dimecres, 2 de desembre del 2015

ORIOL RIERA DAVANTER DEL DEPORTIVO “No serà fàcil, el Llagostera ens jugarà de tu a tu”. Article de @lesportiucat

ORIOL RIERA  DAVANTER DEL DEPORTIVO

“No serà fàcil, el Llagostera ens jugarà de tu a tu”

“Sé per experiència la il·lusió que li fa a un equip de 2a A poder eliminar un de primera, haurem de vigilar”

“Farem rotacions, però hem de fer valer que som d'una categoria superior i aconseguir un resultat favorable”

Oriol Riera, entrenant amb el Deportivo Foto: LA VOZ DE GALICIA.
1
El Llagostera és un equip compacte, defensivament juga molt junt per tal de fer un futbol pràctic i molt vàlid
M'està tocant no jugar gaire en la lliga, però són coses del futbol. Toca estar tranquil, treballar i aprofitar les oportunitats
Oriol Riera (03-07-1986) té tots els números per ser avui la principal referència ofensiva del Deportivo a Palamós. El davanter vigatà no està tenint gaire participació en la lliga i vol aprofitar l'eliminatòria de copa contra el Llagostera per demostrar a Víctor Sánchez que pot comptar amb ell cada cap de setmana. Riera, que encadena la seva tercera temporada a primera divisió –el curs passat va jugar mig any al Wigan, de la segona divisió anglesa–, no es refia de la condició de favorit que pot tenir el Dépor per jugar en una categoria superior, i remarca que hauran d'igualar la il·lusió del Llagostera si volen tenir possibilitats de superar l'eliminatòria.
El Dépor arriba a l'eliminatòria contra el Llagostera en forma, després de dues victòries consecutives en la lliga que els han fet escalar fins al cinquè lloc de la taula de primera divisió.
Sí, de moment ens està anant molt bé. A diferència del curs passat, estem tenint molt més futbol, i els resultats estan acompanyant, esperem que tot continuï així molt de temps.
Fins on aspira a arribar aquest Deportivo?
No ho sé, nosaltres estem conscienciats que hem d'anar per trams petits, partit a partit, però la plantilla està disposada a anar a totes fins al final. L'objectiu és intentar tirar tots els partits endavant, més enllà d'això, no pensem en res més.
Quina és la clau de l'equip? Sembla que el tècnic, Víctor Sánchez, ha endevinat la tecla.
Som un equip organitzat defensivament, mirem d'estar molt junts per intentar no cometre errors. A partir d'aquí volem finalitzar ràpidament les jugades.
Ara aparquen la lliga per jugar el partit d'anada dels setzens de final de la copa contra un rival de categoria inferior. Un bon moment per fer rotacions?
Sí, espero i suposo que els jugadors que estem participant menys en la lliga tinguem ara l'oportunitat de jugar en la copa i poder agafar minuts. Ens fan falta i tots ho estem esperant amb moltíssimes ganes.
És el seu cas, ja que no està jugant regularment en la lliga. Es veu titular avui?
Espero que sí, però em veig titular també en la lliga. No sabem mai qui jugarà fins a l'últim moment, però farem rotacions i espero poder jugar, sí.
De moment, només ha participat en sis partits, en dos com a titular, i encara no s'ha estrenat amb el gol. A què atribueix aquesta poca participació? Al sistema de joc, al factor Lucas Pérez jugant en punta...
Una mica tot suposo. El sistema, també la manera de jugar de l'equip, que és diferent a la del curs passat i al que estava acostumat... però només són moments de la vida del futbol. El més important és treballar i estar disponible per a quan se't necessiti i, després, jugar al 100% i disfrutar. Els jugadors treballem cada dia per poder jugar el cap de setmana, però qui decideix és el mister, i aquí sí que ja no hi podem fer res.
S'enfronten amb el Llagostera, equip de segona A, en una eliminatòria a doble partit. D'entrada, no haurien de tenir problemes per superar-la...
De moment pensem en el partit d'anada. Juguem com a visitants i el Llagostera és un equip compacte, ben organitzat, amb bons jugadors i contrastats a segona A. Molts de nosaltres fa uns anys estàvem en la seva situació. Sí que hem de fer valer el fet de ser un equip de categoria superior, però això no vol dir que serà un partit fàcil, si no tot al contrari, crec que serà disputat i complicat.
Què en coneixen, del Llagostera? S'hi havia enfrontat mai?
Al camp del Palamós sí que hi he jugat, però contra el Llagostera mai, tot i que segueixo bastant la 2a A i he vist partits seus. És un bon equip, defensivament juga molt junt per després fer un futbol pràctic i molt vàlid per a la categoria.
L'anada, a Palamós; i la tornada, a Riazor. S'ha d'enllestir l'eliminatòria avui o caldrà rematar-ho a casa?
L'eliminatòria és a doble partit, així que hem d'intentar que el de l'anada sigui disputat i aconseguir un resultat favorable. Ells també ho buscaran, i més jugant a casa, on estan fent un bon paper. No serà fàcil, segur que el Llagostera sortirà a jugar-nos de tu a tu, i nosaltres hem d'intentar que no es noti que juguem amb els menys habituals.
El Llagostera afronta el partit amb molta il·lusió. En el Dépor passa el mateix o fa més nosa que servei?
Jo he estat en el cas del Llagostera, estant a 2a A i jugant contra equips de primera, alguns dels quals els vam eliminar, i és una il·lusió molt bonica. Entenc la seva eufòria i l'hem d'intentar minimitzar i igualar, sortint al 100%, amb intensitat, perquè, si no, ens costarà molt.
Es retrobarà amb Pitu, amb qui va coincidir al Barça. Coneix algun més dels seus jugadors?
Amb en Pitu vam estar junts a la Masia i vam coincidir al Barça C i B, i també conec personalment en Juanjo, tenim amics en comú. Però els altres també els he vist per la televisió.
Té 29 anys i juga a primera divisió. Es veu a l'elit fins al final?
Ja fa uns quants anys que sóc a l'elit, que és la il·lusió que tenia des de petit. Tinc dos anys més de contracte amb el Dépor, però mai pots predir que passarà.
El curs passat va viure una breu etapa al Wigan, de la segona divisió anglesa, una experiència que no va anar del tot bé.
És una experiència que volia viure des de feia molts anys. No va anar gaire bé per un cúmul de coses, i no m'ho vaig pensar gaire quan vaig poder tornar a una lliga que coneixia i en la qual crec que se'm valora.
A l'estiu va firmar un contracte de tres anys amb el Dépor. Si continua sense tenir gaire participació es plantejarà un canvi d'aires en el mercat d'hivern?
Tal com deia, són coses del futbol, les coses s'estan fent bé i a primera divisió ja he demostrat moltes coses i crec que ho puc continuar fent. És moment d'estar tranquil, de treballar moltíssim i d'intentar aprofitar les oportunitats que tingui. Som 26 en la plantilla i algú s'ha de quedar a fora, i de moment som nosaltres.
Darrera actualització ( Dimecres, 2 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui