dissabte, 23 de gener del 2016

MIGUEL FLAÑO CENTRAL I CAPITÀ DE L'OSASUNA:“Hem de ser ambiciosos”. Article de @lesportiucat

MIGUEL FLAÑO  CENTRAL I CAPITÀ DE L'OSASUNA

“Hem de ser ambiciosos”

“Que el Llagostera estigui passant un mal moment no em diu gaire res, segur que serà complicat”

“En la primera volta hem fet les coses bé i tenim la il·lusió de continuar a dalt”

Miguel Flaño Foto: WWW.ZIMBIO.COM.

El curs passat va ser molt dur, havíem baixat de primera i no va anar bé, però també en vam aprendre i vam entendre la categoria
Segurament no és el més habitual estar tants anys al mateix equip. En els meus inicis no ho hauria pensat mai
Miguel Flaño (Noáin, 19-8-84) ha passat tota la seva carrera esportiva a l'Osasuna, equip amb què ha jugat deu anys a primera divisió i del qual és capità. El central, que destaca el pas endavant fet per l'Osasuna aquesta temporada després d'un primer curs molt complicat a segona A, no amaga el desig de tornar a l'elit amb el club de la seva vida i, si pot ser, al costat del seu germà bessó, Javier, amb qui es va retrobar la temporada passada a El Sadar. Miguel Flaño, però, vol anar pas a pas, començant pel duel contra el Llagostera, un equip que li mereix tot el respecte tot i la posició que ocupa en la taula classificatòria.
L'Osasuna comença la segona volta com a quart classificat amb 35 punts, a quatre de l'ascens directe. Bons números.
Sí, hem fet les coses bé en la primera volta. A principi de curs era difícil pensar que podríem estar tan amunt, però de mica en mica hem anat creixent com a equip i també individualment i hem aconseguit estar en la lluita amb els equips de dalt, aspirant a tot. Però això és molt llarg i encara han de passar moltes coses, encara que nosaltres tenim la il·lusió de seguir a les primeres places.
El curs passat, després de baixar de primera, van patir per salvar-se. Què ha canviat per tenir ara una dinàmica tan diferent?
El curs passat va ser molt dur, veníem d'un descens de primera i això encara ho va fer més difícil, estar allà baix i veure que les coses no sortien... Però també vam acabar aprenent a suportar la pressió i les dificultats. En aquest sentit, crec que hem madurat, com a equip hem entès millor el que és aquesta categoria, i ara som un grup bastant més solid i més fiable, i també hem millorat en l'aspecte mental. Ara som un equip amb les idees molt clares i que té més confiança gràcies als bons resultats.
Fa cinc partits que no perden, però a casa en fa quatre que no sumen els tres punts. Veu el got mig ple o mig buit?
D'estadístiques, se'n poden treure de tots els colors, però aquests partits seguits sense perdre crec que són una dada molt bona, perquè sumar sempre sol ser positiu i et reafirma en la teva feina. Entenc que estem en una bona dinàmica, però sí que és veritat que ens està costant una mica més del compte guanyar a casa, sobretot en l'última part de la primera volta, i en això hem de millorar.
Ara reben el Llagostera, penúltim classificat i que ha sumat un punt dels últims divuit possibles. És d'aquells partits que, en teoria, no s'haurien d'escapar, i menys jugant a casa.
Cada partit és una història diferent i el fet que el Llagostera estigui passant per un mal moment no em diu gaire res. Nosaltres sabem que en aquesta categoria les diferències són mínimes i que són els detalls els que marquen cada partit, i així enfoquem aquest, que no deixa de ser un duel més. Volem ser intensos i agressius, però el Llagostera també té les seves coses bones, és un equip que ha demostrat que pot competir contra qualsevol, i esperem un partit complicat.
Una altra visió és que pot ser el típic partit trampa contra un equip en descens que s'ha reforçat en el mercat d'hivern.
Sí, he seguit el Llagostera, té bons jugadors i ara s'ha reforçat. A vegades aquest tipus de partits a casa contra equips de la zona baixa, ja sigui per l'entorn o pels mitjans de comunicació, fa l'efecte que siguin més fàcils, i no és així, perquè has de fer les mateixes coses bé que en la resta per guanyar. El que hagis fet anteriorment haurà servit de poc, tenim molt clar el que hem de fer i no caurem en cap mena de relaxació.
En el partit d'anada van guanyar per 0-2 a Palamós, però el curs passat el Llagostera els va sorprendre a El Sadar (0-1).
Sí, recordo perfectament aquests dos partits. El curs passat vam jugar dos duels molt igualats, però això ja és el passat i ara ens hem de centrar en el present. Segurament també serà un partit igualat, perquè és difícil ser molt superior al contrari a segona A, però nosaltres juguem a casa i tenim bones sensacions, així que hem de sortir molt endollats per no deixar escapar els punts. Aconseguir fer-nos forts a casa és fonamental per a nosaltres, ja que ens pot marcar el camí d'on hem d'estar a final de temporada.
Vostè ha jugat 18 partits, tots de titular. És un fix a l'eix de la defensa.
Sí, estic tenint la confiança de l'entrenador i m'estic trobant bé, tant esportivament com també amb la meva funció dins del vestidor, em sento molt còmode amb el grup i amb el cos tècnic. Estic satisfet, disfrutant de cada moment i sense pensar gaire en el que he viscut ni en el futur.
Ha passat tota la vida a l'Osasuna i és el capità de l'equip. És tota una institució al club...
Em vaig formar a l'Osasuna i, després de passar pel filial, ara ja estic en la meva dotzena temporada al primer equip. En els temps que corren segurament no és el més habitual estar tants anys al mateix equip, però ha anat així, i per a mi és un privilegi i una sort. En els meus inicis mai hauria pensat que tindria aquesta trajectòria, n'estic orgullós i només penso a seguir treballant per continuar estant aquí.
El curs passat es va retrobar amb el seu germà bessó, Javier, el que sens dubte deu ser una gran noticia per a tots dos.
Sí, tenim una relació personal i familiar molt especial. Sabia que a ell li feia molta il·lusió tornar i em va fer molt content que ho fes, perquè m'aporta moltes coses, ens coneixem molt bé. Tant de bo puguem durar uns quants anys més plegats.
Ha jugat gran part de la seva carrera esportiva a primera. M'imagino que l'objectiu, tant personal com pel que fa al club, és tornar a l'elit al més aviat possible no?
Sí, és una aspiració que sempre està allà, però hem d'anar pas a pas. No hem de pensar gaire en el futur, però sí que hem de ser ambiciosos i intentarem aspirar al màxim possible.
Darrera actualització ( Dissabte, 23 de gener del 2016 02:00 )

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui