diumenge, 13 de desembre del 2015

"Amb bona imatge no n'hi ha prou". Article de @lesportiucat

Amb bona imatge no n'hi ha prou

El Llagostera fa moltes coses bé al camp del líder, però és castigat de valent per la verticalitat del conjunt cordovès i per la falta d'encert en els metres finals. La plantilla blaugrana va acabar indignada amb l'actuació arbitral

Els llagosterencs van mantenir la bona línia de la segona part a Oviedo, i amb tres migcampistes van aconseguir controlar durant molta estona un dels equips amb més potencial ofensiu de la categoria

L'àrbitre Ruipérez Marín, en el moment d'expulsar Giva Foto: CÓRDOBA DEPORTE.
1
El repte d'estrenar contra el líder el comptador de victòries a domicili no era fàcil, però el Llagostera va marxar de l'Arcángel amb la sensació d'haver deixat escapar una gran oportunitat d'obtenir punts d'un escenari molt complicat. Els d'Oriol Alsina van competir de tu a tu amb els de José Luis Oltra, i fins i tot van ser capaços de sorprendre'ls en la primera part. Per contra, però, es van repetir diversos vicis que van castigar massa els de la Costa Brava. D'una banda, la falta d'empenta en els metres finals, de l'altra el fet de no poder aturar uns extrems –Fidel i Nando– que quan combinen amb Florin i Xisco són letals. I per últim també els van condicionar les decisions arbitrals. I és que els blaugrana van acabar amb la mosca al nas després de veure com no els assenyalaven un possible penal sobre Imaz, i com el primer gol venia precedit d'una acció que hauria d'haver acabat amb un córner a favor. Amb tot això, al final, la sensació a les files blaugrana era de frustració pel fet de seguir una setmana més enfangats en la zona de descens.
El Llagostera va sortir amb la lliçó ben apresa al camp del líder i lluny de les badades inicials de la jornada anterior, contra el Còrdova els d'Oriol Alsina es van mostrar molt sòlids d'entrada. També hi va ajudar el plantejament que va pensar el cos tècnic llagosterenc amb tres homes al mig del camp i sortint a buscar l'equip de José Luis Oltra. De fet, els futbolistes blanc-i-verds es van mostrar desubicats d'entrada, i la sorpresa local va quedar ben demostrada amb diverses imprecisions en la sortida de la pilota i poques arribades a l'àrea blaugrana durant el primer quart d'hora. Per contra, l'equip de la Costa Brava es va trobar segur jugant amb tres homes en la medul·lar i van aconseguir prendre la pilota al conjunt cordovès. Això sí, les ocasions clares de gol van ser escasses ja que la major població del mig del camp també va fer que Benja s'hagués de buscar la vida tot sol.
El Llagostera tenia lligat curt el rival i quan aquests volien sortir amb la pilota controlada, però com fa set dies a Montilivi, el Còrdova va demostrar que necessita ben poc per generar maldecaps al rival i amb un joc directe i letal per les bandes va començar a fer treballar la defensa –sobretot els laterals– blaugrana. Florin va disposar de les dues primeres arribades clares pels locals procedents de passades executades per Nando i Fidel. En aquesta situació, poca cosa hi podia fer el Llagostera més que posar-hi intensitat.
Al final, cap dins
Les primeres rematades dels cordovesos van animar l'afició local i també tot l'equip, i superada la mitja hora de joc, Aimar no va poder aturar Nando en una acció que provenia d'un més que possible córner favorable als gironins que el col·legiat no va assenyalar. El jugador blanc-i-verd va rebre en una transició ràpida, es va escapar del defensor i va fer una centrada precisa a l'àrea, on Xisco, amb el cap, va fer pujar el primer gol de la tarda (32').
La diana va rebaixar l'empenta amb què el Llagostera havia disputat els primers trenta minuts, i en el darrer quart d'hora de partit els d'Oriol Alsina sí que van anar més a remolc. Tot i això, l'única ocasió clara dels locals va ser una falta lateral que la defensa va poder rebutjar.
Amb el gol en contra, en la segona part la història va canviar una mica. Conscient que el resultat en contra no li servia de res, l'equip llagosterenc es va estirar i això també es va traduir en més presència ofensiva i control dels locals. Tot i això, les primeres arribades de la represa van tenir color blaugrana: Ríos Reina va fer lluir Razak amb un xut de rosca i el refús va anar als peus d'Imaz. El xut del lleidatà el va salvar sota dels pals un defensor. El Còrdova va passar a dominar la part mitjana del segon temps i, de nou, les arribades més clares es van iniciar a les botes dels homes de banda, Fidel i Nando.
Amb la reserva
Amb l'equip cordovès empès per un públic que veia com els tres punts li permetien afermar-se en la primera posició, els locals van insistir a buscar un segon gol que no arribava. El Llagostera, conscient que l'opció de puntuar encara era ben a prop, va buscar fer un pas endavant però l'expulsió d'Aimar (77') semblava desinflar les esperances.
Lluny d'això, l'equip d'Alsina va aconseguir posar la por al cos als blanc i verds, i amb un jugador menys va serrar les dents i va disposar de diverses pilotades a l'àrea que van posar l'ai al cor de la parròquia local. Amb el Llagostera trencat pel mig i abocat a l'atac, el Còrdova va marcar el segon gol en l'afegit. La diana no feia més que furgar en la ferida d'un equip que va marxar del camp del líder amb el cap ben alt però sense res a les mans, i això al final és el que compta.

LLAGOSTERA: René; Masó, Chus Herrero (Jordi López, 80'), Fran Cruz (Chumbi, 73'), Aimar; Tito; Pitu,
Escassi; Imaz, Ríos Reina (Giva, 60'); Benja.

CÒRDOVA: Razak; Abel
Moreno, Rafa Gálvez, Deivid, Stankevicius; Víctor
Pérez, Luso; Fidel (Pedro Ríos, 62'), Nando; Florin (Markovic, 90'), Xisco (De Tomás, 83').

UNA BONA OPCIÓ

La teranyina que van suposar els tres mitjos va evitar que el rival jugués còmode
8' Arribada de Masó per l'esquerra, aconsegueix fer una centrada un xic forçada i Imaz des del punt de penal remata fluix i centrat a les mans de Razak. 12' Passada llarga a l'esquena de la defensa que executa Luso però ni Xisco ni Florin hi poden arribar 13' Razak i Stankevicius es fan un embolic i ho solucionen al límit de la cessió. 14' Primer córner del partit favorable al Còrdova. Acaba amb un intent de contraatac del Llagostera que poden aturar a temps els blanc-i-verds. 15' Florin s'escapa cap a l'interior de l'àrea i Fran Cruz talla de manera providencial. 15' Florin remata de cap un córner servit des de la dreta de René. El porter blaugrana atura amb seguretat. 18' Primer córner favorable al Llagostera que Pitu envia directe a les mans del porter Razak. 19' Fidel s'escapa amb molta facilitat de Masó, però el toc decisiu per arribar davant René li queda llarg i la pilota s'escapa per la línia de fons. 24' Un xut des de la cantonada de l'àrea de Fidel s'enverina i René ha de rebutjar amb els punys. En segona jugada, Stankevicius remata amb el cap des de l'interior de l'àrea. 25' Córner que executa el Còrdova i que la defensa llagosterenca pot rebutjar bé. 32' 1-0 Xisco remata de cap des de l'interior de l'àrea una bona centrada des de l'esquerra de Nando. 37' Falta lateral molt tancada favorable al Còrdova que la defensa rebutja amb seguretat. 51' Ríos Reina fa intervenir Razak amb un xut de rosca i el rebuig cau a Imaz. El lleidatà xuta entre els tres pals i un defensor salva el gol. 52' Un córner favorable al Llagostera acaba amb una contra local que ha de tallar amb falta Aimar. 58' Falta lateral que col·loca Fidel a l'àrea i René bloca amb seguretat. 64' Xut de Pitu des de la llarga distància que Razak atura sense cap problema. 65' Aimar es complica la vida a l'àrea i deixa la pilota ben posada a Florin per fer la rematada. René fa una aturada providencial. 68' El Còrdova disposa d'una nova falta lateral que queda anul·lada per fora de joc abans de la rematada. 74' Florin remata a boca de gol i salva un defensor sobre la línia. 84' Pedro Ríos troba forat des de la frontal i connecta un xut que se'n va prop de la base del pal. 88' El Llagostera disposa de dues faltes laterals que acaben en rematades toves a les mans de Razak. 92' 2-0 Víctor Pérez remata a pler una acció molt ràpida que enganxa per sorpresa un Llagostera bolcat a l'atac.
GOLS: 1-0 (32') Xisco. 2-0 (92') Víctor Pérez. ÀRBITRE: Ruipérez Marín (Castella i Lleó) T.G.: Luso (60'), Stankevicius (65') i Markovic (90') del Còrdova, i Imaz (57') i Pitu (69'), Chus (78') i Escassi (88') del Llagostera. T.V.: Aimar per doble groga (77') i directa a Giva (93'). PÚBLIC: 14.000 espectadors a l'Arcángel de Còrdova.

PÓLVORA HUMIDA

Tot i tenir força estona sota control el rival, al Llagostera li va faltar arribada

A FOGONADES

El domini del Còrdova va anar de menys a més, però els gols van ser de contraatac

SENSE PREMI

Les sensacions a fora han millorat però el botí és insuficient: 1 punt de 27 possibles

MIRANT ENRERE

El Llagostera pot caure avui a la cua de la taula si l'Almeria i el Bilbao B guanyen
Darrera actualització ( Diumenge, 13 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui