dilluns, 25 de gener del 2016

"La maleta continua buida". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

La maleta continua buida

Un gol de l'Osasuna al límit del descans deixa tocat un Llagostera que es va arriscar sense encert en la segona part i va acabar golejat a El Sadar

El Llagostera fa set jornades que no guanya i veu com s'eixampla la distància amb la permanència

Nino, de l'Osasuna, donant una puntada de peu a la cara de Masó, ahir a El Sadar Foto: D.N.
El Llagostera va viatjar a Pamplona amb el comptador a zero, i amb ganes de començar a carregar la maleta de punts en una segona volta que tot just començava ahir. La realitat, però, va ser que el conjunt d'Oriol Alsina continua amb el sac foradat més o menys pel mateix lloc que en tota la primera volta, i que d'El Sadar se'n va tornar sense cap punt i amb una jornada menys per disputar. L'equip llagosterenc ja fa set jornades que no guanya, encara no ho ha fet a domicili i els mals que es remarcaven fa unes setmanes com a corregibles s'han enquistat: l'equip defensa bé a estones, però té desconnexions fatals i, en atac, la pólvora continua massa mullada. Tot això genera un combinat que no té cap efecte en l'objectiu d'eixugar punts cap a la permanència. Ahir, al camp de l'Osasuna, el Llagostera va començar molt bé, i tot i marxar al descans amb desavantatge per culpa d'un gol en el temps afegit que va fer molt mal, va semblar que la reacció podia arribar després de la represa. La realitat és que l'equip va tornar a remar, però un cop més es va quedar a la vora.
En el primer minut del partit, el Llagostera podria haver avançat molta feina si l'ocasió més clara de tot el primer temps hagués anat amb una mica més de potència. S'havien jugat escassos cinquanta segons de partit quan una passada en profunditat cap a Ríos Reina va sorprendre la defensa local, que només va poder enviar la pilota a córner. En el llançament des de la cantonada, Jorge va connectar amb el cap, però amb tanta mala fortuna que la va enviar a les mans de Nauzet, que en dos temps la va poder aturar. De fet, en els primers deu minuts l'Osasuna va titubejar i, en canvi, el Llagostera va posar l'efervescència i la intensitat en forma de pressió i verticalitat.
Conscients d'aquesta situació, els jugadors navarresos van optar per rebaixar revolucions tenint la pilota, i ho van aconseguir. Amb més solidesa defensiva, el conjunt d'Enrique Martín va aconseguir fer mal sobretot agafant l'esquena de Samu de los Reyes, i en les primeres arribades clares a l'àrea llagosterenca van topar amb un René molt segur: en la primera, el porter andalús va blocar un bon xut de Kenan Kodro (18'), i en la segona, René va refusar amb contundència un obús del mateix jugador.
Tot i començar-se a sentir intimidats, el Llagostera va continuar generant perill a través de la pilota aturada. Ja en el tram final de la primera meitat, Samu de los Reyes va aconseguir connectar amb el cap un llançament de córner, però l'esfèrica es va perdre a pocs centímetres del pal que defensava Nauzet.
No acaba bé
L'intercanvi de cops en la primera meitat havia estat ben interessant, amb un Osasuna portant la batuta, però amb un Llagostera que no renunciava a l'atac. Quan tot semblava indicar que els dos equips se citarien en el segon temps per decidir el vencedor del matx, Nino va destrossar la xerrada que de ben segur ja tenia preparada Oriol Alsina. El veterà davanter es va aprofitar d'un mal refús, va fer una diagonal i va xutar amb potència des de l'interior de l'àrea. René va salvar el primer xut, però davant certa passivitat defensiva, Nino va rematar per segon cop i aquesta vegada no va fallar i va fer pujar l'1-0 al marcador (47').
En la segona part, Alsina va anar per feina i de seguida va intentar fer un pas endavant substituint un defensa –Samu–, per un jugador de perfil creatiu com Emilio. El Llagostera va passar a jugar amb tres defenses, i si és cert que va aconseguir tenir més contacte amb la pilota, la possessió va ser força estèril. I és que l'Osasuna, ben col·locat en defensa, es trobava còmode davant d'un rival que ben poc va poder connectar amb els homes d'atac. De fet, durant els segons 45 minuts, ni Benja ni Juanjo van aconseguir posar en problemes Nauzet, i des de la segona línia tampoc es va aconseguir generar perill.
Pel que fa a la pilota aturada, la principal arma del Llagostera durant la primera meitat, també va quedar desactivada i ni els córners ni les faltes laterals van aconseguir posar l'ai al cor a l'afició d'El Sadar.
L'aposta surt malament
Superat els primers quinze minuts de la segona part, i encara dins del partit, el cos tècnic va voler buscar més profunditat fent un relleu a la banda, i Imaz va substituir Edu Oriol. Sense l'efecte revulsiu esperat, el Llagostera encara va anar més enllà i va posar tota la carn a la graella amb un últim canvi del tot ofensiu: quan faltava un quart d'hora, Pitu va sortir al terreny de joc per un defensa –Jorge–, i al camp es van trobar els tres jugadors més tècnics dels blaugrana, amb el saltenc al capdavant i acompanyat d'Emilio i Tébar. L'aposta, però, va quedar desmuntada ben aviat, ja que amb l'equip abocat a l'atac, les pèrdues a la zona de creació van ser durament castigades i una conducció massa llarga d'Emilio va acabar amb un contraatac que Beranguer va finalitzar amb un xut ajustat al pal. Era la sentència per a un Llagostera que va abaixar els braços en els darrers minuts del partit i que va veure com acabava sortint golejat i a sis punts de la zona de permanència d'El Sadar.

LLAGOSTERA: René; Masó, Fran Cruz, Jorge (Pitu, 76'), Samu de los Reyes (Emilio, 55'); Escassi, Marcos Tébar; Edu Oriol (Imaz, 61'), Ríos Reina; Juanjo i Benja.

OSASUNA: Nauzet; Javi Flaño, Unai García, David García, Miguel Flaño, Oier; Mikel Merino; Roberto Torres, Olavide (Maikel Mesa, 64'); Kenan Kodro (Martins, 80') i Nino (Álex Berenguer, 76').

BONS SÍMPTOMES

L'estratègia va ser una arma ben prolífica per a l'equip d'Alsina en el primer temps
MINUT A MINUT: 1' Passada a l'espai cap a Ríos Reina, que n'obté el primer córner. Jorge remata a boca de gol i Nauzet l'atura amb fortuna. 6' Segon córner del partit favorable al Llagostera que Ríos Reina intenta transformar directament sense encert. 7' Falta lateral a favor de l'Osasuna que executa Roberto Torres i remata Miguel Flaño amb el cap per sobre de la porteria de René. 12' Primers dos córners consecutius favorables a l'Osasuna. En el segon, Merino remata de volea a l'esquerra de René. 16' Roberto Torres supera amb molta facilitat l'esquena de Samu i en el moment de fer la passada de la mort a l'àrea no troba rematador. 18' Kodro obliga amb un xut des de la frontal René a fer una bona intervenció per no encaixar el primer de la tarda. 21' Nou córner favorable al Llagostera, que surt per la línia de fons abans que Nauzet la bloqui amb facilitat. 25' Kodro connecta un potent xut des de la mitja lluna de l'àrea que René rebutja amb els punys. La rematada a gol d'Olavide és invalidada per fora de joc. 30' Falta a la zona de tres quarts per l'Osasuna que acaba rematant Nino amb el cap des de l'interior de l'àrea massa alt. 32' Bona acció d'Edu Oriol per sobre de la línia de fons que acaba amb la rematada al primer pal de Benja desviada. 36' Córner per a l'Osasuna, que rebutja bé la defensa llagosterenca. 41' Samu remata amb el cap un córner i la pilota es perd a escassos centímetres del pal de Nauzet. 43' Bona acció d'Oier per la dreta que acaba amb una passada a l'interior de l'àrea. Nino remata amb força, però desviat. 45+2' 1-0 Nino remata dues vegades amb força claredat des de l'interior de l'àrea. En la primera veu com René rebutja, però en la segona no perdona. 56' Torres fa un bon canvi de joc a l'interior de l'àrea, però al segon pal no aconsegueix rematar Olavide. 62' Falta lateral que pica Roberto Torres i que la defensa llagosterenca pot rebutjar bé. 64' Ríos busca penjar una falta des de la zona de tres quarts cap a l'àrea, però l'acció queda invalidada per fora de joc. 65' Escassi força una falta perillosa a pocs metres de la frontal. Emilio l'envia per sobre del travesser de Nauzet. 70' Falta a la zona de tres quarts del Llagostera, que acaba amb un contraatac perillós de l'Osasuna que ha de tallar Fran Cruz amb contundència. 72' El Llagostera torna a desaprofitar una falta lateral per generar perill i de nou s'ha de replegar ràpidament per aturar un contraatac. 79' 2-0 Álex Beranguer finalitza amb un xut ajustat al pal un contraatac després d'una pèrdua del Llagostera. 80' Falta molt escorada a favor del Llagostera que no aconsegueix rematar ningú a l'interior de l'àrea. 84' Mesa posa a prova René amb un xut des de la frontal que el porter rebutja a córner. 85' Córner a favor dels locals que acaba a les mans de René. 89' Gol anul·lat a Roberto Torres per fora de joc molt just. 90+1' Ríos Reina torna a col·locar una falta a l'àrea que no remata ningú. 90+1' 3-0 Maikel Mesa finalitza un contraatac rematant a porteria buida i marca el tercer gol.
GOLS: 1-0 (47') Nino. 2-0 (79') Beranguer. 3-0 (91') Mesa. ÀRBITRE: Fernández Cuadra (col·legi balear) T.G.: A Olavide (40'), Javi Flaño (69') i Oier (80') de l'Osasuna, i a Benja (33'), Jorge (54') Imaz (61'), Fran Cruz (70') i Pitu (82') del Llagostera. T.V.: Cap. PÚBLIC: 13.864 espectadors a El Sadar de Pamplona.

CASTIGATS

L'Osasuna va créixer amb el pas dels minuts i va marcar just abans del descans

SENSE PERILL

En la segona part, el Llagostera va tenir més la pilota però no va crear gaires ocasions