dilluns, 2 de novembre del 2015

Fi a la bona dinàmica i a l'efectivitat a Palamós

Article de @lesportiucat

Pas enrere. Contra la Ponfe (0-1) el Llagostera va trencar una ratxa de dos triomfs com a local. Els blaugrana, que havien golejat en les dues últimes jornades a casa, van fallar ocasions molt clares de gol

Juanto i Benja, envoltats de jugadors de la Ponferradina el dissabte passat a Palamós. Els davanters llagosterencs no van tenir el seu millor dia Foto: JOAN CASTRO/ICONNA.
1
Amb la derrota contra el Ponferradina de dissabte (0-1) el Llagostera va trencar la bona dinàmica a casa, on acumulava dues victòries consecutives. El conjunt dirigit per Oriol Alsina, que venia de fer el ridícul a Alcorcón en la jornada anterior (6-1), va recuperar el nivell competitiu que exigeix la categoria, però va deixar escapar els tres punts després d'encaixar un gol en la segona meitat i de fallar ocasions molt clares davant de porteria, un fet gens habitual en els últims partits dels blaugrana com a locals. I és que a Palamós el Llagostera havia golejat els darrers dos rivals (el Valladolid per 3-1 i l'Elx per 4-1), una fita que també havia aconseguit contra l'Alavés (3-0) en la tercera jornada.
Però aquesta temporada el Llagostera passa del tot al no res quan juga davant la seva afició, ja que en els altres tres partits de lliga els llagosterencs han perdut: en el debut amb l'Osasuna (0-2) i també amb el Tenerife (0-1) i el dissabte amb el Ponferradina (0-1). D'empats a casa, encara ni un.
Pel que fa a l'aspecte defensiu, el Llagostera, que en la primera part va tenir un inspirat Nico Ratti sota pals –va evitar un parell de gols amb grans intervencions–, va encaixar la seva setena diana com a local. Curiosament, el conjunt blaugrana les ha rebut totes set en les segones parts dels partits, mentre que dels deu gols que acumula a favor quatre han estat marcats en els primers quaranta-cinc minuts de partit i sis després de la represa.
Negats al davant
El Llagostera es va quedar sense veure porteria a casa per tercera vegada aquesta temporada, la mateixa estadística que també té a domicili.
L'equip de la Costa Brava va gaudir d'ocasions claríssimes per marcar al llarg de l'enfrontament, però els davanters es van mostrar especialment erràtics en els últims metres. “El partit s'ha decidit per petits detalls, les ocasions han estat més clares que altres vegades i en canvi no hem pogut fer cap gol. Tot i la derrota, les sensacions son bones i els resultats arribaran, ara la classificació és anecdòtica”, afirmava Benja Martínez, que va desaprofitar un un contra un amb el porter rival en la primera meitat, quan el marcador encara era d'empat a zero. “Hem tingut ocasions tant en la primera part com en la segona, però no han volgut entrar”, va dir Nico Ratti, que va jugar el seu tercer partit de lliga consecutiu com a titular a la porteria llagosterenca.

7 DE 7

Llagostera-Osasuna
0-2
0-1 (52') Matej Pucko. 0-2 (61') Roberto Torres.
Llagostera-Alavés
3-0
1-0 (32') Pitu Comadevall, de penal. 2-0 (63') Juanjo Expósito. 3-0 (89') Givanildo.
Llagostera-Tenerife
0-2
0-1 (61') Suso. 0-2 (70') Suso.
Llagostera-Elx
4-1
1-0 (7') Juanto. 2-0 (18') Imaz. 3-0 (62') Giva. 3-1 (76') Vergos. 4-1 (84') Benja.
Llagostera-Valladolid
3-1
1-0 (1') Juanjo. 1-1 (55') Masó, en pròpia porteria. 2-1 (80') Benja. 3-1 (90') Juanto.
Llagostera-Ponferradina
0-1
0-1 (57') Berrocal. Totals: 9 punts, fruit de 3 victòries i 3 derrotes en 6 partits, amb 10 gols a favor i 7 en contra.

CAIXA O FAIXA

A casa el Llagostera o goleja o perd el partit. En sis duels, cap empat
100%
dels gols
que ha encaixat el Llagostera com a local han estat marcats en les segones parts dels partits

LES REACCIONS

El partit s'ha decidit per petits detalls, les ocasions han estat més clares que altres vegades
Benja Martínez
davanter del llagostera
Hem tingut ocasions tant en la primera part com en la segona, però no han volgut entrar
Nico Ratti
porter del llagostera

La permanència queda a tres punts

Després de la derrota contra el Ponferradina el Llagostera va acabar el dissabte com a antepenúltim classificat de 2a A amb deu punts, a un de la zona de permanència. El conjunt llagosterenc corria el risc d'acabar la jornada cuer, ja que els dos únics equips que tenia per sota seu en la taula, el Bilbao Athletic i l'Almeria, jugaven ahir. Finalment, ni els bascos ni els andalusos van guanyar –el filial de l'Athletic va empatar sense gols a Oviedo i l'Almeria va igualar 1-1 el Valladolid a casa–, així que el Llagostera va mantenir la vintena posició, ara amb un punt de marge respecte als seus perseguidors. Tot i així, els llagosterencs van veure com, a causa dels altres resultats, la distància respecte a la salvació s'incrementava d'1 punt a 3. L'equip dirigit per Oriol Alsina jugarà el pròxim partit dilluns vinent al camp del mateix Bilbao Athletic (20.30 h) amb l'esperança de capgirar la situació.
Darrera actualització ( Dilluns, 2 de novembre del 2015 02:00 )