dimecres, 16 de desembre del 2015

"Una més per recordar". Article de @lesportiucat

Una més per recordar

El Llagostera planta cara a Riazor i té possibilitats de forçar la pròrroga fins a l'últim minut contra un Deportivo que va gestionar el marge d'un gol de l'anada

Els setzens de final tornen a ser l'última estació dels llagosterencs en la copa

del Rei

Jordi López persegueix a Mosquera (Dépor) en una acció del partit Foto: LOF.
El Llagostera arribava a la tornada dels setzens de final de la copa en una situació força complicada: en zona descens en la lliga, encadenant dues derrotes consecutives i havent d'aixecar un 1-2 de l'anada contra tot un equip de primera divisió, amb l'afegit de tenir un bon reguitzell de baixes. Amb aquest panorama, el guió feia pensar en un partit molt plàcid per al conjunt gallec, però la realitat va ser que els de la Costa Brava van aconseguir posar la por al cos al Deportivo en els darrers deu minuts de joc. Els de Riazor van jugar sempre amb molta tranquil·litat, però la imatge de seguretat va tremolar en els darrers instants, quan només un gol separava el Llagostera de la pròrroga. El que és clar és que el duel d'ahir també passa a ampliar la curta però intensa història del club llagosterenc.
Si d'alguna cosa va servir el partit a Còrdova va ser per comprovar que poblant més el mig del camp el rendiment del Llagostera millorava. Després del descobriment, Alsina ho va voler tornar a provar en el duel de copa i, d'entrada, els llagosterencs van tornar a plantar-se amb tres migcampistes: Tito, Jordi López i Juanto. El murcià va deixar ahir la banda per jugar d'interior. La fórmula va grinyolar a l'inici en el fet que el Deportivo va sortir a buscar el control del partit, i ho va aconseguir sense gaires problemes. Això sí, l'equip gironí va aconseguir tancar bé els espais en una primera mitja hora de joc de color blanc-i-blau.
I és que si en defensa el Llagostera tenia feina, en atac l'entesa entre el mig del camp i Mosquito –ahir era el punta– no va ser gaire fluida. El brasiler, sense gaire ritme de competició, es va fer un fart de córrer, però no va atrapar gaire res.
Troben el camí
Ben col·locats en defensa, el Llagostera va trobar la manera de fer una mica de mal al Deportivo al contraatac. El primer a mostrar aquest camí als seus companys va ser Juanto, que, després d'un parell d'intents fallits, va aconseguir sortir en cursa amb superioritat numèrica. La seva passada a l'esquerra cap a Ríos va acabar amb un xut de l'andalús massa creuat que no va trobar rematador i Lopo va aconseguir enviar a córner (29').
Amb aquesta jugada, el Llagostera va canviar de xip i va jugar de tu a tu a un Deportivo que també va entrar a l'intercanvi de cops. De fet, en una transició ràpida, Luis Alberto es va plantar a l'àrea, va marxar del seu defensor amb una bona retallada i, en el moment de definir, va topar amb un peu providencial de Nico Ratti (36').
En els darrers minuts de la primera meitat, el Llagostera va buscar sense encert un parell de centrades a l'àrea, mentre l'equip local va tornar a generar perill a través de Luis Alberto: l'exjugador del Barça B va fer aixecar l'afició dels seients amb un xut de rosca que va llepar el pal llagosterenc.
En el descans, els d'Alsina es podien donar per satisfets d'haver competit, però calia alguna cosa més per posar la por al cos a un Dépor que semblava tenir la situació controlada.
Després de la represa, el Llagostera va mantenir la bona dinàmica amb què havia acabat el primer temps, i el cos tècnic blaugrana va voler reforçar l'embranzida de l'equip introduint canvis ofensius. Tot just començar, Imaz va prendre el relleu de Ríos Reina i, de nou, els contraatacs van ser la principal arma de l'equip que ahir vestia de taronja. L'equip de la Costa Brava era capaç de sortir de la cova, però en el moment de convertir la jugada en una acció clara de perill sempre apareixien imprecisions: si no era un mal control era la impossibilitat de rematar a l'àrea o la falta de contundència en l'acció.
Per la seva banda, el Deportivo es mostrava molt tranquil, i la relaxació va arribar al seu punt màxim després del gol de Juan Domínguez en el servei d'un córner (70').
Sense cap por
Amb molt poc a perdre i molt a guanyar, el Llagostera va apujar les línies i de nou l'empenta de Querol es va contagiar a tot l'equip. Precisament en una acció del reusenc –que en el tram final va actuar a la banda i no al lateral, on va començar el duel– va acabar amb penal. Jordi López va xutar la pena màxima amb molta sang freda i, amb l'empat (78'), va aconseguir fer remugar tot Riazor.
La diana va provocar un efecte efervescent en el Llagostera, que en els darrers deu minuts es va llançar a l'atac. L'ocasió més clara per aconseguir la gesta va ser una oportunitat de Mosquito, però la seva rematada no va ser prou bona. El Deportivo no es va encomanar del nerviosisme que sí que començava a fer acte de presència a les grades, i sense un joc brillant van aconseguir l'objectiu de passar l'eliminatòria. El Llagostera, ara, ha de transformar les bones sensacions en resultats.

LLAGOSTERA: Nico Ratti; Querol, Aimar, Jorge, Samu de los Reyes; Tito (Pitu, 61'); Ríos Reina (Imaz, 46'), Jordi López; Giva (Masó, 73'), Juanto; Mosquito.

DEPORTIVO: Manu Fernández; Saúl, Lopo, Róber, Manuel Pablo; Mosquera (Fayçal, 73'), Juan Domínguez; Cardoso (Fede Cartabia, 66'), Medunjanin, Luis Alberto (Óscar, 77'); Jona.

DE MENYS A MÉS

El Deportivo va controlar el duel en la primera part, però el Llagostera va anar creixent
MINUT A MINUT: 2' Primer córner del partit que tapa molt bé la defensa llagosterenca i talla l'opció de jugar en curt. 9' Jona intenta fer una acció individual davant d'Aimar, però la defensa llagosterenca pot corregir bé i Ratti acaba rebutjant. 12' Centrada a l'àrea de Saúl, i el rebuig de la defensa cau a Juan Domínguez, que connecta un xut des de la frontal que es perd per sobre el travesser. 14' Samu llança el contraatac amb una passada directa cap a Mosquito, que, massa sol, no es pot desfer dels defenses que el tanquen. 17' Juanto torna a disposar d'una ocasió per marxar al contraatac, però el control per quedar en superioritat numèrica li queda massa llarg. 24' Jona es planta a l'àrea després d'una paret amb Luis Alberto i engalta un xut ras que es perd a la dreta de la porteria de Ratti. 29' Contraatac que dirigeix Juanto, la cedeix a Ríos i Lopo acaba desviant a córner una ocasió molt clara. 30' Primer córner favorable al Llagostera, que acaba amb una bona centrada de Ríos que Mosquito no pot rematar al segon pal. 32' Ratti surt ràpid per tallar una pilota a l'àrea i impedir que hi arribi Cardoso. 33' Cardoso s'emporta la pilota davant Tito i Jorge, i Aimar ha d'arribar al tall per impedir que el rival encari Ratti. 34' Centrada de Juanto des de l'esquerra que, de nou, va massa passada i és impossible que la controli al segon pal Mosquito. 36' Luis Alberto retalla entrant a l'àrea, es planta davant Ratti i el porter llagosterenc salva amb el peu. 36' Córner que el Deportivo juga en curt i acaba amb una passada a Jona que el davanter no pot rematar per culpa d'un mal rebot. 41' Luis Alberto trepitja una de les cantonades de l'àrea i executa un xut de rosca que es perd a prop del pal del porter Nico Ratti. 43' Falta lateral que Luis Alberto xuta amb poca potència i Querol rebutja des de la frontal de l'àrea. 48' Córner favorable al Deportivo que tornen a executar en curt i la defensa blaugrana sap tallar molt bé. 51' Cavalcada de Giva per l'esquerra, aconsegueix fer una bona centrada però de nou a l'àrea no hi ha un rematador en bona posició. 53' Jona es regira bé a l'interior de l'àrea però la defensa llagosterenca el pot tancar a temps. 54' Medunjanin busca un llançament de falta des de la zona de tres quarts que Ratti, ben col·locat a la porteria, atura sense problemes. 57' El llagostera pressiona i obté un córner que no aprofita de cap de les maneres. 60' Xut llunyà de Medunjanin que bloca bé Ratti. 61' Pitu xuta una falta lateral però el colpeig no agafa altura i no aconsegueix generar perill. 63' Jona marxa molt bé per la línia de fons davant Querol i el seu xut li surt ras a les mans de Nico Ratti. 64' Luis Alberto connecta un xut potent des de la frontal que obliga Nico Ratti a fer una bona estirada. 66' Cardoso busca un xut sense angle però no pot sorprendre Ratti. 66' Bon contraatac del Llagostera que Imaz finalitza amb una volea que la defensa pot rebutjar a córner. 69' Juan Domínguez prova una vaselina que es perd molt a prop del travesser. 70' 1-0 Juan Domínguez remata un llançament de córner molt tancat fent impossible l'acció defensiva. 73' Nou córner per al Llagostera que Jorge no pot rematar de manera correcta. 74' Querol remata al segon pal i Manu li respon amb una molt bona aturada. 77' Lopo remata des del punt de penal i atura Ratti. 78' 1-1 Jordi López transforma un penal que havia rebut Querol. 82' Passada en llarg cap a Mosquito, però el brasiler no pot fer la rematada amb comoditat.
GOLS: 1-0 (70') Juan Domínguez. 1-1 (78') Jordi López, de penal. ÀRBITRE: Vicandi Garrido (col·legi basc) T.G.: a Juanto (43') del Llagostera i a Fede Cartabia (92') del Deportivo. PÚBLIC: 11.404 espectadors a Riazor.

ACCIÓ I REACCIÓ

Quan el partit semblava tancat, un gol visitant va revifar el duel en els últims minuts

BEN A PROP

L'equip d'Alsina va tenir ocasions per forçar la pròrroga a través d'Imaz i Mosquito

ARA, RESULTATS

El bon joc dels últims partits s'ha de convertir en punts per sortir del descens
Darrera actualització ( Dimecres, 16 de desembre del 2015 00:00 )