dijous, 3 de desembre del 2015

"Bon joc però mal resultat". Article de @lesportiucat

Bon joc però mal resultat

El Llagostera planta cara al Deportivo, s'avança en el marcador però acaba cedint en la segona part davant d'un Deportivo pràctic i efectiu

El club llagosterenc haurà de guanyar d'aquí a quinze dies a Riazor si vol continuar viu en la copa del Rei

Juanjo , autor del gol, lluita amb Lopo, durant el partit d'ahir Foto: QUIM PUIG.
La dinàmica del Llagostera a casa també fa efecte en la copa. El conjunt llagosterenc va fer un bon partit contra tot un Deportivo, actual cinquè classificat de la primera divisió, i l'única cosa que va fallar va ser el resultat. El conjunt que dirigeix Oriol Alsina va pagar massa cara la falta d'encert en accions puntuals, i també li va passar factura el desgast físic. El que és clar és que el Llagostera va donar la cara i pot anar a Riazor amb el cap ben alt i, per què no?, intentar la gesta d'aquí a quinze dies.
El guió del Llagostera va funcionar a la perfecció en la primera part. L'equip d'Oriol Alsina va ser capaç de contenir les envestides dels gallecs, i amb una sala de màquines que va funcionar a la perfecció –Jordi López i Escassi van formar un mig del camp inèdit en la lliga que va donar un bon rendiment tant en atac com en defensa– van ser capaços de posar la por al cos al Deportivo. Això sí, els blaugrana van començar patint i sense poder controlar el referent ofensiu de l'equip de la Corunya, Oriol Riera. El davanter vigatà va ser capaç de fer ballar els dos centrals llagosterencs, i abans dels primers 10 minuts ja havia aconseguit rematar fins a tres vegades de forma clara però sense punteria.
El Llagostera va saber corregir bé aquesta fuga, i va ser l'aparició d'Eloy Gila en el minut 17 el que va donar una marxa més al partit i sobretot als llagosterencs. El de Sabadell va marxar molt bé de dos defenses, i un cop a l'àrea va ser objecte d'un penal que el col·legiat no va xiular. L'acció va continuar amb un contraatac del Deportivo que va estar a punt d'acabar amb el gol visitant i que també va encendre els ànims de l'afició local.
Com en la lliga
Si una cosa ha demostrat el Llagostera a casa és que és un equip efectiu, i això es va tornar a produir en la lliga. En la primera arribada clara dels de la Costa Brava, Juanjo va baixar una pilotada procedent d'una falta llunyana –enguany el cantàbric està fent un recital en aquest aspecte– i va connectar un xut que va superar Manu (20'). Amb el Deportivo encara grogui, Benja va disposar d'una ocasió per marcar el segon quan, ràpid i murri, va posar la punta de la bota davant de la sortida de Manu, però la vaselina es va perdre a l'esquerra de la porteria (23').
La reacció dels gallecs va ser lluitar pel domini de la pilota, i els de Víctor Sánchez ho van aconseguir. Davant seu, però, es van trobar una defensa
llagosterenca molt atenta i disposada a fer un gran esforç físic per tapar tots els forats. El Deportivo va aconseguir posar a prova René fent valer la velocitat i precisió de Fayçal i Cartabia per les bandes, però al descans els llagosterencs hi van arribar amb la satisfacció d'haver fet la feina molt ben feta i, sobretot, d'anar a davant en el marcador.
Ell Llagostera va començar el segon temps a veure-les venir, però amb la idea de fer mal al contraatac. De fet, al descans Alsina va introduir dos homes de refresc especialistes a sortir al contraatac com són Querol i Imaz. L'estratègia li va sortir bé, i d'entrada els blaugrana van disposar d'algunes arribades, però també va quedar clar que la frescor en el joc dels locals no seria la mateixa que en els primers quaranta-cinc minuts, i homes com ara Juanjo i Eloy Gila no van poder entrar tant en joc.
El camí fa pujada
El Deportivo va recuperar el control del joc superats els primers vint minuts i amb la pilota als peus va ser capaç d'anar desgastant els llagosterencs. Aquest fet va quedar ben clar en la jugada que va suposar l'empat dels gallecs: el Llagostera no es va replegar ràpidament, no va aconseguir rebutjar la pilota a l'àrea i Fede Cartabia va afusellar René.
L'aspirina per al Llagostera va arribar en forma d'expulsió de Luisinho, però contra deu els d'Oriol Alsina van topar una vegada i una altra contra la defensa gallega, i en les ocasions que arribaven a porteria el que fallava era l'encert. Precisament si a la primera part tota l'efectivitat havia sigut llagosterenca, en la segona el màxim encert el va posar el Deportivo. En un nou contraatac –l'equip blaugrana, força cansat, es va trencar en l'últim quart de partit– Oriol Riera va controlar en una de les cantonades de l'àrea i va connectar un magnífic xut de rosca que va entrar per tot l'escaire de la porteria de René.
El gol suposava massa càstig pels mèrits que havia fet el Llagostera, i això de ben segur que va remoure l'orgull dels locals, que en els darrers minuts es van llançar a l'atac buscant un empat que hauria estat més just. D'ocasions per fer-ho no en van faltar, i la més clara va ser una rematada en planxa de Juanjo que el jutge de línia va anul·lar per un fora de joc força just (80'). Abans del xiulet final, Querol, amb una rematada molt desviada quan ho tenia tot a favor per marcar, i Pitu, amb un potent llançament que es va perdre a prop del pal, van tenir a tocar la diana llagosterenca.
El Llagostera va ensenyar les dents a un equip de primera, però el resultat fa que el passi a vuitens sigui força complicat. La tornada es jugarà el dimarts 15 de desembre

DEPORTIVO DE LA CORUNYA: Manu, Laure, Lopo, Róber, Luisinho; Juan Domínguez, Medunjanin; Fede Cartabia (Cani, 81'), Fayçal; Cardoso (Saúl, 70'), Oriol Riera (Jonathan, 87').

LLAGOSTERA: René; Ríos Reina, Jorge, Fran Cruz, Masó; Jordi López (Pitu,, 68'), Escassi; Eloy Gila (Imaz, 46'), Juanto (Querol, 46'); Benja i Juanjo.

EFECTIUS DE NOU

Com en la lliga, el Llagostera va marcar en una de les primeres arribades a l'àrea
MINUT A MINUT: 1' Medunjanin busca un xut des de la frontal que arriba amb poca força a les mans de René. 4' Ríos Reina col·loca una falta llunyana a l'àrea del Deportivo on Juanjo no arriba a rematar per molt poc. 6' Oriol Riera aconsegueix rematar amb el cap una bona centrada de Fayçal que s'escapa ben a prop del pal. 8' Fede Cartabia entra a l'àrea amb la pilota controlada però el xut de voleia se li escapa molt desviat. 9' La defensa bloqueja bé la rematada d'Oriol Riera, que reclama penal.. 10' Riera torna a disposar d'una bona oportunitat per rematar des del punt de penal, però ho fa desviat. 14' Falta lateral favorable al Deportivo que remata Lopo a l'interior de l'àrea però ho fa en fora de joc. 16' Juanjo pressiona bé la sortida de la pilota sobre el porter Manu i està a punt de robar-la-hi. 17' Eloy Gila marxa bé de dos defensors i un cop a l'àrea rep un penal que el col·legiat no xiula. 17' En el contraatac resultant, Medunjanin obliga René a fer una gran estirada per evitar el gol. 22' 1-0 Juanjo baixa la pilota procedent d'una falta llunyana i aconsegueix superar Manu amb una bona rematada. 23' Benja posa la punta de la bota davant la sortida de Manu però la rematada surt desviada. 27' Cardoso intenta un xut des de fora l'àrea que no troba els tres pals. 30' Córner favorable al Deportivo que acaba amb un xut de Medunjanin des de la frontal que es perd fora de banda. 32' Falta lateral que executa l'equip gallec molt tancada. Lopo remata a fora des del primer pal. 38' Fede Cartabia busca el llançament de falta directa però la pilota marxa per sobre del travesser. 42' Cartabia connecta un xut amb molta rosca des de la banda que passa fregant el travesser. 45+1' Juan Domínguez remata des de la frontal i René rebutja bé a córner. 46' El Llagostera disposa de dos córners consecutius però en cap dels dos pot rematar cap jugador local. 52' Querol executa una falta lateral molt tancada que es perd a pocs centímetres de l'escaire. 55' El Deportivo disposa d'un córner que la defensa rebutja al primer pal. 61' 1-1 Fede Cartabia caça una pilota morta al segon pal i afusella René, que no té cap possibilitat d'aturar-la. 72' Rematada molt forçada de Juanjo des de l'interior de l'àrea i el col·legiat li xiula falta en atac. 75' 1-2 Oriol Riera finalitza un contraatac amb un gran xut de rosca des d'una de les cantonades de l'àrea. 76' Pitu sorprèn amb un xut sec des de la zona de tres quarts però s'escapa a l'esquerra de la porteria de Manu. 80' Juanjo remata a gol una falta lateral però el col·legiat l'anul·la per un fora de joc força rigorós. 82' Juanjo reclama que és objecte de penal després de no poder fer la rematada des de l'interior de l'àrea. 83' Querol arriba a la rematada a pocs metres del pal però li surt un xut molt desviat i defectuós. 90+2' Pitu envia un llançament a la base del pal, on Manu posa una mà providencial.
GOLS: 1-0 (22') Juanjo. 1-1 (61') Fede Cartabia. 1-2 (75') Oriol Riera. ÀRBITRE: Martínez Munuera (col·legi valencià) T.G.: A Escassi (69') del Llagostera i a Luisinho (51'), Cardoso (56') i Fede Cartabia (80') del Deportivo. T.V.: A Luisinho (65') per doble amonestació. PÚBLIC: 1.806 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.