser manxec, una acció acrobàtica d'Imaz va revolucionar el partit. El lleidatà va inventar-se una xilena que va obligar Juan Carlos a lluir-se (19'). Aquesta acció va fer despertar els dos conjunts, que tot seguit van disputar els minuts més distrets de la primera part: Carmona va respondre a la millor ocasió local amb una acció en què només li va faltar la rematada (19'), i l'Albacete va fer treballar de valent la defensa llagosterenca amb diverses accions conduïdes per la banda dreta.
I és que, superada la mitja hora de joc, l'equip manxec va aconseguir tancar els de la Costa Brava a la seva àrea, i només l'encert de René va salvar el primer gol dels visitants. El porter andalús va respondre amb una magnífica aturada a un xut executat a escassos metres de la línia de gol (38'). Si en defensa el Llagostera s'hi havia de fer al màxim, en atac el perill dels blaugrana arribava a fogonades però amb poca precisió. Imaz es va presentar a l'àrea manxega però va optar per la potència i la pilota es va escapar per sobre del travesser (37'). Abans del descans, amb l'Albacete abocat a l'atac, els llagosterencs encara van disposar de dues arribades més en què, de nou, la potència es va imposar a la precisió. Ni Querol ni Imaz van ser capaços de fer treballar Juan Carlos.
Això funciona
L'inici de la segona part va ser perfecte per als interessos locals: Pitu va posar una falta lateral a l'interior de l'àrea, on Samu va rematar de cap i va fer pujar l'1-0. La diana, més enllà de permetre agafar avantatge als blaugrana en un partit després de moltes jornades sense aconseguir-ho, representava tornar a treure profit de les accions a pilota aturada. Amb el resultat a favor, el Llagostera es va trobar molt més còmode sobre el camp, i Imaz va tenir molt a prop el segon gol, però el xut es va perdre prop del segon pal (52').
En la mateixa proporció que l'equip d'Alsina agafava confiança en el joc, els nervis feien acte de presència a les files de l'Albacete. Aquest nerviosisme es va traduir en una acció fora de lloc de Paredes, que es va enganxar amb Querol i va ser expulsat amb vermella directa. Amb un jugador menys, la balança encara es va decantar més a favor dels llagosterencs, que sota la batuta de Pitu Comadevall i el paraigüa de Marcos Tébar anava consolidant el domini.
Amb pas ferm
Tot i jugar amb un home menys, encara quedava gairebé mitja hora. El cos tècnic, valorant aquesta situació, va apostar per reforçar l'atac i anar a fer el segon gol més que no pas fer-se enrere amb el perill d'endarrerir massa les línies. La jugada li va sortir molt bé, i de fet, l'efecte va ser immediat: Fofo va anar a pressionar una pilota que semblava que no tenia cap mena de perill, el porter de l'Albacete es va fer un embolic i va veure com la pilota se li escapolia de les mans, i Querol, arribant per darrere, va poder empènyer la pilota al fons de la xarxa sense cap mena d'oposició ni dificultat (66').
El gol significava una estocada definitiva per a l'Albacete, que més enllà de veure's superat al terreny de joc també notava el pes mental de saber que el Llagostera li acabava de capgirar el goal average.
Fins al final de l'enfrontament i contra nou, Querol (71'), Natalio (80') i Fofo (92') van tenir el tercer gol a les seves botes però la precisió en la rematada o en el control va impedir tancar amb golejada el duel. Amb aquest resultat, el Llagostera torna a guanyar després de nou jornades, es retroba amb el gol i deixa la cua de la classificació. Ara caldrà confirmar la línia ascendent sumant a Tenerife.

ALBACETE: Juan Carlos; Antoñito, Pulido, Gonzalo, Paredes; Edu Ramos, Núñez (Jona, 55'); Samu (Fede
Vico, 70'), Portu, Adrià
Carmona; Víctor Curto
(Jara, 76').

LLAGOSTERA: René; Masó, Tito, Jorge, Samu de los
Reyes; Marcos Tébar, Pitu; Quero, Imaz (Fofo, 64'); Juanjo (Emilio Sánchez, 74') i Natalio (Nando Quesada, 84').

AMB PRECAUCIÓ

Tot i que els dos equips van tenir ocasions clares,
la primera part
va ser igualada
MINUT A MINUT:
1' Samu serveix una falta lateral que Víctor Curto pentina fora de porteria.
3' Córner favorable a l'Albacete que acaba a les mans de René.
5' Possible falta a la frontal de l'àrea que no és penalitzada.
8' Querol no pot fer la passada de la mort des de dins de l'àrea en una acció destacada en atac.
12' Falta llunyana que Pitu juga en curt. L'acció acaba amb una centrada de Samu que no troba rematador.
15' Nova falta lateral que executa Samu cap a l'àrea i René ha d'intervenir rebutjant amb els punys.
19' Querol molesta Natalio en una acció en què el valencià estava en millor posició per marcar.
19' Imaz fa una gran rematada de xilena que obliga Juan Carlos a fer una gran aturada.
20' Carmona no arriba a fer la rematada a boca de gol després d'un ràpid contraatac i René pot aturar la pilota.
28' La pilota arriba amb molta facilitat a la zona defensiva del Llagostera i la centrada es passeja per davant de l'àrea sense que ningú remati.
30' Paredes busca un xut de lluny que René atura en dos temps.
34' Carmona executa una nova falta
lateral. El xut surt fora.
37' Imaz es planta a l'àrea però busca la potència i el seu xut surt molt elevat.
38' René fa una gran aturada en un xut procedent de l'interior de l'àrea.
44' Imaz busca una volea des de la frontal però li surt molt elevada.
45' Querol torna a disposar d'una acció per fer una volea però la pilota es perd per sobre la porteria de Juan Carlos.
49' 1-0 Samu remata de cap una falta lateral executada per Pitu.
52' Imaz es planta davant de Juan Carlos i busca un xut molt potent però amb poc angle.
58' Falta lateral que executa l'Albacete que no aconsegueix rematar ningú a l'interior de l'àrea..
66' 2-0 Querol empeny la pilota a porteria buida després d'aprofitar una bona pressió de Fofo i l'errada del porter Juan Carlos.
71' Querol, molt forçat, remata de cap per sobre del travesser una centrada de Natalio des de la banda esquerra.
80' Natalio es planta davant del porter però veu com el seu xut l'atura Juan Carlos amb el braç.
92' Fofo no pot fer un bon control i això li impedeix plantar-se davant el porter de l'Albacete, Juan Carlos.
GOLS: 1-0 (49') Samu de los Reyes. 2-0 (66') Querol.
ÀRBITRE: González Fuertes (col·legi asturià) T.G.: Juanjo (33'), Tito (40'), Jorge (43') Marcos Tébar (64') i Masó (75') del Llagostera, i Gonzalo (47'), Núñez (49'), Antoñito (54'), Portu (65'), Carmona (83') i Pulido (84') de l'Albacete.

FA BAIXADA

L'expulsió de Paredes (61') va frenar la força visitant i va fer créixer els locals