diumenge, 21 de febrer del 2016

"L'hora d'embalar-se". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

L'hora d'embalar-se

La victòria de la passada jornada i el bon paper en el darrer partit a domicili són els dos grans arguments del Llagostera per guanyar a Tenerife

Els de la Costa Brava són a cinc punts de la salvació i volen encadenar dos triomfs per primer cop

.
1 2
Després d'un període d'allò més fosc –nou jornades sense cap victòria–, el triomf de la setmana passada a casa contra l'Albacete (2-0) combinat amb l'ensopegada de tots els rivals de la zona baixa, fet que ha deixat el Llagostera a cinc punts de la permanència, han revitalitzat el conjunt de la Costa Brava. Tot i que el repte de treure el cap del pou de la classificació continua sent força complicat, la moral de la plantilla blaugrana s'ha vist reforçada i amb aquesta actitud afronten el desplaçament a Tenerife.
L'entitat que presideix Isabel Tarragó té clar que fa setmanes que disputa finals, i com va passar en la jornada anterior, el duel d'avui a l'Heliodoro Rodríguez López pot valer molt més que tres punts. “Si obtenim un bon resultat atraparem un altre rival en la lluita per evitar els llocs de perill. Quedaríem a sis punts i confirmaríem una petita dinàmica positiva”, remarca l'entrenador llagosterenc. Precisament, l'absència de bons resultats de manera encadenada ha estat una de les grans assignatures pendent del Llagostera aquest curs. “No ho hem pogut enllaçar dues victòries aquesta temporada, i ara seria un gran moment per fer-ho. Anem a un camp complicat com és el del Tenerife, però som conscients de la importància del moment”, va explicar el tècnic.
L'altra gran assignatura pendent del club de la Costa Brava és el dèficit fora de casa. Els d'Alsina no volen tancar una volta sense puntuar a domicili –l'únic punt sumat va ser en la primera volta contra el Girona, proper rival– i veuen que la fi del malefici està més a prop que mai. “Si treballen tant com ho estem fent i hi posem l'actitud i el ritme de joc que vam mostrar a Vitòria segur que aconseguirem punts. Si vam plantar cara al camp del líder, en podem plantar a qualsevol estadi”, diu Alsina, conscient que el punt d'inflexió de la temporada passa per obtenir un bon resultat a Tenerife.
Atents a un atac veloç
Tot i que en la primera volta el Tenerife l'entrenava Raül Agné –va ser rellevat per Pep Lluís Martí la primera setmana de novembre–, el nou entrenador canari no ha fet variar l'essència d'un rival que fa de la velocitat la principal arma ofensiva. “Tenen gent molt vertical, i al mig hi posen tres jugadors per després buscar la velocitat per la banda. En punta hi tenen jugadors amb molta potència”, va analitzar Alsina, que pot veure com una de les grans armes del Tenerife, el davanter Choco Lozano, és baixa per culpa de les molèsties al pubis. Amb la lliçó ben apresa de la primera volta –el Tenerife va endur-se un duel molt igualat amb dues fogonades en forma de contraatacs–, Alsina sap que una de les claus serà portar la batuta del partit. “Intentarem tenir el control de la pilota i així evitar que ens enganxin al contraatac. Hem de lligar en curt els jugadors que poden llançar els contraatacs, i tenir molt controlats els seus homes de banda”, comenta el tècnic que tampoc vol badades en atac que donin opció de transicions ràpides. El Tenerife ha obtingut un bon rendiment al seu estadi, però aquest inici d'any s'hi ha encallat força.
Més a baix que a dalt
Tot i que les sancions afecten especialment la defensa –els dos centrals titulars en el darrer partit hauran de ser substituïts–, Oriol Alsina es mostra més preocupat per la falta d'alternatives en la zona atacant. “Al darrere hi estaven jugant homes a un nivell molt alt. Ara torna Escassi, que jugarà, i l'altra plaça serà per a Ruymán, Chus o Aimar. Tinc diverses opcions per triar. Al davant, en canvi, encara no hem pogut recuperar efectius i això fa que no tingui tantes opcions com voldria per intentar sorprendre i fer mal al rival”, va explicar l'entrenador dels de la Costa Brava.

LA REACCIÓ

El Llagostera vol sumar a Tenerife la primera victòria a domicili de la temporada

LA VALORACIONS D'ORIOL ALSINA

Intentarem tenir
el control de la pilota i així evitar que
ens enganxin al contraatac. Al davant tenen jugadors
molt ràpids
No entenc de partits vitals; per mi ho són tots. Els punts que es posin en joc no tornaran i hem d'aconseguir que no marxin de casa

BEN ATENTS

Contra un rival ràpid al davant, no permetre contraatacs serà molt important

LES VALORACIONS DE PEP LLUÍS MARTÍ

Si vam plantar
cara al camp del líder ho podem fer a tot arreu. Hem de convertir la millora del joc en resultats positius

ENTESA RÀPIDA

En una zona molt compromesa com la defensa, l'equip d'Alsina estrenarà els dos centrals
Si obtenim un bon resultat atraparem un altre rival en la lluita per evitar els llocs de perill. És un partit molt i molt important
No hem pogut enllaçar dues victòries en tot
el curs, i ara seria
un gran moment
per fer-ho. És un moment important
Em preocupa
com estarà el camp després de tantes pluges. En funció de com el vegi podria fer algun moviment tàctic d'última hora
Volem ser ambiciosos, mirar cap amunt i això només depèn de guanyar aquest partit. Hem de sortir amb molta força
Espero un rival
que busca connectar ràpid amb els homes més avançats. La intenció és tancar-los i que no es trobin còmodes

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui