dijous, 14 de gener del 2016

"Canvi de cromos". Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

Canvi de cromos

El Llagostera incorpora l'extrem català amb la intenció de guanyar força en atac i experiència sobre el terreny de joc

L'arribada d'Edu Oriol accelera la sortida del migcampista murcià, que ha decidit acceptar una oferta de l'Os Belenenses, que milita a la primera divisió de Portugal

Edu Oriol celebra un gol amb el Saragossa a la primera divisió Foto: EFE.
1
La porta dels despatxos llagosterencs es va obrir i tancar dues vegades en la jornada d'ahir, i en una ocasió va ser per donar una baixa i l'altra per confirmar una incorporació. D'una banda, Juanto Ortuño tanca una breu i irregular etapa a les ordres d'Oriol Alsina, i en el lloc que deixa el migcampista murcià hi arriba una vella voluntat del tècnic Oriol Alsina. Edu Oriol, que actualment es trobava sense equip, reforçarà el joc per les bandes del conjunt de la Costa Brava fins a final de temporada: “Arriba per intentar ajudar l'equip amb tot el que pugui. És un home amb experiència tant a segona com a primera, i podrà jugar a les dues bandes i, fins i tot, en cas d'urgència de lateral”, va remarcar el tècnic i director esportiu de l'equip llagosterenc. De fet, Oriol Alsina ja feia temps que tenia en l'agenda el futbolista de Cambrils. Edu Oriol ja va negociar la seva incorporació al Llagostera a l'estiu, però no hi va haver acord. Ara, després d'haver tancat una etapa de dues temporades jugant a l'estranger –ha militat al Larnaca de Xipre, el Blackpool anglès i al Rapid Bucarest de Romania–, l'extrem format a la base del Nàstic aterra de nou al futbol estatal de la mà del Llagostera.
Edu Oriol, que serà presentat aquest migdia a Palafrugell, va explotar a les files del Barça B i té experiència en la primera divisió, on va jugar durant dues temporades amb el Saragossa i hi va acumular fins a 39 partits. Tot i ser dretà, el jugador té una gran capacitat per jugar a cama canviada.
Interessos creuats
Amb la totalitat de fitxes professionals ocupades –el futur de Giva no s'ha resolt encara–, el Llagostera necessitava donar una baixa per poder confirmar una incorporació. Aquesta situació, combinada amb l'interès de Juanto per sortir cap a la primera divisió portuguesa, ha fet que el club de la Costa Brava acceptés la marxa d'una de les grans apostes de l'estiu: “Ara mateix no era titular. Nosaltres necessitàvem fitxes lliures per fer retocs i ell ens ha demanat marxar”, explicava Alsina sobre l'operació que portarà Juanto Ortuño cap a l'Os Belenenses. L'equip portuguès ocupa la dotzena posició de la lliga i des del desembre, el conjunt de Lisboa està entrenat per Julio Velázquez, que va coincidir amb Juanto Ortuño en les categories base del Vila-real. Precisament el tècnic de Salamanca és el principal avalador del fitxatge del petit dels Ortuño per l'Os Belenenses.
Amb el Llagostera, Juanto haurà acumulat 523 minuts repartits en 10 enfrontaments de lliga, en els quals ha marcat tres gols. Tot i ser una de les grans apostes d'Oriol Alsina de l'estiu passat –ja l'havia volgut incorporar en anteriors períodes de fitxatge–, el jugador murcià s'ha mostrat molt irregular en les seves actuacions. Amb l'arribada de José Carlos, i la voluntat de fitxar Edu Oriol combinat amb la gran competència que hi ha per jugar a la banda, han convertit Juanto en una peça prescindible.
Set dies per a Giva
El futur de Giva té data de caducitat i el club llagosterenc té clar que no es pot allargar més d'una setmana. Giva, que va arribar tard en el retorn als entrenaments després de l'aturada nadalenca sense justificació, sap que no continuarà a l'equip i ara se n'està negociant la rescissió. Aquesta sortida s'ha de solucionar en menys de set dies, ja que el lloc que deixarà Giva serà per a noves incorporacions. En principi, un cop el brasiler es desvinculi de l'entitat de la Costa Brava, el Llagostera activarà la incorporació d'un lateral esquerre que té aparaulat. El nou defensor prové de la 2a divisió B, i arribaria per cobrir la posició més coixa de l'equip. En el lateral esquerre només hi pot actuar amb comoditat Samu de los Reyes.

EL PROTAGONISTA

Edu Oriol pot actuar a les dues bandes i ens donarà experiència. Arriba per ajudar l'equip i intentar que creixem en la segona volta
Ell ha demanat marxar i nosaltres necessitem fitxes. Ara mateix, Juanto no era titular
Oriol Alsina
entrenador del llagostera

A L'ESPERA

La sortida de Giva desencadenarà l'arribada del desitjat lateral esquerre a l'equip
Edu Oriol Gràcia
Cambrils, 05-11-86 (29 anys) Extrem
Alçada:
1,76 m
Pes:
72 kg
FORMACIÓ
Cambrils i Nàstic
TRAJECTÒRIA
06/07
Reus (3a)
25 partits, 2 gols
07/08
Pobla Maf. (3a)
30 p. 7 g.
08/09
St. Andreu (2a B)
34 p. 5 g.
09/10
Barça B (2a B)
29 p. 3 g.
10/11
Barça B (2a A)
31 p. 6 g.
11/12
Saragossa (1a)
20 p. 2 g.
12/13
Saragossa (1a)
19 p.
13/14
Larnaca (1a Xipre)
18 p. 5 g.
13/14
Kazar (1a Azer.)
6 p.
14/15
Blackpool (2a Angl.)
10 p.
14/15
R. Bucarest (2a Rum.)
14 p.2 g.
Darrera actualització ( Dijous, 14 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui