dilluns, 7 de setembre del 2015

El Llagostera no deixa escapar l'oportunitat

Article de l'Esportiu / per Guillem Freixa

L'equip blaugrana no fa un partit brillant contra l'Alavés, però no desaprofita un penal en el primer temps i les expulsions de dos rivals i es queda els tres primers punts de la temporada

Els d'Alsina van tornar a mostrar bones maneres en defensa i es va millorar l'efectivitat en atac

Carpio en el moment de veure la targeta vermella ahir a Palamós Foto: J.S.

Guanyar un equip que dirigeix José Bordalás des
de la banqueta no és fàcil,
i fer-ho per 3-0, encara
menys. L'Alavés es presentava a Palamós amb la moral ben alta després de dues victòries en les dues primeres jornades de lliga i amb una identitat en el joc ben definida: contundència en defensa i mobilitat i pólvora en atac. Els primers compassos del partit no van ser bonics, però el duel va patir un punt d'inflexió cap al minut 30 de joc: Carpio va salvar sobre la línia de gol –mig amb la mà, mig amb les costelles– un xut de Pitu que ja entrava, i el col·legiat va assenyalar penal i va expulsar el lateral vitorià. L'acció va donar avantatge en el marcador al Llagostera, també li va proporcionar superioritat numèrica i com a conseqüència, els de la Costa Brava van poder controlar i superar un rival molt incòmode. Alsina remarcava aquesta setmana la importància de sumar els tres primers punts del curs de la manera que fos, doncs el Llagostera no va desaprofitar l'oportunitat que li va brindar un rival que amb un home
menys va perdre els papers, i amb nou, va quedar sense forces ni idees.
Els dos equips no van fallar a les expectatives i en els primers compassos de la primera part es van poder veure dos equips ben fidels a les idees que els caracteritzen: sòlids en defensa i buscant el joc directe de manera constant. En aquesta fase, cap dels dos va ser capaç de superar l'entramat defensiu del rival i d'ocasions de gol clares se'n van veure ben poques. Mantenint-se ferms a la seva manera de jugar, Alsina i Bordalás van veure com els seus futbolistes només podien inquietar la porteria contrària en comptades accions d'estratègia. De los Reyes va fer valer la seva potència en el servei dels fores de banda per col·locar la pilota al punt de penal, on Escassi ja tenia la canya a punt per rematar just en el moment que un defensor va arribar al tall.
Per part dels vitorians, l'ocasió més clara va ser una acció en què Mora es va plantar sol davant René i va afusellar el porter andalús. La reacció del blaugrana va ser boníssima i va rebutjar el perill (27').
El primer, polèmic
Superada la mitja hora de joc, el Llagostera va tenir a tocar el gol: la pilota va caure als peus de Pitu, que des de la frontal de l'àrea va connectar un bon xut. La pilota va impactar amb Carpio quan ja entrava –en un primer moment va semblar mans clares, però ni en les repeticions acaba de ser prou evident–, i el jove col·legiat va apreciar que l'aturava cometent penal. Ruipérez Marín va xiular la pena màxima i va expulsar el jugador vitorià. Pitu, des dels onze metres, no va desaprofitar l'oportunitat de marcar el primer gol del curs dels llagosterencs (33').
En el darrer quart del període, el Llagostera va intentar tenir més la pilota però al davant s'hi va trobar un Alavés que va apujar un punt més la intensitat, fins a arribar a vorejar l'agressivitat. Femenía va posar a prova René amb un xut al travesser, i el rebot tampoc va ser aprofitat per Guichón just abans d'arribar al descans (45').
Pel seu propi pes
En el segon temps, el Llagostera va sortir conscienciat a buscar el segon gol per tancar un partit que, amb un home més, no se li podia escapar. Aquesta idea encara va agafar més força quan en el 52, Manu també va enfilar el camí dels vestidors després de veure la segona groga. Malgrat jugar amb dos jugadors més, als d'Alsina els va faltar una mica de paciència per tenir més la pilota, però en defensa també van ser capaços de controlar un Alavés molt revolucionat i encapçalat per Toquero, que en diverses ocasions va fer entrades fora de lloc.
Amb el partit massa trencat per als interessos llagosterencs, va ser una genialitat el que va permetre sentenciar l'enfrontament: Aimar –que en el segon temps va actuar al lateral dret després que Samu es va lesionar al descans i Masó va passar a l'esquerra–, va posar una gran pilota a l'espai cap a Juanjo. El càntabre, davant la sortida del porter Pacheco, va reaccionar amb rapidesa i qualitat, i el va superar amb una fantàstica vaselina (63').
Amb el segon gol, l'Alavés va abaixar els braços de manera definitiva, i el Llagostera va passar a controlar el matx de cap a peus. Amb gairebé mitja hora per endavant, el principal interès era mantenir la porteria a zero i intentar marcar més gols per agafar confiança. A la gespa també hi havia dos futbolistes amb ganes de reivindicar-se el dia del seu debut: Imaz i Giva. El lleidatà, que jugava els primers minuts oficials del curs, va tenir un un contra un que Pacheco va aturar molt bé, mentre que el brasiler va fer realitat el debut somiat de tot futbolista marcant el dia que s'estrenava amb la samarreta llagosterenca. L'exjugador del Santos va recollir una bona jugada de combinació a la banda dreta i va superar per sota les cames el porter de l'Alavés (93').
El tercer gol va permetre desfermar l'eufòria a la grada i en una plantilla que ja sap què és guanyar i golejar aquest curs.

ALAVÉS: Pacheco; Carpio, Laguardia, Pelegrín, Raúl Garcia; Sergio Mora, Manu Garcia; Kiko Femenía (Beobide, 74'), Juli (Dani Pacheco, 59'), Guichón (Barreiro, 64'); Toquero.

LLAGOSTERA: René; Masó, Escassi, Fran Cruz, Samu
de los Reyes (Aimar, 46'); Tito, Pitu; Querol (Giva, 74'), Ríos Reina (Imaz, 65'); Juanjo i Chumbi.

INJECCIÓ DE MORAL

MINUT A MINUT:
1' Primer córner del partit favorable a l'Alavés. Juanjo rebutja al primer pal.
5' Xut molt innocent de l'Alavés des de la frontal de l'àrea que surt desviat.
6' Primer córner favorable al Llagostera que acaba als peus de Fran Cruz. El seu xut surt elevat.
10' Falta a la zona de tres quarts que Juanjo remata però ho fa en fora de joc.
12' Samu col·loca un fora de banda al punt de penal i Escassi no pot rematar per poc.
13' Córner al primer pal favorable al Llagostera que acaba amb falta en atac.
18' Falta lateral que executa l'Alavés i René bloca amb seguretat.
25' Córner favorable a l'Alavés que remata Laguardia des de l'interior de l'àrea. La pilota acaba a fora per poc.
27' Mora afusella René des de l'interior de l'àrea i el porter llagosterenc respon molt bé.
28' Córner favorable als vitorians que acaba amb mans dels visitants.
32' Carpio atura la pilota amb la panxa però el col·legiat aprecia mans i penal.
33' 1-0 Pitu marca des del punt de penal.
38' Toquero treu una falta molt escorada que executa Mora i acaba a córner.
41' Indecisió de René en la sortida i Juli pot xutar però ho fa elevat.
46' Femenía xuta al travesser i Guichón no sap aprofitar el rebuig i fa el control amb la mà. La jugada queda invalidada.
52' Mà i expulsió de Manu. Pitu executa una falta molt tancada i Pacheco rebutja bé de punys.
53' Córner favorable a l'Alavés que acaba amb un fora de joc dels vitorians.
57' Xut tou de Masó després d'una bona cavalcada del lateral des de la banda esquerra.
59' Querol no pren la decisió més adequada després d'una bona centrada de Pitu des del lateral.
62' Córner a favor de l'Alavés que remata Toquero desviat.
63' 2-0 Juanjo supera amb un gran barret Pacheco fent molt bona una passada a l'espai d'Aimar.
70' Arribada molt tímida de l'Alavés que acaba amb una centrada des de l'esquerra. René bloca sense problemes.
78' Rematada de Toquero amb el cap a baix i René fa una gran aturada per rebutjar a córner.
79' Imaz té un un contra un amb Pacheco però el porter vitorià surt a tapar molt ràpid.
89' Giva fa una bona centrada però Imaz fa un control massa llarg i no pot fer una bona centrada de la mort.
92' 3-0 Giva finalitza una gran acció combinativa del Llagostera i sentencia el partit.
GOLS: 1-0 (33') Pitu, de penal. 2-0 (63') Juanjo Expósito. 3-0 (92') Giva.
ÀRBITRE: Ruipérez Marín (col·legi manxec). T.G.: Manu García (9'), Toquero (44'), Guichón (46'), Mora (48'), Laguardia (60') i Beobide (81') de l'Alavés; i Pitu (35'), Querol (66') Escassi (78') i Tito (91') del Llagostera. T.V.: Directa a Carpio (33') i per doble amonestació a Manu (52'), tots dos de l'Alavés.
PÚBLIC: 1.115 espectadors a l'estadi municipal Palamós-Costa Brava.
La duresa de l'Alavés va acabar amb un segon expulsat, i Juanjo va sentenciar (63')
El partit es va tancar amb un tercer gol que dóna molta força als homes d'Alsina