diumenge, 15 de novembre del 2015

Numància: punt de partida d´una reacció més que obligatòria

Article del @diaridegirona

El Llagostera, que recupera Escassi i Chumbi, necessita guanyar per abandonar l'últim lloc de la classificació i començar a mirar cap amunt

15.11.2015 | 08:34
L´entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, vol sortir com sigui de l´espiral de derrotes en què ha entrat l´equip.

Quan has caigut al fons del pou i no pots anar més avall, l'única opció possible és la d'intentar escalar per tornar a veure la llum del dia. Això és el que intentarà fer el Llagostera aquesta tarda (17.00 hores) contra el Numància, en un Palamós-Costa Brava on, tot i patir-hi algunes derrotes, és l'escenari més fiable ara per ara per als gironins. A casa, els d'Oriol Alsina han mostrat la seva millor versió; aquella que tant agrada al tècnic i que sempre ha caracteritzat els seus equips. Els trets "innegociables", com diu el maresmenc, i que de ben segur que repeteix mil i una vegades als seus futbolistes com ho són la "intensitat, màxima competitivitat i lluita fins al darrer alè".
El Llagostera vol posar el punt final a una ratxa de tres derrotes seguides i vol fer-ho avui davant l'equip sorià. La situació dels blaugrana no és pas nova perquè fa un any, els d'Alsina també van encadenar tres derrotes seguides i fins i tot van tastar en més d'una ocasió la plaça de cuer que ocupen en l'actualitat. Divendres, en la prèvia realitzada a Palafrugell, el tècnic subratllava la importància de mantenir el zero a la pròpia porteria per primer cop aquesta temporada. Fins i tot admetia que es conformava amb un empat sense gols. Tot i això, el desig prioritari d'Alsina, evidentment, no és cap altre que aconseguir la quarta victòria del curs per mirar d'escalar posicions i començar a veure a rivals per retrovisor.
Preveu Alsina "un partit molt complicat, però si rendim com ho fem en aquests últims partits a casa tindrem les nostres opcions. Contra el Ponferradina vam perdre, tot i que vam estar molt bé. Això sí, millor vam fer-ho davant l'Elx o el Valladolid. El maresmenc afegia que "hem d'estar forts a casa perquè de moment a fora no ho estem fent gens bé".
Dels sorians, explicava també que "caldrà tenir molta paciència perquè el Numància és un equip compacte, contundent, amb alternatives i que només ha perdut dos partits. A dalt té algun jugador important. Óscar Díaz n'és un d'ells però també el jove Álex Alegría, que els dóna molt i té moltíssima projecció". Una setmana més, aprofitava per fer una crida a l'afició. "És important que hi hagi un bon ambient de futbol perquè quan juguem a casa volem sentir a la nostra afició perquè els necessitem i això ens ajudarà".
El Llagostera tanca la classificació de la Segona Divisió A i Alsina no defuig d'aquesta realitat. "Ara mateix som el pitjor equip de la categoria però tot està tant comprimit que si guanyem en passarem a algun i a més la Lliga és molt llarga", valorava el divendres, recordant que a casa les sensacions "són bones" i que necessiten sobretot "millorar" a domicili, on només han sumat un punt, a Girona (2-2). El gran repte per avui no només és puntuar, sinó també mantenir verge la pròpia porteria, on de nou hi serà René Román. "Aquesta és una deficiència per a nosaltres. Ens està costant molt aguantar el zero. En canvi, al davant estem generant més ocasions de mai però tampoc ens n'acabem de sortir".
Les dues últimes victòries al Palamós-Costa Brava han arribat contra rivals d'entitat com ho són l'Elx (4-1) i el Valladolid (3-1). Totes dues actuacions es van caracteritzar pels matiners gols dels gironins, que van ajudar a encarrilar els triomfs dels d'Alsina. Repetir un inici així seria ideal, però al vestidor se sap que no serà una empresa fàcil: "Seria boníssim. Tot i que cada partit és diferent. Els rivals varien. El més important és tenir la mentalitat guanyadora amb la que vam sortir al camp en aquelles dues ocasions".
Torna Escassi
L'única baixa segura per a Alsina serà la del defensa Ruymán Hernández, encara sense l'alta mèdica, mentre que Juanto Ortuño i Jesús Imaz seran dubte fins a darrera hora per culpa d'unes molèsties. En canvi, estan a disposició del cos tècnic l'atacant Chumbi i també el migcampista Escassi. "És molt important per nosaltres en defensa i també en la creació de les jugades", valorava el preparador quan se li va preguntar per la presència del malagueny, que avui serà a l'onze.
Un rival amb baixes
Amb 18 punts i a la part alta de la taula, el Numància arriba a Palamós després de guanyar l'Oviedo, però amb algunes baixes importants. El porter Munir està concentrat amb la selecció del Marroc, mentre que el lateral Unai Medina no ha viatjat per lesió. El tècnic Jagoba Arrasate tampoc podrà comptar, una jornada més, amb els futoblistes Julio Álvarez, Del Pino i Ripa, tots ells a la infermeria.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui