divendres, 29 de gener del 2016

"Sense la pilota, efectivitat". Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

Sense la pilota, efectivitat

Extrems. Demà a Palamós es veuran les cares l'equip que fa més passades de la competició, el Lugo, i el que en fa menys, un Llagostera que a casa treu profit de la verticalitat en atac

Una acció del duel entre el Lugo i el Llagostera de la primera volta Foto: EL PROGRESO.
1
El Llagostera torna a casa després d'un mes d'absència –el club blaugrana ha encadenat l'aturada nadalenca amb dos partits a fora de casa per començar la segona volta–, i en aquest enfrontament tindrà un repte força important si vol aconseguir una victòria vital per començar a sortir de la zona de descens. L'equip d'Oriol Alsina és conscient que al davant hi tindrà la proposta de joc de més combinació de la lliga. I és que el Lugo, tot i haver canviat de tècnic –Milla va agafar el relleu de Setién a l'estiu– i haver passat un període d'adaptació i de dubtes, ja s'ha convertit en l'equip que fa més passades bones de la categoria. Així ho assegura l'estadística oficial que recull la LFP, i que diu que el conjunt gallec acumula ja 9.870 passades bones, que fan una mitjana de 449 per partit. La xifra queda molt lluny de les 6.860 que ha completat el Llagostera transcorregudes 22 jornades, i que situen els de la Costa Brava a la cua de la classificació en aquest aspecte.
Treure'n profit
Sembla clar que demà al Llagostera li tocarà no tenir la possessió, i els esforços s'hauran de centrar a no deixar espais perquè els passadors gallecs trobin ocasions de fer mal. Aquesta situació no és desconeguda per als homes d'Oriol Alsina, ja que aquesta temporada, a Palamós, ja han estat capaços de fer molt de mal a rivals que han acaparat la pilota. “Ens és igual que tinguin més la pilota, la clau és que juguem al cent per cent de les nostres possibilitats. Si ho fem, segur que obtindrem un bon resultat”, remarca Emilio.
I és que al Palamós-Costa Brava hi han caigut equips que van tenir en tot moment la pilota als peus: el Valladolid –el segon equip que més passades fa de la lliga– hi va perdre 3-1, mentre que la victòria més gran del curs es va aconseguir contra l'Elx (4-1), tot i que els il·licitans van tenir un 61% de possessió per l'escàs 39% dels llagosterencs.
Curiosament, una de les poques vegades que el Llagostera ha guanyat la possessió al rival va ser al camp de l'Alcorcón, on van aconseguir un 51%. El resultat va ser un contundent 6-1 en contra. Així doncs, sembla clar que el camí per vèncer el Lugo és recuperar les millors armes que ja van mostrar en la primera volta: verticalitat, intensitat defensiva i sobretot efectivitat en els metres finals, ja que l'equip d'Oriol Alsina tan sols ha marcat un gol en els últims sis enfrontaments de lliga.

EL PROTAGONISTA

La possessió és igual. La clau és que juguem al cent per cent. Si ho fem, tenim moltes possibilitats de guanyar
El que espero és que la necessitat de punts que tenim no es converteixi en ansietat al camp
Emilio Sánchez
migcampista del llagostera

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui