dilluns, 22 de febrer del 2016

S'hi posen tard, però no hi arriben per ben poc". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

S'hi posen tard, però no hi arriben per ben poc

El Tenerife va encarrilar el partit amb dos gols abans del minut 20, un fet que va obligar els d'Oriol Alsina a remar molt més per tornar a entrar en l'enfrontament

L'equip blaugrana va posar entre les cordes el rival però, de nou, la sort amb el gol va donar l'esquena al Llagostera

L'acció del gol del Llagostera Foto: EL DORSAL.
Potser hi va influir el fet de jugar a les illes Canàries però el fet és que el Llagostera va arribar tard a la seva cita a l'Heliodoro Rodríguez López. I és que el conjunt d'Oriol Alsina va sortir descol·locat al terreny de joc, i en menys de vint minuts el repte de sumar la primera victòria a fora en la jornada 26 quedava gairebé sepultat del tot. També és cert que una vegada entomat el cop, el conjunt de la Costa Brava es va posar el vestit de treball que ja havia exhibit les darreres jornades, i amb un gol d'Imaz, la millora en totes les facetes del joc, i un públic tinerfeny d'allò més crític i nerviós amb els seus va posar entre les cordes els de Pep Lluís Martí. I per últim, també cal apuntar a l'acció polèmica de la jornada –i ja en són unes quantes amb el Llagostera afectat– en la rematada de cap de Benja que només el porter Dani Hernández i el grup de jugadors que l'envoltaven poden saber si va entrar. El que està clar és que les versions dels dos equips són contradictòries, les imatges no aclareixen gaire res i el col·legiat –i sobretot el jutge de línia– no es van voler ficar en el merder que els hauria suposat donar un gol dubtós en l'últim minut en un estadi com l'Heliodoro.
L'inici de partit del Llagostera va ser decebedor. Durant la setmana, tota la plantilla havia transmès el missatge de repetir l'actuació del darrer desplaçament a Vitòria, en què l'actitud de l'equip havia estat molt bona. A Tenerife, l'arrencada dels blaugrana va ser tot al contrari, i abans del minut 20 ja perdien 2-0. Els de la Costa Brava es van mostrar insegurs en defensa, una línia en què es tornaven a trobar tres futbolistes –Aimar, Escassi i Chus– que feia moltes jornades que no coincidien. Aquest petit titubeig al darrere va ser molt ben explotat pel Tenerife, que de la mà de Nano –el jove del planter no sol ser titular– va aconseguir obrir forat en el marcador. De fet, el Tenerife es va avançar en la primera arribada clara que va tenir: després d'un córner que no va ser rebutjat amb prou contundència, la pilota va caure a Moutinho, que va connectar un xut des de la frontal a la base del pal amb la fortuna que el rebuig va caure als peus de Nano, que només va haver d'empènyer la pilota (3').
El gol matiner va deixar tocat un Llagostera que sobretot per la banda dreta no trobava la manera d'aturar l'entrada dels jugadors tinerfenys. Tot i això, el segon gol va arribar per un desajustament de tot l'equip: part de la davantera es va quedar protestant una falta sobre Juanjo, els de Pep Martí van buscar ràpid una passada en llarg, Nano es va quedar la pilota superant en el duel Escassi i amb un xut ras el davanter chicharrero va fer pujar el segon de la tarda.
Un bon despertar
El Llagostera va començar a carburar superats els vint minuts, i ho va fer de la mà de Pitu i de l'augment de la confiança en defensa. Una bona combinació va acabar amb la passada de la mort al segon pal de Querol cap a Imaz, i el lleidatà no va fallar (25'). Si els nervis en l'inici del partit eren visitants, de cop i volta van passar a l'afició local. Els xiulets de la grada als seus –i a Natalio– van coincidir amb els millors minuts dels blaugrana: una rematada de Querol que va sortir fregant el pal, i un xut de Natalio que va salvar un defensa sobre la línia de gol van ser bons arguments per pensar que el Llagostera s'havia tret la son de les orelles i podia capgirar el resultat en la segona part. La represa va començar amb un Llagostera volent el control del partit, i una roda de canvis que lluny de revolucionar el duel el va refredar.
Bogeria al final
L'aposta visitant en els últims minuts de passar a jugar amb tres centrals donant més presència al mig del camp amb Emilio va trencar el matx.
Més enllà de si la pilota va entrar en la rematada de Benja (91'), el de Sant Cugat n'havia desaprofitat una de claríssima des de l'interior de l'àrea en el 82. Pel que fa al Tenerife, el Choco Lozano va fallar un un contra un amb René abans del gol fantasma dels llagosterencs (91'), i amb el rival protestant el que hauria estat l'empat, Suso va sentenciar.
El malefici fora de casa continua i el Llagostera arrossega un estadística nefasta com ho demostra el punt sumat després que se n'hagin disputat 42 lluny de Palamós. Les sensacions fan pensar que l'equip és viu però la realitat també mostra que queda una jornada menys i la permanència es torna a allunyar a sis punts. Dissabte que ve el derbi gironí serà una nova final.

MINUT A MINUT:
3' Primer córner favorable al Tenerife que obliga Aimar a rebutjar amb dificultats.
3' 1-0 Nano empeny al fons de la porteria el rebuig del pal després d'un xut de Moutinho. L'acció era una segona jugada del córner.
6' Primer córner a favor del Llagostera que Juanjo, des de l'interior de l'àrea, remata amb el cap de manera desviada.
7' Querol intenta fer una volea des de la dreta però la rematada li surt fluixa i desviada.
9' Nou córner que Pitu executa molt tancat i la pilota acaba directament a
fora passat el segon pal.
11' Una nova sortida en fals d'Aimar deixa espai a l'esquena perquè Nano rebi una passada, superi René i la pilota passi fregant el pal.
17' 2-0 Nano hi posa més intensitat que Escassi a l'hora d'emportar-se la pilota i supera amb un xut ras tant l'últim defensa com René.
25' Centrada de Suso des de la línia de fons que aconsegueix blocar René.
25' 2-1 Imaz remata al segon pal una bona triangulació que Querol acaba amb una magnífica passada de la mort al seu company.
26' Nano sorprèn amb una mitja xilena a la sortida d'un córner que es perd per sobre el travesser per poc.
28' El Llagostera té l'empat en una ràpida acció per l'esquerra que s'escapa a tocar del pal.
32' Natalio finalitza una acció des de l'interior de l'àrea però un defensa salva el gol sobre la mateixa línia.
35' René ha de sortir fins al límit de l'àrea per rebutjar amb els peus una pilota i així evitar que Nano rematés.
42' Xut tímid d'Imaz que el porter local atura sense problemes.
50' Nano es planta a la frontal de l'àrea però el seu xut surt ras i no genera cap problema per a René.
54' Passada a l'esquena de la defensa cap a Suso que davant René remata massa desviat.
56' Juanjo remata sol de cap a l'interior de l'àrea però ho fa desviat amb tot a
favor per marcar.
60' Córner a favor del Llagostera que no aconsegueix generar perill.
64' Ricardo no aconsegueix fer el control quan ja es quedava sol davant René.
69' Córner molt tancat i René té problemes per tornar a enviar a fora. El segon llançament acaba amb un xut molt alt des de la frontal.
76' Suso, tot sol davant René, opta per cedir a Choco i Escassi s'anticipa per evitar el tercer gol local.
82' Benja remata amb l'interior del peu des del punt de penal i incomprensiblement l'envia per sobre del travesser.
83' El Llagostera executa un córner molt tancat però li assenyalen falta en atac.
89' Un contra un de Choco Lozano amb René que el davanter local envia a fora.
91' Benja remata de cap a l'interior de l'àrea i el porter atura sobre la línia de gol amb una gran intervenció.
91' 3-1 Suso se'n va al contraatac aprofitant que el Llagostera protesta que la pilota rematada per Benja havia entrat i sentencia.
GOLS: 1-0 (3') Nano. 2-0 (17') Nano. 2-1 (25') Imaz. 3-1 (91') Choco Lozano.
ÀRBITRE: Areces Franco (col·legi asturià). T.G.: Germán (36'), Saúl (56') i Alberto (90'), del Tenerife, i Chus Herrero (90') i Fofo (90'), del Llagostera.
PÚBLIC: 7.286 espectadors a l'Heliodoro Rodríguez López de Santa Cruz de Tenerife.