dissabte, 24 d’octubre del 2015

El repte de guanyar per primer cop fora de casa

Article de @lesportiucat

Querol torna a la convocatòria del Llagostera, que s'enfronta a un Alcorcón que encadena dues derrotes

24.10.2015 | 08:05 Dels 42 partits que, fins ara, Oriol Alsina ha dirigit el Llagostera a la Lliga Adelante, sigui de primer o fent tàndem amb Lluís Carrillo, el d'ara fa gairebé un any (8 de novembre del 2014) a Alcorcón no figura entre la seva llista de favorits. Tot al contrari. Està decidit a esborrar-lo de la seva memòria. A Santo Domingo, Alsina afrontava tot just la seva tercera jornada a la banqueta blaugrana al costat de Lluís Carrillo i "scar Álvarez i el 2-0 encaixat no va deixar-los gens satisfets. Treure's aquest mal regust de boca amb la primera victòria a domicili és el gran objectiu no només d'Alsina, sinó també d'una plantilla motivada després de l'últim bon resultat a casa.
«Des que sóc l'entrenador del Llagostera a Segona A, possiblement a Alcorcón vam fer el pitjor partit. No vam tenir cap opció», recordava el tècnic durant la prèvia. Per intentar refer-se d'aquest cop, aquesta tarda (18.00)?i en el mateix escenari, els llagosterencs intentaran no repetir aquella actuació per guanyar, d'una vegada per totes, ?lluny de la Costa Brava. «A?fora, els resultats no ens han acompanyat tot i que hem merescut més premi. Per exemple a Lugo; vam estar molt bé però ens van marcar el gol en el descompte. I?a Montilivi, vam aixecar un marcador advers fins a dues vegades.
Les darreres actuacions a casa han convençut, i força, Oriol Alsina. No només el 3-1 amb el Valladolid, sinó també le 4-1 de quinze dies enrere contra l'Elx. Per tant, la recepta és clara:«Sabem de la dificultat de jugar al Santo Domingo, però nosaltres hem d'oferir el mateix nivell que estem demostrant darrerament a casa si volem fer saltar la sorpresa».
Aprovar l'assignatura pendent no serà bufar i fer ampolles. Alsina considera els madrilenys candidats a ocupar la part alta de la classificació i això fa que el partit sigui «molt complicat». Per al maresmenc, l'Alcorcón «té un bon entrenador i molt bons jugadors, com el davanter Javi Rodríguez». L'atacant dels madrilenys és, amb cinc gols, el màxim realitzador de la categoria juntament amb Roberto Torres (Osasuna)?i l'exblaugrana Sergio León, ara a les files de l'Elx. «David Rodríguez és un jugador top de la categoria, amb talent per jugar a la Primera Divisió. A més, ells tenen a Máyor o Collantes, futbolistes que ofereixen un gran nivell». L'Alcorcón ha perdut els dos últims partits de Lliga, una circumstància que, segons el criteri d'Alsina, encara els fa ser més perillosos. Sobre el rival, considera que «mantenen la mateixa intensitat de l'any passat, però ara, a sobre, volen jugar la pilota perquè tenen molta qualitat i desequilibri per fer-ho».
«Ara generem moltíssimes ocasions i a fora és clau optimitzar-les», valorava Alsina, qui afegia un altre aspecte a vigilar:«No podem oblidar que mantenir la porteria a zero per primera vegada també serà important. Això, com a mínim, ens garantirà sumar un punt», afegia.
Incògnita sota pals
Una setmana més, la gran incògnita serà descobrir quin és el porter escollit per Alsina i Álvarez. René era l'escollit sempre que l'andalús estava en condicions, però ara que és baixa les coses han canviat i les opcions de Ratti i Moragón cada setmana són pràcticament idèntiques. Nico Ratti ha debutat amb molt bon peu, tant a la Copa com també a la Lliga, però no té garantida la continuïtat. «Viatgen tots dos, cada partit és diferent i valorarem quines característiques necessitem perquè tots dos no tenen les mateixes qualitats», es valora des del cos tècnic. «Poden jugar tots dos», es remata.
Qui té molts números de sortir a l'onze és Benja Martínez, un home que ha anat guanyant protagonisme gràcies als seus gols clau en els últims partits. Per a la cita d'aquesta tarda, el Llagostera no pot comptar amb els lesionats Eloy Gila, Ruymán ni René, però recupera David Querol. A més, Alberto Escassi, lesionat en els últims minuts de l'última jornada, s'ha recuperat a temps i podrà jugar.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui