divendres, 16 d’octubre del 2015

Aventura de primera

Article de @lesportiucat

El Llagostera fa un bon partit a La Romareda i amb una treballada victòria es planta en els setzens de final de la copa

A Saragossa es va tornar a veure una bona versió dels de la Costa Brava

Masó, en una jugada del partit d'ahir jugat a Saragossa Foto: EL PERIODICO.
Tres anys després, el Llagostera torna a assolir els setzens de final de la copa del Rei. Aquest cop, l'expectació que es va generar en aquella ocasió no serà tan gran, però el mèrit és el mateix. Els llagosterencs es tornaran a veure les cares amb un equip de primera divisió, això sí, serà un club que no juga competició europea. El camí fins aquí, però, no ha estat fàcil, i els d'Oriol Alsina van haver de superar ahir un bon Saragossa en un duel que va tenir estones de bon joc per part blaugrana i sobretot una bona dosi d'emoció. El gol en pròpia porteria d'Iñaki –amb un gran mèrit de Ríos Reina– torna a col·locar el Llagostera entre els més grans dels futbol estatal.
Com era d'esperar, el Llagostera va sortir a La Romareda amb molts futbolistes amb poca presència en la lliga, i lluny de patir en els primers minuts, l'actitud dels de la Costa Brava va ser molt bona. Els jugadors d'Oriol Alsina es van plantar molt bé en defensa, i amb un mig del camp de contenció format per Jordi López i Tito, van generar molts problemes a un Saragossa que no era capaç de trobar la porteria de Nico Ratti.
La fortalesa dels primers minuts, però, va estar a punt de quedar en no res quan Aimar, en una acció aïllada dels aragonesos, va cometre un clar penal sobre Jorge Díaz. En el llançament, però, Ángel es va passar de potència i la pilota va acabar a la graderia de La Romareda (9').
D'un cantó a l'altre
El penal fallat va passar factura al Saragossa, que veia com se li escapava l'oportunitat d'avançar-se tot i no haver fet un bon inici de partit. Per contra, el Llagostera va continuar amb la seva bona feina, tant en defensa com en atac, i poc després va obtenir el premi del gol. L'acció va començar amb una recuperació de Giva a camp propi. El brasiler va iniciar un contraatac que Benja va finalitzar de manera magistral amb un gran xut (13'). Entre el penal fallat, el gol llagosterenc i el bon joc dels blaugrana, el Saragossa quedava grogui i això obria les portes a uns minuts de clar domini visitant.
Chumbi va tenir el segon gol ben a prop amb una volea que va obligar Manu Herrera a lluir-se per enviar la pilota a córner (18'), i poc després, l'atacant murcià no va aconseguir regirar-se dins de l'àrea per acabar una bona acció atacant. El control dels de la Costa Brava va durar fins al minut 30 de joc, quan el Saragossa va fer un pas endavant i va començar a trobar fissures en un bloc, el Llagostera, que havia aconseguit mostrar-se ferm en defensa i fer mal al contraatac.
Isaac va avisar amb un potent xut des de la frontal que va passar ben a prop del travesser (30'), i Hinestroza va fer intervenir Ratti amb un xut ras des de dins de l'àrea (40'). Malgrat la millora dels aragonesos, el gol de l'empat es va acabar produint gràcies a una errada del jove porter llagosterenc: Nico va voler rebutjar amb un puny una centrada que no portava malícia, el porter no va connectar bé la pilota i aquesta va caure morta al cap d'Ángel que gairebé sense voler va aconseguir l'empat i va salvar el resultat abans del descans, després d'un primer temps en què el Llagostera havia sigut millor.
Si bé és cert que Ratti no va estar encertat en el gol que va encaixar, el jove porter argentí va ser providencial en la segona part mantenint viu el Llagostera amb diverses jugades de mèrit. I és que la segona meitat va ser molt més igualada que el primer temps, i el Saragossa va exigir la millor versió en defensa al conjunt de la Costa Brava. En atac, els blaugrana no van estar tan fluids com en la primera part, i de fet, la notícia més rellevant en la parcel·la ofensiva llagosterenca va ser la lesió de Giva.
Persistir i insistir
La igualtat de la segona part semblava enviar el partit a la pròrroga, però l'equip d'Oriol Alsina no es va conformar amb aquest guió i va trobar el premi en la darrera jugada del duel. En el primer minut del temps afegit, Ríos Reina va recuperar la seva millor versió i després d'una bona acció per la banda va col·locar una centrada que va tocar la cama del defensa local Iñaki i va acabar al fons de la xarxa.

LLAGOSTERA: Nico Ratti; Masó (Emilio, 59'), Aimar, Chus Herrero, Enric Pi; Jordi López, Tito; Giva (Mosquito, 73'), Ríos Reina; Chumbi i Benja (Juanjo, 64').

SARAGOSSA: Manu Herrera; Abraham, Cabrera, Iñaki, Isaac; Erik Morán, Aria (Sergio Gil, 46'), Wilk; Jorge Díaz (Jorge Ortí, 71'), Ángel i Hinestroza (Rico, 75').

D'INICI, DOMINI

En la primera part, el Llagostera va ser millor tot i arribar al descans amb empat
6' Ríos Reina aprofita un mal rebuig del porter Herrera després d'una mala sortida, però la pilota va a fora. 9' Ángel falla un penal clar que Aimar havia comès sobre Jorge Díaz. 13' 0-1 Benja finalitza amb un gran xut a l'escaire un contraatac que havia iniciat Giva. 15' Centrada de Ríos Reina sense oposició que no troba, però, rematador i Herrera atrapa amb molta facilitat. 18' Potent volea de Chumbi des de la frontal de l'àrea que obliga Herrera a lluir-se per enviar la pilota a córner. 19' Primer córner del partit favorable al Llagostera. Aimar remata de cap, però ho fa massa desviat. 23' Nico Ratti, valent, surt amb els punys per refusar una centrada perillosa des de la dreta. 24' Chumbi baixa una molt bona pilota a l'àrea, però no troba la manera de connectar el xut i el defensa li acaba tancant l'espai. 30' Isaac recull la pilota a la frontal de l'àrea i fa un bon xut que s'escapa molt a prop del travesser llagosterenc. 33' Falta lateral favorable al Saragossa que acaba directament a les mans de Nico Ratti. 39' Ríos Reina intenta sorprendre el porter aragonès executant de manera directa una falta des de la zona de tres quarts. 40' Ratti atura molt bé un xut ras des de l'interior de l'àrea que havia protagonitzat Hinestroza. 43' 1-1 Ángel aprofita un error de Nico Ratti i empeny la pilota al fons de la porteria. 51' Córner a favor del Saragossa que no troba rematador després de passejar-se per l'àrea llagosterenca. 55' Gran aturada de Nico Ratti després d'un xut de Sergio Gil des de l'interior de l'àrea. 56' Nova intervenció de mèrit de Ratti després d'un llançament llunyà d'Hinestroza. 59' Bona acció d'Hinestroza, que acaba fent una passada de la mort que no troba rematador. 61' Falta lateral ben a prop de l'escaire de l'àrea llagosterenca. Cabrera remata, però Ratti torna a exhibir els seus reflexos. 64' Jorge Díaz es planta davant Ratti, però la rematada acaba sortint desviada. 67' Isaac torna a buscar un xut llunyà que es perd per sobre de la porteria de Nico Ratti. 70' Cop de cap des de l'interior de l'àrea que acaba a les mans de Nico Ratti. 75' Ángel té la possibilitat de xutar sense oposició des de la frontal i Ratti respon aturant molt bé. 85' Chus Herrero salva una acció en què Ángel ja armava la cama per executar un xut des de l'interior de l'àrea. 91' 1-2 Iñaki es marca en pròpia porteria després d'una gran acció de Ríos Reina per la banda. 93' Ratti salva una última acció i lliga el pas als setzens.
GOLS: 0-1 (13') Benja- 1-1 (43') Ángel. 1-2 (91') Iñaki en pròpia porteria. ÀRBITRE: Piñeiro Crespo (col·legi asturià). T.G.: A Aria (42') i Iñaki (50'), del Saragossa, i a Aimar (9') i Tito (11'), del Llagostera.

L'ÚLTIM SOSPIR

Una acció de Ríos va acabar amb el gol d'Iñaki en pròpia porteria i el pas als setzens
Darrera actualització ( Divendres, 16 d'octubre del 2015 02:00 )