dijous, 10 de desembre del 2015

"Del verd-i-blanc al blaugrana". Article de @lesportiucat

Del verd-i-blanc al blaugrana

Connexió. En les dues últimes temporades, diversos futbolistes amb passat al Còrdova han acabat jugant a les files del Llagostera. Hi han arribat en forma de cessió i també en propietat

Arturo va jugar el curs passat a Llagostera Foto: El DIA.
1
Tot i estar separats per gairebé mil quilòmetres per carretera, en les dues últimes temporades s'ha establert un cert vincle entre el Llagostera i el Còrdova, si més no pel que fa a la quantitat d'operacions entre els dos clubs. “La realitat és que amb el Còrdova hi tenim la mateixa relació de cordialitat que amb qualsevol club de primera o de segona. Sí que és cert que en el cas de l'equip cordovès hi hem fet més operacions que amb qualsevol altre, i això ha fet que hi tinguéssim més relació perquè ens hem hagut d'entendre més”, explica el secretari tècnic del Llagostera, Gerard Escoda. I és que en els dos anys en què el club llagosterenc ha competit a segona A, fins a tres futbolistes han arribat procedents del Còrdova –Samu i Arturo, com a cedits, i Fran Cruz, traspassat– i dos més hi han tingut alguna vinculació al llarg de la seva carrera: Benja –residual– i Juanjo.
En benefici del gran
Les relacions entre els dos clubs han estat marcades per les necessitats dels dos equips, però sempre ha estat el Còrdova qui ha acabat marcant la pauta. “En el cas de Samu, per exemple, ja el volíem a l'inici del curs passat però el jugador, que hi té molt a dir sempre, es va decantar per marxar a Lugo. Aquest estiu el volíem en propietat, però el Còrdova no se'n va voler desprendre com sí que va passar amb Fran Cruz i el van tornar a rebre com a cedit”, remarca Escoda, que també puntualitza que la prioritat del club llagosterenc és sempre tenir jugadors en propietat.
La relació entre els dos clubs es complica una mica aquest curs, en què tots dos juguen a segona A. “Quan ets competència directa s'hi miren més a l'hora de fer cessions, i com en el cas de Samu, hi posen clàusules de la por.”

EL PROTAGONISTA

Amb el Còrdova hi ha la mateixa relació cordial que amb altres clubs però hi hem fet més operacions i, per tant, ens coneixem més
Quan jugues a la mateixa lliga sempre és més complicat que hi hagi acords per cedir jugadors
Gerard Escoda
secretari tècnic del llagostera

Benja, ni vestir-se de curt

El pas de Benja per Còrdova va estar marcat per la lesió al genoll que es va fer quan era futbolista del Girona el febrer del 2013. L'equip cordovès el va fitxar lesionat amb la intenció que reaparegués a la tardor, però la recuperació va anar més lenta del previst. D'entrada, Benja es va quedar sense fitxa i al gener del 2014 li van rescindir el contracte sense haver vestit ni una vegada la samarreta verd-i-blanca. El jugador va passar pel Las Palmas i pel Sabadell el curs passat.

Arturo, sense protagonisme

Un dels futbolistes que es retrobaran amb el Llagostera aquest dissabte però vestint la samarreta del Còrdova és Arturo. El murcià va fitxar per l'equip andalús el gener del 2014 i, després d'ajudar a aconseguir l'ascens a primera, va marxar cedit a l'Alcorcón, on va jugar poc. El Llagostera el va rebre com a cedit en el mercat d'hivern de l'any passat i tampoc no va destacar gaire. De nou a Còrdova, Arturo es va quedar a les ordres d'Oltra i només ha jugat 65 minuts.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui