dissabte, 27 de febrer del 2016

"Els tons de la necessitat". Article de Xavi Masachs i @Gfreixa a @lesportiucat

Els tons de la necessitat

Els punts del derbi són fonamentals per al Llagostera per alimentar l'esperança de permanència i bons per al Girona per no perdre de vista la zona noble

La previsió de temporal amenaça de condicionar el duel gironí

Una lluita entre Jaime Mata i Jordi Masó, durant el duel de la primera volta a Montilivi Foto: LLUÍS SERRAT.
1
Sense haver-hi ni de bon tros la transcendència del duel de la segona volta del curs anterior, que va arribar en la 40a jornada i amb el Girona cada cop més a prop de l'ascens a primera, el retrobament entre els dos representants de la demarcació al futbol professional arriba amb molt més en joc que el de fa cinc mesos. Especialment per al Llagostera, que té prohibit fer concessions a l'estadi Palamós-Costa Brava, sobretot perquè no hi ha manera de treure res de bo de les visites des d'aquell punt a Montilivi (2-2), l'únic a fora de tot el curs. El Girona arriba al duel amb la tranquil·litat que havia enyorat en els primers mesos de competició però amb la intenció de no conformar-se amb la permanència i prou. I per atrapar els de dalt, els de Machín necessitaran anar allargant la solvència i productivitat per corregir el dèficit de punts que havien arrossegat.
El Llagostera, que té la zona de permanència a sis punts –avui hi ha un Osca-Mallorca–, assumeix que ha d'allargar un balanç prou bo com a local. Malgrat que només ha guanyat un dels quatre últims partits a casa, la lectura positiva és que el Leganés és l'únic conjunt que ha batut René Román des de fa tres mesos (cinc partits) a Palamós. Oriol Alsina situarà probablement Masó en detriment d'Aimar al lateral dret, i podria recuperar a l'eix de la defensa Jorge –torna després de sanció, com Tito– i apostar per José Carlos –ha superat una lesió, com Chumbi– a l'extrem.
El Girona afronta el duel amb l'expectativa de fer l'estrebada definitiva respecte a la zona perillosa –el marge ara és de vuit punts– i continuar vigilant de reüll la zona de play-off, sis punts per sobre. Dos empats seguits a Montilivi li han impedit progressar amb més rapidesa, però el balanç en la millor sèrie de la temporada sense perdre –12 punts de 18– és prou interessant. Machín haurà de decidir si aposta per Richy o per Carles Mas com a substitut de Pedro Alcalá, el gran absent del derbi contra el seu exequip. Només el murcià i Rubén Sobrino són baixa en el conjunt de Pablo Machín, que té un marge amplíssim de maniobra. “L'entrenament d'avui ha estat espectacular. L'actitud física i mental de tots és boníssima, i jugadors que s'ho mereixen tot no poden tenir el reconeixement que voldrien”, va dir el tècnic.

EL LLAGOSTERA

Li és vital allargar la solidesa a casa, on ha rebut un sol gol en els cinc últims partits

EL GIRONA

Arriba al duel amb la sèrie més llarga de jornades sense perdre (12 punts de 18)

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui