divendres, 21 d’agost del 2015

Del Brasil a la divisió de plata

ARTICLE DEL PUNT AVUI  /  PER GUILLEM FREIXA

 

Internacionals. Giva i Mosquito amplien la xifra de futbolistes del Brasil que volen fer el pas a professional a través de la 2a A. El Llagostera ja havia tingut un brasiler a primera catalana


Giva, en el momento de ser presentat Foto: ICONNA.

Una de les principals atraccions d'aquesta temporada a la Costa Brava serà veure el rendiment dels dos últims fitxatges del Llagostera, els brasilers Giva i Mosquito. Tot i el ressò mediàtic que han aixecat els últims dies, els dos futbolistes del Brasil no són els primers d'aquest país que aterren al club que presideix Isabel Tarragó. En la temporada 2008/09, el Llagostera va tenir a les seves files Taianan, jugador brasiler que aleshores tenia 21 anys i que va oferir un bon rendiment a Oriol Alsina: els seus gols van ajudar a pujar a primera catalana i en l'aspecte individual va fer el salt primer a l'Espanyol B i després al Puertollano, tots dos equips de la 2a B.
Porta d'entrada
El Llagostera ha apostat per Giva i Mosquito amb l'objectiu de repetir l'èxit que han aconseguit molts dels seus compatriotes en la categoria de plata del futbol estatal. Sense anar més lluny, jugadors com ara Charles van arribar al futbol estatal en edats similars a les de Mosquito i Giva sent força desconeguts, i amb el pas dels anys s'han convertit en davanters de primer nivell a la 2a A i fins i tot han pogut fer el salt a primera. En aquest tipus de jugadors, l'adaptació al seu entorn és clau perquè puguin oferir un bon rendiment.
Una gran comunitat
En l'última dècada, un total de 54 futbolistes brasilers han passat per la 2a divisió A. De moment, i amb les incorporacions que s'han fet fins ara, un total de set futbolistes brasilers jugaran en la categoria de plata aquest curs. La temporada passada va ser la que menys jugadors procedents d'aquest país van participar en la lliga, només cinc: Tulio de Melo, Willian, Yuri, Cicinho i João Victor. Per contra, la temporada 2009/10 va ser l'any en què es va registrar el rècord de participació de brasilers, amb un total de setze.
Al llarg dels últims deu anys hi ha hagut diversos jugadors brasilers que han despuntat en la categoria de plata: Filipe Luís va cridar l'atenció del Deportivo quan militava al Madrid B en el curs 2005/06, Diego Costa es va destapar com a golejador amb l'Albacete i el Celta a 2a A i noms com Yuri, de la Ponferradina, són clàssics de la lliga.

PARTICIPACIÓ


54
jugadors brasilers
han passat per diversos equips de la 2a divisió A en l'última dècada

La ‘canarinha', també a Girona i Tarragona


En la seva trajectòria per 2a divisió A, tant el Nàstic com el Girona han comptat amb futbolistes brasilers. En el cas dels gironins, la seva estada va ser molt curta, ja que Igor va arribar a Montilivi en el mercat d'hivern de la temporada 2008/09 i va disputar quinze partits. El davanter va aconseguir marcar tres gols, dels quals destaca el primer, ja que el va fer el dia del seu debut, igual que Felipe, que tornava a Montilivi aquell dia. Felipe ha marcat una època al club gironí, Igor va marxar a final de curs. A Tarragona, en l'última dècada també han tingut en plantilla jugadors brasilers. En els cursos a 2a A, Gabriel Ferrando va vestir la samarreta grana en el curs 2008/09 i hi va jugar sis partits de lliga. El curs 2009/10, Pablo Barros va ser el brasiler del Nàstic. Barros va jugar catorze partits de lliga. En el curs que l'equip tarragoní va jugar a primera, Gil Ribeiro va participar en setze partits. La Costa Brava i l'Alt Empordà també van veure jugar brasilers en l'època en què el Palamós i el Figueres competien a la 2a A. El degà de Catalunya va comptar amb futbolistes com ara Nené i Gerson, mentre a Vilatenim s'hi va poder veure Gallo i Hamilton. Brasi va disputar dues temporades amb el Figueres i una amb el Palamós.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui