diumenge, 6 de març del 2016

"Amb valentia i coratge tampoc n'hi ha prou". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Amb valentia i coratge tampoc n'hi ha prou

El Llagostera fa de tot per endur-se els tres punts de la seva visita al Martínez Valero, s'avança, però l'exllagosterenc Sergio León evita la primera victòria a domicili

Els d'Oriol Alsina fan el millor partit a fora i ja afronten el duel contra el Mallorca com una última oportunitat

Sergio León, perseguit per Tito en el partit d'ahir Foto: M. S /LA VERDAD.
1
El Llagostera va empatar a un gol en la seva visita al Martínez Valero d'Elx. Els jugadors dirigits per Oriol Alsina van completar el millor partit a domicili però, ni això, ni la valentia en la proposta inicial amb cinc jugadors de caràcter ofensiu, ni les múltiples ocasions de gol, van permetre als llagosterencs sumar la primera victòria lluny de Palamós. El proper matx contra el Mallorca, el primer match ball per als d'Alsina, que saben que si no guanyen flairaran el descens.
Els primers minuts de l'enfrontament van ser purament de tempteig. Els dos equips intentaven posicionar-se bé damunt del terreny de joc tot analitzant les disposicions del rival. Els il·licitans, que jugaven a casa, imprimien una marxa més al ritme, una obligació per als equips locals de la categoria, que veuen com els visitants, i més el Llagostera, cedeixen la pilota i la iniciativa. Alsina va sorprendre amb un doble pivot nou format per Escassi i Emilio Sánchez en detriment de Tébar i Pitu, el primer lesionat. Tito va entrar també a l'onze però va ocupar la posició de central, demarcació en la qual està rendint notablement. Esperant l'oportunitat, sense pressa, però sense pausa per no endarrerir massa les línies, els llagosterencs van disposar de les primeres arribades. La més clara en el minut 9, quan Natalio va combinar amb Chumbi, però la rematada del primer es va perdre desviada. El motor del Llagostera, Emilio Sánchez, tenia la missió d'enviar pilotes òptimes als atacants, i així ho va fer en el 14'. Per desgràcia, Querol no va aprofitar la bona passada del manxec. Eren tímids, però a la fi, avisos els que feia el Llagostera, que tenia controlat l'Elx en els primers minuts del matx. Sergio León navegava massa sol en l'atac alacantí, tot i que la sensació de perill quan entraven en acció Espinosa, Álvaro o Àlex Moreno, era evident.
El Llagostera ho intentava amb un xic d'insistència més elevat que en anteriors duels fora de casa. A la millora significativa dels jugadors dirigits per Oriol Alsina només li faltava la culminació en forma de gol, i és que els llagosterencs ho van intentar sense sort a través de xuts de lluny que no van trobar porteria –de Natalio, Juanjo, Querol i Chus Herrero–. Els futbolistes gironins acabaven les jugades i, a poc a poc, començaven a fer sortir de polleguera els locals, que no trobaven la fórmula per fer mal als defensors blaugrana, una xacra que els ha perseguit durant tot el curs –només han marcat 26 gols en la lliga, disset de Sergio León.
El joc cada vegada era més imprecís, a causa del vent que bufava cada vegada amb més força a Elx i, també, per culpa de la inoperància dels pivots per alentir el joc i trenar jugades amb els atacants. L'anarquia li anava bé al Llagostera, que amb els seus futbolistes més ofensius –Natalio, Querol, Juanjo i Chumbi– intentaven buscar la bona combinació que els permetés fer treballar Javi Jiménez. La primera meitat va acabar amb l'Elx cada vegada més nerviós i un Llagostera envalentit, que no va aprofitar l'oportunitat de fer mal al contrincant en un moment en què ho podia haver fet de debò.
Qui la busca la troba
La segona meitat va tenir un inici calcat al de la primera. L'Elx intentava portar el pes del joc i el Llagostera evitava els errors, sobretot en la sortida de la pilota, a còpia de futbol vertical. La pressió que exercien els gironins sobre els il·licitans cada vegada minvava més a conseqüència del pas i l'acumulació de minuts. Qui semblava no notar el pas del temps era Escassi, incombustible al mig del camp i fent tota la feina bruta a Emilio Sánchez. El malagueny va ser l'encarregat de posar una pilota aèria a l'espai que només es va creure David Querol. El reusenc, el més murri de la classe, va posar la punta de la bota entre la indecisió de Javi Jiménez i José Ángel i va fer pujar el 0-1 al marcador (66'). Els llagosterencs aconseguien el seu objectiu, s'avançaven en el marcador per primera vegada aquesta campanya a domicili, estripaven les estadístiques i feien saltar la banca.
Amb el més complicat al sac, el Llagostera sabia que el quart d'hora de joc que faltava seria un patiment constant i un setge dels il·licitans a la porteria defensada per René. Més nerviosos que serens i calmats per trobar el camí de l'empat, l'Elx va topar amb una defensa llagosterenca que només va flaquejar en una ocasió. Un dels jugadors més determinants de la categoria, l'exfutbolista del Llagostera Sergio León va aprofitar una passada d'Espinosa per empatar (84'). Les mans al cap dels gironins es van accentuar en un tram final de partit ben boig en què Querol (89'), Natalio (91') i Juanjo (93') van fer lluir Javi Jiménez a boca de gol. La pregunta era evident: què més havien de fer per aconseguir els tres punts a domicili?

LLAGOSTERA: René, Aimar, Escassi, Chus Herrero (Ruymán, 80'), Samu de los Reyes, Tito, Emilio Sánchez (Pitu Comadevall, 84'), Querol, Natalio, Juanjo i Chumbi (Imaz, 75').

ELX: Jiménez, Isidoro, Lolo, José Ángel, Álex Martínez, Espinosa, Mandi, Pelayo (Cristaldo, 20'), Àlex Moreno (Eldin, 72'), Alvaro (Hugo Fraile, 63') i Sergio León.

EL PAPER D'EMILIO

El manxec va fer de Pitu i es va dedicar tot el matx a posar pilotes per als davanters

MOLTES OCASIONS

MINUT A MINUT:
7' Centrada de Sergio Léon i Aimar, fent una pífia, gairebé fa treballar el seu company, René Román.
9' Natalio a l'espai per a Chumbi, que retalla, veu com el mateix Natalio arriba a la frontal, li cedeix la pilota però remata molt desviat a l'esquerra de la porteria defensada per Javi Jiménez.
12' Córner a favor de l'Elx. Centrada al segon pal i Álvaro envia la pilota als núvols quan rematava tot sol dins l'àrea petita.
14' Bona passada d'Emilio Sánchez a Querol, que davant de Javi Jiménez fa una rematada pèssima.
17' Jugada individual de Sergio León, que dribla Chus Herrero i xuta desviat des del vèrtex de l'àrea.
19' Tímid xut llunyà de Querol que atura sense problemes Javi Jiménez.
23' Gran passada entre els centrals de Samu de los Reyes cap a Natalio, que controla, es regira, però remata fluix a les mans de Javi Jiménez.
24' Espinosa avança sense oposició,
cedeix a Àlex Moreno, que amb la
punta de la bota toca la pilota, que atura René.
24' Juanjo no s'ho pensa i xuta des de fora de l'àrea. La pilota se'n va a la segona graderia del Martínez Valero.
25' Chus Herrero, que havia pujat a rematar un córner, fa una retallada però xuta amb l'esquerra molt desviat.
34' Centrada del lateral José Ángel que remata molt desviat Álvaro, just al punt de penal.
36' Arribada d'Àlex Moreno, que fa la centrada de la mort però, novament, Álvaro remata malament al primer pal.
39' Natalio retalla després de rebre la passada de Querol però el seu xut és desviat per un defensor a córner.
48' Mandi fa la centrada al punt de penal però Sergio León envia la rematada als núvols després que la pilota li botés instants abans.
52' Chumbi es baralla amb els centrals, la pilota li cau a Juanjo, que no pot connectar amb Querol a l'espai.
62' Espinosa trepitja l'àrea llagosterenca però Escassi li pren la pilota quan aquest es disposava a xutar.
66' Querol aprofita una passada aèria a l'espai i el català, el més murri de tots, fa el 0-1 a favor del Llagostera.
69' Tito, molt eficaç, rebutja una pilota a córner quan Sergio León tenia la canya ben a punt.
83' Gran passada d'Espinosa a l'espai i el pitxitxi de la categoria, Sergio Léon, no perdona, supera René i estableix l'empat (1-1).
84' Falta servida per Pitu Comadevall que remata Escassi de cap i obliga Javi Jiménez a fer una gran estirada.
89' Juanjo per a Pitu. El saltenc centra a Querol, que remata però topa amb les cames d'Álex Martínez.
91' Gran triangulació entre Imaz, Juanjo i Natalio que acaba a les botes de l'últim i Javi Jiménez refusa a córner.
92' Després del córner, l'Elx munta una contra però al final, en un quatre contra tres, Espinosa s'equivoca.
93' Pitu serveix un córner que Juanjo remata al segon pal amb el cap, dur, sec, però Javi Jiménez posa la mà.
GOLS: 0-1 (66') David Querol. 1-1 (84') Sergio León.
ÀRBITRE: Arias López (col·legi cantàbric). T.G.: al local Cristaldo (60'); als visitants Natalio (40') Emilio (82') i Ruymán (83'). T.V.: cap.
PÚBLIC: 7.997 espectadors a l'estadi Martínez Valero d'Elx.

VALENTS

Alsina va alinear homes ofensius com Emilio, Querol, Juanjo, Natalio i Chumbi

CONTROL DEFENSIU

Amb Tito i Chus com a centrals, la defensa gironina va collar León, Moreno i Espinosa
Els llagosterencs van disposar de múltiples ocasions i van fer treballar Javi Jiménez