dijous, 8 d’octubre del 2015

Estabornits i eliminats

Article de l'Esportiu

Copa Catalunya. El Llagostera queda fora de la copa Catalunya en un xoc en què els d'Alsina són incapaços de generar perill a un rival de tercera divisió més enllà de l'empenta final

Els jugadors del Llagostera reclamen a l'àrbitre unes mans en una jugada polèmica al final del xoc Foto: JUANMA RAMOS.

El Llagostera va caure eliminat de la copa Catalunya en un partit que se li va entravessar per la poca fluïdesa en el seu joc. El conjunt d'Alsina va dominar només en la primera mitja hora de partit però quan va rebre el gol va quedar estabornit, no va generar ocasions a la porteria de Bracons, a qui només se li van veure les habilitats en els últims minuts i amb l'equip de la Costa Brava abocat a l'atac. El Rubí, un dels equips més joves inexperts de la tercera divisió, va fer valer el factor camp i es va aprofitar d'un gol a la primera mitja hora de joc de Grau. Suficient com perquè el Llagostera digui adéu de la competició en els quarts de final, quan hi acabava d'entrar. Alsina va plantejar un onze sense cap jugador titular respecte al que va treure contra l'Elx (4-1). I no va acabar del tot content amb l'actuació dels seus ahir. El gol a la mitja hora va deixar KO el Llagostera, que fins llavors havia dominat amb tímides arribades. La feina havia de ser de desgast, però durant els primers 45 qui pitjor va acabar van ser els visitants.
Bon inici visitant
En els 20 primers minuts, el porter local Bracons va veure rondar el perill per la seva àrea en tres ocasions: la primera, una centrada de Ríos Reina per la banda esquerra que va acabar en no-res; la segona, en una altra jugada pel flanc esquerre en què el porter gairebé fa entrar la pilota, i la tercera, en un xut desviat de Mosquito. La possessió de pilota era un bon aliat per a l'equip de la Costa Brava, que d'aquesta manera no deixava que el rival passés del mig del camp amb la pilota controlada. Va ser en el minut 25 quan el Rubí va insuflar una mica de perill a la porteria de Ratti en el preludi del gol. Un servei de falta lateral que va acabar en un córner sense perill. Derivat d'aquest servei de cantonada va arribar la diana definitiva en una incomprensible entrega d'Almendros cap a la frontal de l'àrea, amb tot l'equip sortint, i que va engaltar Grau ajustant la pilota a la base del pal. El gol va donar molta moral al conjunt vallesà, que aleshores va pujar les línies i no va permetre al Llagostera arribar a la zona de tres quarts cap endavant. El segon tram del primer temps va ser improductiu per als homes d'Alsina, que s'estavellaven una vegada i una altra contra les compactes línies que plantejava el tècnic Julià Garcia. El segon temps encara va ser pitjor per als visitants. Les úniques ocasions que van arribar, d'entrada, van ser per al Rubí. Marc Uceda va xutar des de la frontal i va aturar Ratti que va haver d'intervenir tres minuts després (50'), en una altra jugada d'Estrada. Alsina se'n va cansar i va decidir posar tota la carn a la graella. Defensa de tres homes just abans d'un reguitzell de canvis que situarien Imaz, Benja i Juanto junts al terreny de joc. Però res de res. La falta d'idees i la bona tasca defensiva del Rubí, que es creixia en veure com el rival no s'apropava a les zones de perill, no inquietaven la parròquia local. I passaven els minuts.
Bogeria final
Ja en el tram final els locals no van poder evitar que les ocasions arribessin quan el Llagostera mirava el rellotge preocupat. Van caure un munt de pilotes penjades, algunes faltes laterals i
córners de Ríos Reina i
Pitu, que van estar a punt d'igualar el partit a mesura que moria. Ríos va tirar desviada per molt poc una falta des de la banda esquerra i Peke va estavellar la pilota al cos de Bracons en l'últim sospir. La darrera ocasió, però, va ser en un córner rematat, després d'un rebot –amb la mà, segons reclamaven els blaugrana–, per Juanto de xilena que no va acabar en gol de miracle.

LLAGOSTERA 0 RUBÍ 1

RUBÍ: Bracons; Kiki, Carrasco, Andreu (Joel, 58'), Richi; Marc Uceda; Max Morell (Campos, 87'), Mendoza, Aleix, Grau (Jimmy, 90'); i Estrada (Campos, 94'). LLAGOSTERA: Ratti; Aimar, Tito (Imaz, 70'), Chus Herrero (Marc Ferrer, 82'), Pi; Dembo (Peke, 46'), Jordi, Nando Quesada (Pitu, 70'), Ríos Reina; Almendros (Juanto, 70') i Mosquito (Benja, 70'). GOLS: 1-0 (27') Grau. ÀRBITRE: Bertomeu Garcia. T.G.: Als locals Andreu, Kiki i Mendoza; als visitants Dembo i Peke. PÚBLIC: Uns 500 espectadors a Can Rosés.

ELS VESTIDORS

Estic molt satisfet. Hem eliminat grans equips com el Sant Andreu, el Terrassa i ara el Llagostera. Tot l'equip ha fet un treball excel·lent
El Rubí no ha sigut superior però sí més efectiu i és el merescut guanyador de l'eliminatòria
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
El rival no ha fet ocasions perquè el Rubí ha interpretat molt bé el que calia fer en defensa
Julià Garcia
entrenador del rubí
Els jugadors menys habituals havien de demostrar que m'equivoco quan no els poso en la lliga, i no crec que s'hagi fet un bon partit