dilluns, 14 de març del 2016

"Pitu s´inspira en la picaresca de Leo Messi per marcar de falta el gol de la temporada ". Article de @carlesrosell a @diaridegirona

Pitu s´inspira en la picaresca de Leo Messi per marcar de falta el gol de la temporada

El saltenc calca una diana del davanter del Barça contra l'Atlètic (2011/12) per fer ahir el 2-0 a Palamós

14.03.2016 | 00:00
Una captura d´imatge del gol que Leo Messi va marcar al Calderón la temporada 2011/2012.
Una captura d´imatge del gol que Leo Messi va marcar al Calderón la temporada 2011/2012.
El 26 de febrer del 2012, Leo Messi, davanter del Barça, va afegir una nova genialitat al seu repertori. Al Vicente Calderón i contra tot un Atlètic de Madrid, l'argentí va barrejar la picaresca amb al seva infinita qualitat per inventar-se un autèntic golàs. Al minut 80 i amb empat al marcador (1-1), els blaugrana es disposaven a executar un llençament de falta directe, al vèrtex de l'àrea. El belga Courtois va acostar-se al pal dret de la seva porteria per disposar-se a col·locar la barrera, mentre Xavi Hernández i Leo Messi s'ho miraven des de la distància. L'argentí va ser el més llest; amb el porter descol·locat, va inventar-se un xut potent, creuat i ben dirigit que va superar la tanca i va colar-se al fons de la porteria davant la resignada mirada de la defensa i el mateix Courtois.
Han passat els anys, però algú va tenir ahir a la tarda ben present aquest gol. Va ser Pitu Comadevall, migcampista del Llagostera. Al saltenc li va passar pel cap aquella jugada, poc abans que el partit d'ahir arribés a l'hora. Acabava de plantar la pilota al damunt de la gespa, a un munt de distància de la porteria i una mica escorat a la banda esquerra. Ningú havia demanat barrera, però el porter Wellenreuther va decidir fer unes passes cap al seu pal dret per donar algunes instruccions als seus jugadors. A Pitu llavors se li va encendre una llum. Va recordar Messi i el seu gol al Calderón. I va provar fortuna.
Amb la seva esquerra privilegiada, aquella que l'ha permès anotar gols per emmarcar, va enviar la pilota allà on va voler. Quan va intentar reaccionar, el porter del Mallorca ja va veure que era massa tard. La pilota va anar directa a l'escaire contrària i va trobar la xarxa, fent pujar el 2-0 al marcador i acabant amb qualsevol esperança de remuntada d'un Mallorca que fins llavors no havia despertat i que ja no ho faria en tot el partit.
"La pilota estava plantada i ningú ha demanat distància. He vist que el porter estava ocupat situant la tanca. Llavors he pensat en un gol que Messi va marcar al Calderón i me l'he jugat enviant la pilota a l'altre pal. Després, la sort m'ha permès que el meu xut hagi acabat a l'escaire", recordava Pitu a la zona mixta, on va afegir també que ?"l'any passat ja se'm va escapar el gol des del mig del camp que sempre feia i encara que aquest no hagi estat des de tanta distància, també ha estat prou bé". El saltenc reconeixia que "potser aquest ha estat el meu millor gol com a jugador del Llagostera, però el que vaig marcar contra l'Avilés (13/14) també el considero important per tot el que va significar".

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui