dilluns, 14 de març del 2016

"Un festival per seguir somiant". Article de @educiu a @lesportiucat

Un festival per seguir somiant

El Llagostera, amb un doblet de Juanjo i una obra d'art de Pitu, goleja i guanya el ‘goal average' al Mallorca i retalla tres punts respecte a la salvació, que ara és a cinc

Els llagosterencs fan un partit molt complet en totes les línies i continuen vius en la lluita per la permanència

Juanjo, celebrant un dels seus dos gols ahir contra el Mallorca Foto: J.C/ICONNA.
1
Partit rodó del Llagostera, que va salvar el primer match ball amb una golejada contra el Mallorca (3-0) que el manté viu en la lluita per la permanència. El conjunt dirigit per Oriol Alsina va respondre a la pressió amb un partit molt complet que li va permetre sumar tres punts d'or, retallar-ne tres de cop respecte a la salvació i, de passada, implicar encara més un rival directe en la zona baixa de la taula. A més, els llagosterencs també van anotar-se el goal average particular amb el Mallorca, que s'havia imposat per 1-0 en el partit de la primera volta jugat a l'Iberostar Estadi.
En la victòria del Llagostera va destacar tot l'equip en general, però sobretot Juanjo Expósito, que va marcar un doblet i va trencar una ratxa de tretze partits sense veure porteria, i Pitu Comadevall, que va fer un gol marca de la casa amb un llançament de falta d'autèntic murri. Tot plegat va completar una tarda d'esperança per al Llagostera, que va tenir al darrere la millor entrada de la temporada a l'estadi Palamós-Costa Brava amb 3.028 espectadors.
Juanjo avança els locals
El partit va començar com la gran majoria dels duels de segona divisió A, amb molta igualtat damunt del terreny de joc i amb els dos equips temptejant el rival. Les primeres ocasions van arribar de cap, primer Colunga pel Mallorca i més tard Tébar pel Llagostera, però sempre van topar amb la bona col·locació dels porters. Poc després Natalio va evidenciar la seva falta de confiança i va optar per fer una passada poc precisa quan tenia una autopista al davant que l'hauria deixat tot sol davant de Wellenreuther.
L'enfrontament es va anar animant amb el pas dels minuts, amb el Llagostera que anava dominant el joc i inquietava la porteria rival cada vegada amb més insistència. L'empenta del conjunt local va donar els seus fruits a la mitja hora de joc, amb un gol de Juanjo que va desfermar l'eufòria de l'afició llagosterenca. La jugada la va iniciar Chus Herrero amb una gran passada llarga a Chumbi, aquest va arribar davant el porter i va xutar-li als peus però Juanjo, molt atent, va aprofitar el refús i va estrenar el marcador amb un potent xut des de dins l'àrea (31'). El Llagostera agafava avantatge en el marcador i moral per afrontar l'últim tram de la primera meitat, que va acabar sense cap més ocasió clara de gol. El Llagostera havia fet el més difícil, però encara li esperaven quaranta-cinc minuts per acabar d'assegurar una victòria vital, i més tenint en compte que en el descans la Ponferradina i l'Osca, també rivals directes, anaven guanyant els seus respectius partits.
Amb contundència
La segona meitat va començar amb joc intens i molt concentrat en les bandes, fet que va provocar una falta llunyana sobre David Querol que va originar el 2-0 del Llagostera. Pitu va ser molt hàbil en servir ràpidament quan va veure Wellenreuther avançat i amb un xut molt col·locat va superar el porter i va demostrar que la màgia de la seva cama esquerra no té límits (58'). Un gol marca de la casa de Pitu –no és el primer d'aquestes característiques que marca– que deixava el partit molt favorable als locals. I del 2-0 es va passar al 3-0 en només dos minuts, quan Juanjo va aprofitar en segona instància una bona centrada de Samu de los Reyes, que va fer un partidàs (60').
El Llagostera s'estava regalant un festival de gols que podria haver ampliat Chumbi en dues ocasions gairebé consecutives, primer amb una rematada que va sortir fregant el pal –novament la centrada va ser de Samu–, i poc després amb una vaselina que Wellenreuther va aturar amb la punta dels dits. Chumbi es va tornar a quedar sense marcar (zero gols en catorze partits), però gràcies a la seva entrega i treball incansable es va guanyar a pols l'ovació de l'afició quan va ser substituït per Fofo.
Amb 3-0 el Mallorca va apujar línies tot intentant retallar distàncies, però ni Acuña ni Colunga van estar encertats davant de porteria. Tampoc els jugadors de refresc que van entrar en el conjunt dirigit per Fernando Vázquez (Arana, Ortuño i Brandon) aconseguien perforar la porteria defensada per René, i el partit es va anar adormint a mesura que el partit entrava en la recta final. El Llagostera estava ben col·locat damunt del terreny de joc i, demostrant una gran solidesa defensiva, físicament també va respondre a les tímides arribades dels balears. Ja no hi va haver temps de res més i el col·legiat Figueroa Vázquez –ahir no hi va haver cap retret a l'àrbitre– va indicar el final del partit.
Van ser tres punts molt valuosos per al Llagostera, que no llança la tovallola en l'objectiu de salvar la categoria i, a més, ho va fer amb un festival que ha de donar moral a l'equip en les properes jornades. La situació continua sent delicada i cada vegada queden menys partits, però ahir el conjunt de la Costa Brava va deixar clar que vol lluitar fins al final i que no es dóna per vençut. Dissabte vinent (a les 18 h) els llagosterencs intentaran consolidar les bones sensacions al camp del Valladolid, on intentaran aconseguir el primer triomf del curs a domicili.

MALLORCA: Wellenreuther, Campabadal, Truyols (Ortuño, 74), Aveldaño, Joan Oriol, Héctor Yuste, Damià, Salomão (Arana, 65'), Lago Junior, Colunga i Acuña (Brandon, 77').

LLAGOSTERA: René, Masó, Escassi, Chus Herrero,
Samu de los Reyes, Tébar, Pitu, Querol, Natalio (Edu Oriol, 65'), Juanjo Expósito (Tito Ortiz, 83') i Chumbi (Fofo, 74').

L'1-0

Juanjo va avançar el Llagostera en aprofitar el refús d'un primer xut de Chumbi (31')

ARROPATS

MINUT A MINUT:
6' Lago Junior s'interna per la banda dreta, centra, i la defensa llagosterenca rebutja a córner.
9' Colunga remata de cap des de dins l'àrea i el porter René Román atura sense problemes.
10' Marcos Tébar ho prova amb el cap i a punt està de sorprendre el porter Wellenreuther, que atura en dos temps.
16' Acuña fa una centrada xut que obliga René a intervenir amb una efectiva acrobàcia.
17' Natalio progressa en un contraatac, però s'equivoca en fer una passada quan tenia una autopista per plantar-se sol davant del porter.
24' Chumbi, per la banda esquerra, agafa velocitat i fa una bona passada a David Querol, que no hi arriba per ben poc.
30' Acuña ho prova amb un xut des de fora l'àrea, molt fluix, que va directament a les mans de René.
31' 1-0 Juanjo. Chumbi aprofita una passada llarga de Chus Herrero, es planta sol davant Wellenreuther i xuta als peus del porter, però Juanjo, molt atent, aprofita el refús i avança el Llagostera.
37' Truyols remata amb el cap una falta lateral i fa lluir René, que rebutja la pilota i allunya el perill.
43' Juanjo aconsegueix rematar amb el cap d'esquena, però Wellenreuther no té problemes per aturar la pilota.
46' Pitu ho prova amb la cama esquerra des de fora l'àrea i Campabadal envia a córner.
54' Natalio remata de primeres una centrada de Samu de los Reyes però la seva rematada surt alta, per damunt del travesser.
58' 2-0 Pitu. El saltenc serveix ràpid una falta i supera Wellenreuther amb un xut molt col·locat.
60' 3-0 Juanjo. El davanter fa el tercer del Llagostera després d'aprofitar, en segona instància, una centrada de Samu per la banda esquerra.
65' Samu torna a guanyar la línia de fons i fa una centrada mil·limètrica a Chumbi, que no l'encerta per poc.
67' Acuña remata amb el cap dins l'àrea, però René es mostra molt segur sota pals.
69' Acuña ho torna a intentar, aquesta vegada amb un xut, però torna a topar amb el porter local.
71' Pitu Comadevall fa una gran passada a Chumbi, que, tot sol, prova una vaselina que Wellenreuther atura amb la punta dels dits.
72' Colunga, després d'una paret, és a punt de marcar el primer gol del Mallorca, però la seva rematada surt desviada per poc.
78' Pitu no en té prou i, en tornar a veure Wellenreuther avançat, ho torna a provar des de gairebé el mig del camp amb un potent xut que surt alt.
80' David Querol rep una passada dins l'àrea, però la seva centrada amb el cap queda a mitges i el porter del Mallorca atrapa la pilota.
81' Alfredo Ortuño, que havia entrat al terreny de joc feia poc, intenta un xut amb l'esquerra des de dins l'àrea que surt fregant el pal.
GOLS: 1-0 (31') Juanjo. 2-0 (58') Pitu. 3-0 (60') Juanjo.
ÀRBITRE: Figueroa Vázquez, del col·legi andalús. T.G.: al local Chumbi i als visitants Colunga i Lago Junior. T.V.: Cap.
PÚBLIC: 3.028 espectadors al Palamós-Costa Brava.

PITU, MÀGIC

El saltenc va veure el porter avançat en una falta i el va batre amb un xut molt col·locat (58')

DESBOCATS

Juanjo va fer el 3-0 en aprofitar, en segona instància, una bona centrada de Samu (60')

SENSE PATIR

El Mallorca va apujar línies quan ja ho tenia tot perdut, però ni així va marcar
Els dos equips es van repartir les ocasions en els primers minuts, però sense encert