diumenge, 25 d’octubre del 2015

Un adobat sense cap mena de pal·liatiu

Article de @lesportiucat

El Llagostera navega en defensa des del primer minut, veu com l'Alcorcón li passa per sobre en la primera part i acaba encaixant una derrota molt clara a Santo Domingo

L'equip va fer el pitjor partit del curs i si la imatge no millora a fora el primer triomf a domicili trigarà a arribar

Óscar Plano celebra un dels dos gols que va fer al Llagostera Foto: LOF.
1
En les primeres jornades d'aquest curs el Llagostera ja ens havia acostumat a oferir una millor imatge a casa que a fora, però en tots els partits –tant a Palamós com a domicili– s'havia mantingut una filosofia ben clara: en atac les coses podien sortir més o menys bé però el que era innegociable era la intensitat i la fortalesa defensives. Aquesta idea es va aplicar en les nou primeres jornades de competició, com ho demostra el fet que, per exemple, en les quatre sortides anteriors a la d'Alcorcón tan sols s'havien encaixat cinc gols. Ahir, a Santo Domingo, els fonaments del Llagostera –una bona defensa– van cedir des de l'inici i això va convertir l'enfrontament en un drama molt similar al que va viure l'equip de la Costa Brava fa poc menys d'un any enrere, quan va sortir derrotat per un clar 2-0. Ahir tampoc hi va haver oposició llagosterenca, però a diferència de fa un any, el resultat va ser d'escàndol.
I és que l'inici de partit dels llagosterencs va ser digne d'un malson. A diferència del que és habitual, des de la primera acció que el Llagostera va haver d'afrontar en defensa es va veure que als blaugrana els tremolaven les cames. I és que tot just es jugava el minut 7 de partit quan Samu no va refusar amb prou força un córner i en el moviment per corregir el seu error va cometre un clar però innocent penal sobre Román. David Rodríguez no va perdonar des dels onze metres i amb el primer gol va llançar la primera palada de sorra a un Llagostera que acabaria el primer temps ben enterrat.
De dos en dos
En un primer moment la reacció del Llagostera no va ser dolenta i just després del gol els d'Alsina van intentar estirar-se i fins i tot van protagonitzar dues tímides arribades a l'àrea de Dmitrovic. La intenció de reaccionar va quedar del tot anul·lada quan va tornar a tocar posar-se el vestit de treball en la zona defensiva. I és que el segon gol dels locals va ser una clara mostra que ahir, el Llagostera no va existir en defensa: l'Alcorcón va fer navegar tot l'equip blaugrana amb quatre passades seguides, i Razvan, des de la frontal, va afusellar Ratti i va fer pujar el 2-0 (17').
Groguis del tot, el rival va ensumar sang i no va desaprofitar l'ocasió per lligar els tres punts un minut després. L'acció altra vegada es va produir fruit de la poca intensitat i actitud dels gironins. Samu va rebutjar malament una pilota fàcil i va habilitar David Rodríguez perquè superés per dalt Nico Ratti (18'). Amb el partit sentenciat a favor dels grocs abans del minut 20, va semblar que els de López Muñiz es donaven per satisfets amb el botí aconseguit, i durant un quart d'hora les forces es van equilibrar de nou.
Sense gaire esma, el Llagostera va intentar que homes com Imaz, Benja o Juanjo entressin en joc, però les forces i sobretot la moral ja estaven esgotades. Abans del descans, l'Alcorcón encara va tenir temps d'ampliar el resultat, de nou, amb un minut de diferència.
La passivitat en defensa dels llagosterencs va arribar al zenit amb el quart gol, quan Óscar Plano en va fer prou amb una simple paret per superar els dos centrals i marcar a pler (35'). David Rodríguez va arrodonir la seva primera part perfecta marcant el tercer gol del seu compte particular i endossant una maneta ben dolorosa en 45 minuts del Llagostera per oblidar. I és que els de la Costa Brava van mostrar una imatge mai vista des que competeixen en el futbol professional.
Sense resposta
Oriol Alsina segur que va fer notar el seu descontentament en el descans als seus homes, però el discurs –o el silenci– no va tenir l'efecte desitjat, ja que només de començar el segon temps, l'equip de la Costa Brava va tornar a tenir una desconnexió fatal i va encaixar el sisè. En aquesta ocasió, l'Alcorcón va treure profit d'una acció a la contra que va acabar amb un bon cop de cap d'Óscar Plano impossible d'aturar per a Nico Ratti.
Amb un resultat més clàssic del tennis que del futbol tot just començar la represa, ben poca cosa es va poder veure durant els segons 45 minuts. Per buscar una nota positiva ens podríem quedar amb la reaparició de Querol després de diverses setmanes lesionat, però la veritat és que l'escenari no va permetre analitzar en quin estat ha tornat el reusenc. Pel que fa al terreny de joc, el Llagostera va aturar la sagnia de gols i joc de l'Alcorcón però no va fer recular un conjunt madrileny crescut per mèrits propis. De fet, en la segona part sempre va sobrevolar per Santo Domingo més el setè gol dels locals que no pas un intent del Llagostera de maquillar el resultat. El gol de l'honor no va arribar fins ben entrada la segona meitat, quan Imaz va fer bona una passada en llarg per batre Dmitrovic.
El Llagostera va tornar de Santo Domingo amb un sac de gols i amb un correctiu que deixa ben clar que cal millorar molt fora de casa si es vol aspirar a sumar un primer triomf a domicili que de moment sembla lluny. La setmana que ve, el Llagostera buscarà corregir errors i carregar piles a casa contra la Ponferradina amb la intenció d'afrontar de nou el repte de guanyar a domicili d'aquí quinze dies a San Mamés.

LLAGOSTERA: Nico Ratti; Samu de los Reyes, Jorge, Fran Cruz, Masó; Emilio
(Tito, 55'), Escassi; Juanto (Querol, 46'), Giva; Imaz
i Benja (Rafa Chumbi, 65').

ALCORCÓN: Dmitrovic;
Nélson, Djene, Fernando Román, Bellvis; Campaña (Máyor, 61'), Toribio (Fausto, 59'); Óscar Plano, Natxo Insa, Razvan (Collantes, 65'); David Rodríguez.

TOUS DES DE L'INICI

El penal innocent de Samu (7') ja va evidenciar que en defensa l'equip no estava concentrat
MINUT A MINUT: 1' Primer córner del partit a favor de l'Alcorcón que David Rodríguez, al segon pal, està a punt de rematar. 6' Errada de Masó que deixa la pilota als peus de David Rodríguez i per sort, Fran Cruz arriba al tall per evitar la rematada. 7' 1-0 David Rodríguez transforma un penal molt innocent de Samu sobre Fernando Román. 10' Imaz intenta sorprendre Dmitrovic amb un xut de lluny que s'escapa a la dreta del porter. 12' Primer córner a favor del Llagostera que cap futbolista llagosterenc no aconsegueix rematar. 15' Giva remata tímidament un servei de banda molt llarg de Samu que Dmitrovic atura sense problemes. 17' 2-0 Razvan finalitza una bona jugada combinativa de l'Alcorcón amb un potent xut des de la frontal. 18' 3-0 David Rodríguez es troba una pilota a l'àrea fruit de la passivitat defensiva i supera per dalt Nico Ratti. 21' El llagostera reclama mans en la sortida d'un córner. 32' David Rodríguez es queda a un pam de poder rematar al fons de la porteria una passada des de l'esquerra. 35' 4-0 Óscar Plano finalitza una simple paret que serveix al jugador groc per plantar-se davant Nico Ratti. 36' 5-0 David Rodríguez aprofita una nova badada de tota la defensa per plantar-se davant Ratti i afusellar el porter llagosterenc. 41' Bellvis obliga a intervenir Ratti amb un xut creuat que es colava prop del pal llagosterenc. 46' Doble córner a favor del Llagosterat. 48' 6-0 Óscar Plano acaba un contraatac dels locals amb un bon cop de cap. 56' Xut de Tito des de l'interior de l'àrea que topa amb Djené i acaba a córner. En el llançament de cantonada ningú pot rematar. 63' Córner a favor del Llagostera que Giva aconsegueix rematar amb el cap però ho fa molt desviat. 70' Rematada de David Rodríguez que atura sense problemes Nico Ratti. 73' Imaz penja una falta lateral a l'àrea però la pilota acaba a les mans de Dmitrovic. 76' 6-1 Imaz supera bé Dmitrovic finalitzant una acció que provenia d'una passada en llarg. 78' Fausto executa una falta a la frontal però Nico Ratti atura bé des del centre de la porteria. 80' Nova falta lateral a favor de l'Alcorcón que Nico Ratti bloca sense problemes a l'interior de l'àrea. 86' Collantes troba forat a l'àrea i fa intervenir Ratti.
GOLS: 1-0 (7') David Rodríguez de penal. 2-0 (17') Razvan. 3-0 (18') David Rodríguez. 4-0 (35') Óscar Plano. 5-0 (36') David Rodríguez. 6-0 (48') Óscar Plano. 6-1 (76') Imaz. ÀRBITRE: Alberola Rojas (col·legi de Castella-la Manxa) T.G.: Fausto (76'), de l'Alcorcón. PÚBLIC: 2.358 espectadors a l'estadi Santo Domingo d'Alcorcón.

LA PRIMERA ONADA

En tan sols un minut l'Alcorcón va sentenciar el partit situant un clar 3-0 (18')

LA SEGONA ONADA

De nou, dues desconnexions seguides van fer pujar el 5-0 abans de la mitja part

L'AGONIA FINAL

Només de començar la segona part el Llagostera va encaixar el sisè

EN ESPERA

En funció dels resultats d'avui, l'equip pot tornar a caure en els llocs de descens
Darrera actualització ( Diumenge, 25 d'octubre del 2015 00:00 )