dijous, 21 de gener del 2016

"El mateix full de ruta". Article de @educiu a @lesportiucat

El mateix full de ruta
El mirall. El Llagostera, amb només 17 punts, gairebé haurà de calcar la gran segona volta del curs passat (35 punts) per assolir la salvació, que sol estar al voltant dels 50 punts
21/01/16 02:00 - llagostera - E. Ciurana / J. Sebastian   
[Juanjo va marcar el gol de la victòria a El Sadar el curs passat (0-1) Foto: DIARIO DE NOTICIAS/M.S.]


El Llagostera, penúltim classificat amb només 17 punts, ha firmat una pèssima primera volta que el deixa a cinc punts de la zona de permanència després de les primeres 21 jornades de lliga. De problemes n'ha tingut molts, el conjunt blaugrana, el pitjor equip de la categoria en gols rebuts (31) i punts a domicili (1) i el tercer menys afortunat de cara a porteria (19 dianes a favor). És per això que el Llagostera haurà de fer una segona volta esplèndida si es vol quedar a segona A un any més, una fita que s'entreveu molt difícil però no impossible.

L'exemple és a casa

El camí que cal seguir el tenen molt clar, al Llagostera. És el d'intentar repetir la gran segona volta que va fer l'equip de la Costa Brava el curs passat, en la qual va sumar 35 punts i, fins i tot, va vorejar les posicions de play-off d'ascens (va acabar la lliga novè, amb 57 punts, a quatre de la sisena posició). Aleshores, la situació del Llagostera al final de la primera volta era un pèl millor que l'actual, ja que tot i estar també en zona de descens, els blaugrana eren dinovens, amb 22 punts, els mateixos que tenia el primer equip que se salvava, el Racing de Santander (18è). Llavors el Llagostera va protagonitzar una reacció espectacular, en què va acumular una brutal ratxa de quinze partits sense perdre (31 punts de 45 possibles entre les jornades 24 i 38) que va catapultar l'equip a cotes impensables, fins que una inesperada derrota a casa contra l'Albacete (2-3) va posar fi al somni llagosterenc de jugar el play-off. A priori, repetir una segona volta com la del curs passat sembla improbable, però la realitat és que al Llagostera no li queda més remei si vol aspirar a la salvació, sempre partint de la base que en les últimes temporades la permanència ha estat al voltant dels 50 punts.

La plantilla, convençuda

“La temporada passada estàvem més o menys en aquesta situació, però potser hi havia menys nerviosisme, perquè era el nostre primer any en la categoria i era relativament normal que estiguéssim allà abaix. Hem de ser positius i estem conscienciats del que hem de fer per anar cap amunt, que depèn de recuperar la solidesa defensiva i estar més encertats de cara a gol. Crec que tenim una plantilla millor que el curs passat i que estem capacitats per revertir la dinàmica, però ho haurem de demostrar al camp”, explica Juanjo Expósito, que tot i recordar amb orgull la segona volta del curs passat no vol entrar en comparacions ni tampoc mirar enrere: “Si fem la mateixa segona volta ens podrien sobrar punts i tot, però no hem de fixar-nos en el passat ni pensar en quants punts ens faran falta per salvar-nos. L'única cosa que hem de fer és treballar, guanyar partits i anar retallant punts en la classificació, però sempre pas a pas. El que necessitem és un resultat positiu, ja que un triomf faria que tothom s'ho cregués més.”

Bons records d'El Sadar

El Llagostera visitarà diumenge el camp de l'Osasuna (17 h) en el primer partit de la segona meitat del campionat, un estadi que porta bons records al conjunt llagosterenc gràcies a la victòria per la mínima del curs passat (0-1). El gol dels blaugrana el va marcar el mateix Juanjo, que ara espera tornar a sumar els tres punts a El Sadar. “És el dia idoni per reaccionar, ja hi vam guanyar el curs passat i ara esperem repetir-ho i que ens serveixi de punt d'inflexió”, diu el davanter. Curiosament, Juanjo va marcar els seus cinc gols de la temporada passada a domicili, tot al contrari del que succeeix aquest curs, en què n'ha celebrat tres a Palamós.

LES REACCIONS
Tenim una plantilla millor que el curs passat i estem capacitats per revertir la dinàmica, però ho haurem de demostrar al camp
LA GRAN RATXA
15
jornades
sense perdre va enllaçar el Llagostera en la segona volta del curs passat (31 punts de 45 possibles entre les jornades 24 i 38).
NO ÉS EL MATEIX
El curs passat, el Llagostera va acabar la 1a volta amb 22 punts, els mateixos que el divuitè classificat
Ara no hem de fixar-nos en el passat ni pensar en quants punts ens faran falta per salvar-nos
Juanjo Expósito
davanter del llagostera
Darrera actualització ( Dijous, 21 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a

    L'Esportiu. Comarques Gironines 21-01-2016 Pàgina 7

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui