dimarts, 1 de desembre del 2015

"Records que afloren". Article de @lesportiucat

Records que afloren

La copa. El Llagostera tornarà a jugar uns setzens de final contra un equip de primera divisió tres anys després de l'eliminatòria contra el València. Els blaugrana sortiran a disfrutar sense renunciar a res

Masó saltant amb Rami a Mestalla Foto: DAMIÁN TORRES / LAS PROVINCIAS.
1
El Llagostera rebrà demà el Deportivo de la Corunya (a les 21 h) en el partit d'anada dels setzens de final de la copa, una competició fetitxe per al club blaugrana. Serà la segona vegada que el conjunt gironí s'enfrontarà a un equip de primera divisió en aquesta competició, després de la primera i inoblidable experiència viscuda fa tres anys contra el València, una eliminatòria també corresponent als setzens de final i que es va resoldre a favor dels valencians (0-2 a Llagostera i 3-1 a Mestalla). Aleshores el conjunt llagosterenc competia a segona B i jugava els seus partits com a local al municipal de Llagostera, de gespa artificial, dos aspectes que ara són ben diferents –el terreny de joc és el del municipal de Palamós, de gespa natural pràcticament nova, mentre que l'equip juga en la categoria de plata–. El que sí que continua igual és la il·lusió amb què el Llagostera prepara l'eliminatòria.
Passat i present
“La lliga és la que ens dóna menjar a tots, així que encarem la copa amb la màxima il·lusió i amb la intenció de disfrutar-la, i més contra un equip de primera divisió com és el Deportivo, que és cinquè en la taula. Se'ns ha tornat a presentar una oportunitat històrica tres anys després i la volem aprofitar tots, tant el club com els jugadors i l'afició”, explica Jordi Masó, un dels sis jugadors de l'actual plantilla llagosterenca que van viure en primera persona l'antic encreuament amb els valencianistes –els altres són Moragón, Pi, Aimar, Pitu i Tito–. El lateral dret guarda un gran record dels dos partits contra el València i ho explica de la manera següent: “Va ser una gran experiència. A casa, amb tota l'afició donant-nos suport, amb les graderies supletòries... ens van fer el primer gol just abans del descans i ens va fer molt de mal, perquè volíem aconseguir un bon resultat i vam acabar perdent 0-2. De cara a la tornada sabíem que ho teníem molt complicat i vam anar a Mestalla a intentar guanyar, però sobretot a disfrutar. Em va fer especial il·lusió perquè vaig poder ser el capità i sempre em quedarà aquest bonic record d'aquell camp i de l'eliminatòria en general.”
Masó, com tota la plantilla del Llagostera, posa clarament l'etiqueta de favorit al Deportivo, tot i que assegura que l'equip ho donarà tot per intentar donar la sorpresa. “El més normal és que ens guanyin, el Dépor és cinquè a primera i nosaltres estem en descens a segona A, ells són els bons i nosaltres l'equip petit, però el que podem garantir és que sortirem a totes, perquè tenim molta il·lusió i res a perdre. Intentarem guanyar, perquè contra els grans rivals sempre surt el millor Llagostera. Demanem a l'afició que ens vingui a animar, nosaltres els intentarem recompensar amb un triomf.”
De factor camp, res
Aquesta temporada el Llagostera està obtenint un gran rendiment com a local al Palamós-Costa Brava –hi ha sumat 15 dels 16 punts que acumula en la lliga– i espera allargar-ho avui contra el Deportivo. Sobre el factor camp Masó opina que ara, a diferència de l'eliminatòria contra el València, el Llagostera no té cap mena d'avantatge sobre el rival. “Amb el València jugàvem al municipal, un camp que el teníem molt per mà i de gespa artificial, i ara el de Palamós té una gespa natural espectacular, així que el Dépor es trobarà un terreny de joc pràcticament igual al que juga cada setmana. Nosaltres hem evolucionat respecte a fa tres anys, juguem a segona A, però d'altra banda hem perdut el factor camp, estarem en les mateixes condicions”, conclou el defensa.
El Dépor reserva homes
El Deportivo va facilitar ahir la llista de convocats per al partit contra el Llagostera, en què destaca el gran nombre de jugadors no habituals en l'onze de Víctor Sánchez. Ho demostra el fet que només viatjaran tres jugadors titulars en l'últim partit de lliga a Las Palmas (0-2) –Luisinho, Cani i Arribas–, mentre que el conjunt gallec ha convocat fins a cinc jugadors del filial. Tot i això, el Dépor disposarà d'altres jugadors contrastats com són el vigatà Oriol Riera, Fajr, Lopo, Luisinho, Fede Cartabia, Medunjanin, Juan Domínguez o l'incombustible Manuel Pablo.

LES REACCIONS

Se'ns ha tornat a presentar una oportunitat històrica tres anys després i la volem tornar a gaudir tots, ens fa molta il·lusió

LES DIFERÈNCIES

Amb el València el Llagostera era equip de 2a B i a casa jugava sobre gespa artificial

ELS SUPERVIVENTS

6
jugadors
del Llagostera van jugar contra el València el 2012: Moragón, Masó, Pi, Aimar, Pitu i Tito
El més normal és que ens guanyin, però sortirem a totes, nosaltres no tenim res a perdre
Jordi Masó
lateral del llagostera

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui